Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majuna

wymiana bilonu na grubsze

Polecane posty

gdzie mogę wymienić 1,2,5 groszówki bez opłacania prowizji? jest taki bank może, który przyjmuje taką drobnicę bez opłat? Albo może zna ktoś taki, w którym te opłaty są najniższe?

u mnie w spozywczaku panie przyjmują z pocałowaniem rączki.No chyba,że masz całą ciężarówkę, to może byc trudno;)

Gość jhjkh
oststnio widzialam jakies dzieciaki wymienały na poczcie.

eh właśnie w tym rzecz.. że to ładnych pare kilo. w spożywczaku na raty mogłabym przynosić, ale wiesz chciałabym to raz zanieść, niech sobie zważą, wyliczą i z głowy.

U nas w hipermarkecie to jak się przyniesie drobnicę to prawie na rękach noszą. Ostatnio pamiętam jak płaciłem 50 zł rachunek samym bilonem głównie 50 groszówki 1 złotówki i też 5 groszówki. A jak np. dasz 100 zeta banknotem to w skrajnych przypadkach możesz reszty nie dostać.

noszenie co jakiś czas to też wyjście, ja tak robię spróbuj też w aptekach tam też biorą zadowoleni

Gość zważą i wyliczą
??? Jakieś dziwne zachcianki masz. Może to ciąża?

Gość powiem ci że miałabys łatwiej
gdybys miała porolowane i policzone np w rolkach po 1 zł albo więcej i opisane ...inaczej ciężko :O wyobraż sobie kobiete za lada,która zamiast obsługiwac ludzi dzierga ci twoje grosze ....a tak policzy rolki i z głowy ...

ja noszę w workach policzone po 10-20 zł watpię, czy to liczą:P

Gość ja zawsze placę takimi
klepakami w banku jak jest jakaś niemiła kasjerka :p ostatnio wrzuciła to na wagę :o i się skończyła zabawa :(

ja tam nie wiem nic o tym bo kupuję ostatnio tylko wodę i papierosy:classic_cool: no ale zauważyłam, że mąż idąc do pralni ogląda sie ukradkiem i czymś brzęczy-myślicie, że gdzieś chowa bilon pozostały z zakupów? P.S. nigdy nie przynosi paragonów i nie rozlicza się z reszty kasy jaką mu daję:o Arava🖐️ całkiem sprytnie działasz:classic_cool:

wiem, że kobieta za ladą nie bedzie mi tego liczyła (ale swoja drogą po to tam siedzi nie?) dlatego właśnie piszę o WAżENIU, bo dzięki temu wiadomo ile jest bilonu.. jeśli wiadomo ile waży jeden grosz to jak wrzucisz siatkę 1groszówek na wagę to ci wyjdzie ile ich tam masz.. myślałam, że to jasne, a nie dziwne.. pozostałym dziękuję za rady :) pzdr

Ja do supermarketu obok zanosze w woreczkach foliowych po 2 zl w kazdym i odliczam tak ze w jednym worku 5groszowki w drugim 2gorszowki,nie mieszam,nie wiek czemu,tak jakos :P i zawsze sie ciesza kasjerki na moj widok jak ide z woreczkami :P hehe

Gość numismus
Ja z mamą często rolkujemy czyli zbieramy po 50 monet danego nominału. Zaznaczamy ile czego jest i wymieniamy. Popularnymi nominałami są teraz 10, 20, 50 gr (żółte zbieramy na wesele kuzynki i już mamy żółtych uzbierane około 56 kg monet). Najczęściej nominały od 20 gr w górę biorą kolektury Lotto, apteki, supermarkety i przede wszystkim wymieniam sobie u kierowców PKS, bo na trasach podmiejskich muszą w końcu wydawać resztę, a czasem nie mają z czego :D

a skad mozna wziac rulon/tube na monety poza internetem? w jakis sklepach je sprzedaja? wiem ze na pewno w banku daja takie rulony ale pewnie za oplata tak?

Gość gość
Normalnie, wyciągasz z pupy