Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POMÓŻCIE ROZWIAZAĆ PROBLEM

WODA TOALETOWA, A PERFUMY

Polecane posty

Witam:) Sama się pogubiłam teraz w tej calej "zapachowej" sprawie:) Woda toaletowa jest słabsza niż perfumy, prawda? Zgłupiłam się bo od tygodnia choruję na pewien zapach i wczoraj udałam się do Sephory zobaczyć cenę tego cuda. Kosztoway 370zł za 100ml. Wróciłam do domu i szukałam na necie w jakiej są cenie i wszędzie przy tym zapachu pisze, że to woda toaletowa i teraz nie wiem czy ten zapach jest tylko w wersji wody toaletowej, a nie ma perfum czy o co chodzi?:o

Gość Asik482
O jaki perfum konkretnie chodzi??

Gość alabama whitman
właśnie,jakie PERFUMY?

Gość denominacja32
perfumy, EDT czy EDP to wszystko całkiem inna sprawa :) i mimo ze marka ta sama to zapach w kazdym flakoniku bedzie sie roznił czasami nawet sporo :) Edp woda perfumowana Edt woda toaletowa ps. perfumy to droga sprawa wiec nie bede sie rozpisywała :)

Chodzi o Gucci Envy Me

Gość upppppppppp

Gość monika d
Perfumy i woda toaletowa to chyba to samo. Tak mi się wydaję. Ja widzę różnicę cenową tylko jeśli chodzi o WODĘ PERFUMOWANĄ. jest tania, ale nietrwała.

Gość plemnki zyja ok 72 godziny
edt i edp to dwie rozne sprawy. edt jest woda toaletowa, jest tansza i krotkotrwala. edp to sa wlasciwe perfumy, trwalsze i drozsze.

Gość Asik482
Wyrózniamy wode toaletowa EDT, która zawiera 5-10% olejków w 60-85% alkoholu, wodę perfumowaną EDP, która zaiwera zawiera 10-15% olejków zapachowych w 80-90% alkoholu i perfumy które sa już esencją danego zapachu, bardzo rzadko spotykane i najdroższe. A jesli chodzi o Gucci Envy Me to faktycznie u nas w Polsce jest dostepna tylko woda toaletowa.

jesli chodzi o moc zapachu to jest ona nastepujaca: - perfumy - najmocniejsze i najdrozsze (zawieraja ok. 15-30% esencji zapachowej, wiec jednoczesnie sa najtrwalsze) - EDP (Eau de Parfum) - woda perfumowana, sredniej mocy i tansza (zawartosc esencji - pomiedzy perfumami i woda toaletowa) - EDT (Eau de Toilette) - woda toaletowa, najslabsza i tajtansza (ok. 8-15% esencji)

Gość prawnik z kopydłowa
tlumacz... tlumacz.. a oni i tak swoje no ale jak sie uzywa "perfumy" z avonu to tak jest :O

Gość kutanoix
Słuchajcie ludzie to co napisze nie jest wyssane z palca. Wiec skupcie sie dokladnie. Kiedys kupilem sobie perfum CK euphorie pachnial wspaniale, dlugo etc. (kosztowal 250+zl/100ml) natomiast zakupilem niedawno CK euphorie (wode toaletowa 120zl/100ml) i szczerze to nie odczuwam zadnej roznicy. Taki sam zapach, mniej wiecej tak samo trwaly. Ludzie kupujac oryginalny perfum placicie tylko za korek, eleganckie opakowanie i nic wiecej. Ja kupilem CK to dostalem go w szarym kartoniku i bez korka(jedyne mankamenty) bo np. takie cos glupi jest dac komus w prezencie na swieta czy urodziny. Kazdy na takie okazje kupilby oryginal i wtedy traci kase. Pozdro!

Gość Siemis
Też kupiłeś oryginał tylko że tester w szarym kartoniku więc nic dziwnego ze nie odczuwasz różnicy.

Gość dkkdkdkd
Kupiłeś sobie co najwyżej PERFUMY, matole.

Gość perfumy to jest sama esencja
natomiast woda toaletowa czy perfumowana sa rozrzedzone, czyli sa slabsze, krocej sie trzymaja, chyba woda perfumowana jest najslabsza, dlatego perfumy sa drozsze

Edt to woda toaletowa- mniej trwała., Edp to woda perfumowana- trwalsza. A perfumy maja bardzo małą pojemność, są bardzo mocne i trwałe, wystarczy ich kropla i zapach unosi się dłuuugo. I już!;p

Gość Malina b.
Już drugi rok mam ten sam zapach, to Woda toaletowa Herbal Garden HB. Zapach mandarynek i limonek ;-) Zapach owocowy, orzeźwiający, do tego aromatyczny tymianek. Lubię to ;-)

Gość maria miszek
Woda toaletowa Eau de Toilette Hb utrzymuje się tak samo długo jak perfumy porządnej marki, a przynajmniej tak to wygląda w moim przypadku. Zdecydowana większość tego typu produktów jest po prostu słaba - w tym przypadku tego nie widać...

Gość gatanasza
Np. Herbal Garden od Hildegard Braukmann, znakomity zapach, robiący ogromne wrażenie, klimatyczny, taki za jakimi przepadam. I pokazuje on, że wyjątkowe zapachy, trwałe, nie muszą być od razu kosmicznie kosztowne. Mogą być po prostu tanie.

Gość gość
Perfumy są dosyć drogie, ale za to trwałe i intensywne. Jeśli chodzi o wody, to i w tyn temacie znajdziecie produkty, które robią sporą różnicę. Kwiatowy zapach to np. Vetiver & Chocolat od Hildegard Braukmann i tutaj macie coś rzeczywiście trwałego. Kwestia taka, jakie aromaty wam odpowiadają.

Gość gość
To zależy jakiej jakości kosmetyk kupicie. EAU DE TOILETTE od hildegard braukmann dawało mi zdecydowanie wyższej jakości zapach, nich wiele perfum, jakie przerabiałam. Nie ma reguły, ale ogólnie w przypadku zapachów zdecydowanie lepiej postawić na porządną jakość.

Gość gość
Kwestia taka, jakie klimaty zapachowe lubicie, ale na pewno EAU DE TOILETTE będzie super. Hildegard Braukmann ma taki zapach. Jest niesamowicie fajny. Głównie chodzi o połączenie kwiatów i owoców, które jest po prostu wyjątkowe.