Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość rozak

zakrzepica żyły biodrowej

Polecane posty

Gość rozak

Witam wszystkich :) dzisiaj przypadkiem znalazłam ta stronkę i zaczęlam czytać......troche się poddenerwowałam, ponieważ w 2006 roku miałam zakrzepowe zapalenie zyły biodrowej (całkowity zakrzep żyły ) w 7 m-cu ciąży. Przyjmowałam clexanę przez okres 6 m-cy oraz nosiłam pończoche przeciwzakrzepową przez rok, ponadto miałam przepisany detralex ale po konsultaci nie zażywałam poniewaz karmiłam dzidzie. Pomimo wcześniejszych nieciekawych rokowań, okazało się że zakrzep się "wchłonął" a zastawki nie zostały uszkodzone....W chwili obecnej nie zażywam żadnych lekarstw, unikam również sytuacji, które mogłyby zwiększyć nawrót.Lekarz stwierdził, że była to zakrzepica wywołana ciążą/po wywiadzie środowiskowym/ i nie kazał (pomimo wcześniejszych informacji od innego lekarza) wybrac się do klinki w Krakowie i zrobić badania czy nie było to uwarunkowane genetycznie... Może faktycznie powinnam zrobić takie badania, prowadze raczej mało aktywny tryb zycia (siedząca praca conajmniej 8 godzin dziennie) .... generalnie cierpie na jakies chroniczne zmęczenie, nogi też mnie bolą niekiedy dość mocno to doskwiera-zwłaszcza gdy dłuzej posiedzę lub ma nastąpić zmiana pogody ? :) co robić aby nie powtórzyła się sytuacja z 2006 r. ? ?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować