Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A ja inaczej nie moge

JAK powiedziec 13 letniej corce ze nie wezme jej do Anglii??

Polecane posty

Wyjechalam do mojego chlopaka,jestem tu juz 5 miesiac a corka zostala z babcia. Chcialam ja tu sciagnac , zapisac do szkoly, ale niestety moj narzeczony nie zgadza sie.Ja tez w sumie nie mam wyjscia, przyjechalam tu do pracy, bo u nas bezrobocie a corka chce wszystko miec..:O Jak wyjezdzalam powiedzialam jej ze za pol roku ja wezme ale teraz widze ze nie da rady. A ja tez do Polski wrocic nie moge,bo by mnie wysmieli. co robic?

Gość z dzieckiem bez męża
nie zasługujesz na szacunek. Chyba żeś wdowa.

Gość puerh
To jakas prowokacja?? Wazniejszy jest dla ciebie narzeczony od corki? Jako samotna matka dostaniesz na pewno jakos pomoc od panstwa i sobie we dwie poradzicie, trzeba tylko chciec...

No tak,ja mam powazny problem a wy juz mnie osadzacie...:(

i nie wdowa a rozwodka, a ten z ktorym teraz jestem ,sciagnal mnie do siebie bo tez mu sie zwiazek rozpadl i chcemy sobie ulozyc jakos zycie na nowo. Mam chyba do tego prawo??

po pierwsze - nie patrz na ludzi! co to znaczy "wysmieli"? z sasiadow i znajomych nie zyjesz! rob to, co TY uwazasz za stosowne! po drugie - jesli kochalabys corke to nie zadawalabys tak glupich pytan! ja nie mowilabym malej, ze jej tam nie zabiore... usamodzielnilabym sie na tyle, by sobie samej moc radzic i sciagnelabym dziecko! nie zostawiaj corki w Polsce samej na dluzej niz rok, bo bedziesz pozniej tego zalowac po trzecie - ten niby chlopak to palant i tyle! chyba wiedzial, ze masz dziecko, kiedy z Toba sie wiazal? wiec wiedzial rowniez z czym to sie wiaze! dziecko to odpowiedzialnosc i poswiecenie! jesli on tego nie rozumie to sobie z nim spokoj, bo to chyba niedojrzaly idiota

Mam dopiero 30 lat , chce jeszcze pozyc ,i nie chce sie sama zestarzec.. wiec dlatego postanowilam z nim byc. On wiedzial ze mam dziecko,ale to nie takie proste, wynajmujemy mieszkanie, wszystko kosztuje.pracuje za najnizsza stawke,Czasem sie zastanawiamczy nie lepiej wrocic do Polski? Corce wysylam 200F miesiecznie. Nie jest latwo.

Gość puerh
Szkoda, ze nie pomyslalas o zyciu kiedy zachodzilas w ciaze w wieku 16 lat. Teraz masz corke i musisz o niej tez myslec. Corka bedzie bardzo cierpiala, za pare lat jej przejdzie, ale wtedy cie znienawidzi...

Gość Blanka80
Co ty opowiadasz,oboje jestescie siebie warci.Ja majac 21 lat zabralam ze soba dziecko do USA,gdzie przez 5 lat bylysmy nielegalnie. Takiego narzyczonego to bym w dupe kopnela i tyle.

znienawidzi? nie jest dzieckiem malym chyba zrozumie.

Gość Blanka80
Co ma zrozumiec?Ze mama jej nie chce ,bo kutas wazniejszy?

Gość puerh
Tak, zrozumie, ze jej matka to nieodpowiedzialna egoistka, dla ktorej wazniejszy byl jakis palant niz ona sama. Jestes zalosna:O

No przeciez ja pojechalam do pracy, zeby jej zapewnic jakis lepszy byt. A nie wezme jej tu bo to bez sensu.Ona ma tam szkole , swoje kolezanki, swoj pokoj i jak ja mam jej teraz tak zmieniac wszystko??

kochana! Ty nie masz DOPIERO 30 lat, tylko AZ 30 lat! to zobowiazuje do troche bardziej zyciowego podejscia do sprawy! jesli olejesz teraz corke to wyrosnie z niej taka sama egoistka jak ty i twoj chlopak :-O

a moze zapytalabys ja o zdanie? widze, ze jako matka nie wiesz czego chcialoby twoje dziecko moze dla niej wazniejsze jest to, by byc z toba, a nie to, by miec mnostwo dobr materialnych

Gość martinez sanchez
"i chcemy sobie ulozyc jakos zycie na nowo" chyba czescia twojego zycia jest corka, wiec najpierw powinnas o niej :o

Gość martinez sanchez
o niej pomyslec*

ponadto moze czasem warto zmienic troche zycie (np. pokoj i znajomych corki), by rodzina mogla byc razem - pomysl o tym! kasa i fiut to nie wszystko!

Gość Blanka80
Dokladnie ,ja zabralam corke,chociaz bez niej byloby mi duzo latwiej i wygodniej.Najwazniejsze jednak ze byla ze mna,a wszystko sie ulozylo.

A on pozbyl sie poprzedniej dziewczyny zeby tylko byc ze mna..:)Zerwal z nia i zaraz po mnie przyjechal. Mam teraz go zostawic?

Gość martinez sanchez
no bo co to znaczy ze on jej tam nie chce :o zmien faceta bo nic z tego dobrego nie bedzie

Gość Blanka80
Gdyby moj facet nie chcial mojego dziecka to bylby skreslony.

Gość martinez sanchez
teraz to juz w ogole mnie rozwalilas. czyli co on pozbyl sie dziewczyny zatem ty musisz dziecka :o

proponuje mu przypomniec, ze masz corke! jesli nie zrozumie to zostawic! bez skrupulow!

Gość puerh
to chyba jakas prowokacja, bo nie wierze, aby mozna bylo byc tak glupim i pustym:O

Gość
"tez w sumie nie mam wyjscia, przyjechalam tu do pracy, bo u nas bezrobocie a corka chce wszystko miec.." a co 13-latka może zrozumieć?? skoro chce wszystko mieć to na pewno chciałaby do anglii bo będzie miała lepsze ciuchy i kosmetyki :/ emigracja zarobkowa to w moim regionie normalka i nikt nie wytyka rodziców palcami że są tacy czy owacy bo wyjechali zarobić na rodzinę :/ jeśli już ją ściągać to jak skończy gimnazjum. wtedy mogłaby iść do liceum w uk. a sytuacja z narzeczonym może się zmienić...

Gość peproncini
Ale jakby to byl facet to inaczej byscie gadaly... Co za zaklamanie.

Gość Blanka80
Im pozniej tym trudniej bedzie sie dziecku zaklimatyzowac,szczegolnie chodzi o szkole.

Gość martinez sanchez
jasne to jeszcze dziecko, nastolatce bedzie gorzej rozstac sie ze wszystkimi

Gość peproncini
baba to dziecko najwazniejsze,a jak facet to daj sznse drugiej zonie,nie obarczaj dzieciakami;I Co za spoleczenstwo.