Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość peeling

peeling kawitacyjny

Polecane posty

Gość peeling

Witajcie, Jestem umówiona na poniedziałek na peeling kawitacyjny, poraz pierwszy. Jestem ciekawa Waszych wrazeń po tym peelingu, pozdrawiam :)

Nie boli, jest fajnie i przyjemnie:) Kosmetyczka jeździ ci po twarzy taką szpatułką, czuje się takie jakby lekkie zasysanie skóry, a po wszystkim skóra jest gładziutka i miękka, i nie jest zaczerwieniona:)

Gość peeling
A jak oczyszczenie skóry? Słyszałam, że nie jest to to, co po mechanicznym oczyszczaniu?

No na pewno to nie jest to samo, bo kawitacja nie wyciśnie ci syfków, bardziej chodzi tu o delikatne złuszczenie i ogólnie odblokowanie porów itp. W moim przypadku, kosmetyczka po peelingu strzeliła mi jeszcze tradycyjne wyciskanie. Trochę się bałam że będę straszyć przez tydzień, ale właściwie zaraz po tym zabiegu skóra zaczęła odzyskiwać swój naturalny kolorek. Z efektu jestem zadowolona. Dziś znowu idę na powtórkę:)

Gość peeling
Rozumiem, moim problemem jest to, że mam nieco zanieczyszczoną twarz z lekkim trądzikiem, ale odpada u mnie machaniczne, gdyż mam zbyt wrażliwą skórę. Także liczę na to, że ten peeling da choć trochę efekt oczyszczenia porów.