Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cholera mac

Ludzie to egoisci. Wszyscy.

Polecane posty

Gość cholera mac

Bez wyjatku. Majac do wyboru dobro swoje lub czyjes (jedno kosztem drugiego), zawsze wybierze sie swoje. Nie ma bata.

Gość cholera mac
eee nie... zwyczajnie jestem w desperacji ;P

Gość Mężatkaaaaaaa
Myśl o sobie.bo inni za Ciebie nie będą

niestety, odczułam to na własnej skórze. Ale ostatnio zastanawiałam się nad tym i srwierdziłam, że ważniejsze od tego epitetu jest moje własne samopoczucie. Co prawda warto być czasem asertywnym, gdy się odczuje,że ktoś w ewidentny sposób chce cie na coś naciągnąć

raz sie przejechalam ,poswiecilam sie dla kogos ,sama na tym wyszlam jak Zablocki na mydle i nawet nie uslyszalam dziekuje ani pocaluj mnie w dupe dlatego nigdy juz tego nie zrobie chocbym miala umrzec :(

Chyba każdemu zdarza się przejechać na kimś. Ale nie wszyscy są tacy. Dla niektórych niezmiernie ważne jest chociażby dobre słowo. Pomagając innym pomagasz w jakiś sposób sobie. Wiesz wtedy, że masz czyste sumienie. Czsami ważniejsza od podziękowania jest ta właśnie świadomość:)

Gość wszyscy jestesmy egoistami
lacznie z autorka tego topiku :P

Gość kaska_niklaska
m. teresa miala cos z tego ze pomagala-radosc,uwielbienie ludnosci,popularnosc,zainteresowanie,czcili ja-musiala to lubic.Ktos madrze pisal gdzies na ten temat,ze kazdy robi cos zeby miec z tego jakies korzysci,niekoniecznie materialne. Bye:P

Ludzie są egoistami i są próżni. Zawsze chcą więcej i więcej. Dzięki temu Świat idzie do przodu. Postęp!

Ludzie mają... poza nielicznymi, wadliwymi gentycznie egzemplarzami, silny instynkt samozachowawczy i tak naprawdę nigdy nie poświęcą więcej niż mogą

wg mnie tu chodzi o potrzebę poczucia wdzięczności. Egoistyczną zresztą :) Robisz coś dla kogoś bezinteresownie niby - ze szczerymi intencjami, z chęcią pomocy płynącą z serca i td , ale pod skórą tkwi oczekiwanie, ze ten ktoś to doceni, podziękuję, bedzie wdzięczny. A często nie jest. Jeśli umiesz to olać - jesteś altruistką, jeśli Cię to boli - czujesz się jak naiwniak.