Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszłamamusia30

Kiedy i jakie pierwsze objawy ciąży???

Polecane posty

Gość przyszłamamusia30

staram się o dzidzie i dlatego pytam Was jakie mogą byc pierwsze objawy ciązy i kiedy najwcześniej mogą się one pojawić???

kiedy najwcześniej to nie wiem. u mnie najpierw były zawroty głowy i mdłości, chwilę potem brak okresu i test z 2 kreseczkami. wszystko ok 30 dnia cyklu.

Gość Też niedługo będę się starać
więc moja wiedza jest jeszcze czysto teoretyczna, ale może ci się przyda. Napięcie w piersiach pojawia się czasem 2 - 3 dni przed okresem a w przypadku ciąży może się pojawić jeszcze wcześniej (nawet 8 dni po zapłodnieniu). Słyszałam też, że kobieta staje się bardzo wrażliwa na zapachy (znaczy się bardziej niż normalnie). Jeśli mierzysz codziennie podstawową temperaturę ciała, zaraz po przebudzeniu (jak nie to zacznij) to też jest bardzo pomocne. Najlepiej jest mierzyć w pochwie i termometrem rtęciowym. Przed owulacją temperatura jest na niższym poziomie a po owulacji następuje skok temperatury i utrzymuje się ona na wyższym poziomie. Jeśli ma nastąpić miesiączka pod koniec cyklu to zazwyczaj ta temperatura spada (ale nie zawsze) dzień lub 2 dni przed terminem miesiączki. Natomiast przy ciąży powinien wystąpić skok w górę (mniej więcej w terminie kiedy miała być miesiączka). Ten skok powinien się otrzymywać na poziomie ok. 37 stopni przez ok. 3 tygodnie. Oczywiście te 37 stopni to jest wartość teoretyczna a tak naprawdę zależy od tego w jakim miejscu się mierzy temperaturę i na jakim poziomie utrzymuje się w czasie cyklu.