Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gosia37

owulacja

Polecane posty

pomocy! chcę dokładnie określić owulację - 6godz. temu zaczął mnie boleć jajnik (wg kalendaRZa jest to czas owu) kiedy zaczyna się owuacja? czy jak przestanie boleć, czy jakiś czas potem ? chciałabym w następym miesiącu zastosować testy owu, ale one są drogie i jak ostatnio zaczęłam je stosować (5 szt.),jak w instrukcji ,to mi się skończyły przed owu (mam długi cykl) wiem że można inaczej określić plodność - śluz ,ale ja zawsze miałam go mało, więc nic nie wyjdzie z obserwacji

Owulację co do dania określi tylko monitoring, żadne domowe sposoby.obserwacje jak śluz i temperatura muszą być po pierwsze systematyczne (codzienne), by mona było podjąć się ich interpretacji, ponadto mówią o fazach cyklu a nie o dniu owulacji.

Gość mgiełka18
a ja tez mam pytanie czy moge byc w ciazy ? zrobiłam test w dniu okresu był negatywny , kilka godzin pozniej dostalam okres i bardzo bolał mnie brzuch, potem w polowie cyklu zauwazyłam ciagnący przezroczysty sluz czy wszystko jest ok ze mna? czy jestem w ciazy? ten sluz trwał 1, prawie 2 dni

Gość mgiełka18
boje sie panicznie ciąży

może to był śluz owulacyjny? dla pewności możesz powtórzyć test, ale jeśli okres był normalny, to myślę, że jest ok ;)

Gość mgiełka18
niewiem czy to był owulacyjny czy nie był taki gęsty i przezroczysty ciągnący kolezanka mi powiedziala ze owulacyjny sluz oznacza ciąże

Od kiedy owulacja = ciąża?Owulacja to uwolnienie komórki jajowej gotowej do zapłodnienia.Koleżanka nie ma racji. Taki śluz w ciąży nie ma prawa wystąpić. Poza tym nie da się nigdy określić ciąży na podstawie samego objawu śluzu (!).

Gość mgiełka18
ale ten śluz trwał tylko 2 dni i był taki gęsty przezroczysty ciążgnący

mgiełka, ale ile razy ludzie mają ci jeszcze pisać, że to był śluz owulacyjny ;/

Gość mgiełka18
NO DOBRZE ale niech mi ktos powie czy śluz owulacyjny występuje podczas ciąży????????

Gość mgiełka18
czy taki śluz który jest podczas jajeczkowania, występuje podczas ciązy , t.zn. CZY OZNACZA ON CIĄŻE?? :o BYŁ CIĄGNĄCY I PRZEZROCZYSTY

Gość mgiełka18
NIECH MI KTOS ODPOWIE JAK TO JEST Z TYM SLUZEM

Gość mgiełka18
CZY TEN ŚLUZ WYSTĘPUJE W CIĄZY?

Gość mgiełka18
niewystępuje? nigdy?

zrób sobie test z krwi, to będziesz wiedziała na pewno, że w ciąży nie jesteś. idziesz do laboratorium i prosisz o zbadanie beta-HCG

Gość mgiełka18
w kazdej przychodni mi go zrobią? bhcg ?