Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nadiya26l

Czy któraś z was używała krem REJENE...???na rozstępy

Polecane posty

Zobaczyłam takowy krem w tv ,ponoć działa cudy dwie tubki za 200zł czy faktycznie pomaga..? jest może jakaś która go używa lub używała ,i proszę o komentarze...Z góry bardzo dziękuje za Pomoc:):):)

Gość ja używałam
powiem Ci szczerze że ten krem nie spełniał moich oczekiwań nawet w 1%... nie zdziałał nic, a dodam że nie mam wielkich rozstępów tylko takie malutkie ale na szczęście zlikwidował je krem na rozstępy z avonu:) pozdro

kurde ,to po cholerę dają nadzieje :( no ja mam duże rozstępy ,na szczęście na pupie ,i mam nadzieje ze na brzuch mi nie pójdzie . No szczerze myślałam ze jednak coś pomaga,cena nie mała ...bardzo dziękuje za odp. i czekam na inne komentarze,może jednak którejś pomógł..???????

Witaj Nadiya26l :) mam koleżanke świeżo po ciąży która ma okropne fioletowe pręgi na skórze ud, pośladek i brzucha- to jest masakra! w życiu nie widziałam czegoś takiego!!! Z racji iż to moja najlepsza przyjaciółka wiedziałam że się nie obrazi gdy jej kupię coś na te rozstępy- a ona sama o siebie nie dbała tylko \'dzidziuś, dzidziuś, dzidziuś\' ;) więc zachęcona tą reklamą kupiłam jej preparat REJENE 200ml i koleżanka zaczęła się smarować po kilku tygodniach poszłyśmy na basen- patrze a ona ma te rozstępy większe niż przedtem!!!!!!!!!! dlatego radze Ci- nie kupuj tego! bo w Twoim przypadku też może się tak skończyć!!!!! pozdrawiam

Gość fsgrshrsehersh
ja nie używałam, ale mogę Ci polecić maść cepan z apteki działa, ale musisz uzbrojić się w cierpliwość papatki

Gość anettttttttttttka
pic na wode fotomontaż- nie radze

Dziewczyny może wypowiem się jako kosmetyczka. ŻADEN krem nie działa na już istniejące rozstępy bo to nic innego tylko blizna. można ją minimalnie spłycić ale nie kosmetykami tylko inwazyjnymi zabiegami w gabinecie kosmetycznym. Można tylko przeciwdziałać powstawaniu nowych i żadne g****o typu Rejene za 200 zł tego nie zmieni. Nie dawajcie się nabierać.

Gość magdalenka0707
Witam! Gdy nic, żadne kremy "na rozstępy"nie pomagały, siostra przywiozła z Anglii "Cocoa Butter Holywood Beauty" i to pomaga!!!! Po 2 tyg. miałam jasno różowe rozstępy, teraz prawie ich nie widać. Jak coś na rozstępy to tylko to.

Artigiana ma rację, rozstępy to zerwane włókna kolagenowe, NIC nie może ich naprawić, można tylko zmniejszyć ich widoczność. Zresztą z czasem same bledną, u jednych szybciej, u innych wolniej, z reguły są bardziej widoczne gdy się zbyt dużo schudnie i skóra się "poluzuje". Mam kilka rozstępów z drugiej ciąży, obecnie są w kolorze skóry i tylko lekko błyszczące, trzeba się solidnie przyjrzeć żeby je zauważyć. Kremy i balsamy poprawią stopień nawilżenia skóry i ją natłuszczą, ew. poprawią krążenie w skórze gdy zawierają kofeinę czy inne badziewie, na tym sie ich działanie kończy.

Gość magdalenka0707
Można kupić na allegro cocoa butter, firmy palmers, jest podobne w skladzie, ale drozsze. tego o ktorym pisalam nie mozna kupic w PL, mi przywozi rodzinka, moge zalatwic. Nie zgodze sie z wypowiedzia poprzedniczki. Myslalam ze nic nie pomoze na moje rozstepy, ze tylko profesjonalny i drogi oczywiscie zabieg mnie uratuje. A rozstepy same sie nie rozjasnialy, pomimo utrzymujacej sie wagi byly ciemno rozowe, czasem, np po kapieli byly fioletowe. gdy zaczelam sie smarowac tym specyfikiem, rozstepy przestaly byc zauwazalne. ewentualnie mozna sprobowac kolagenu w zelu, dostepny na allegro i tez drogi.

Gość Alania18
Od pierwszych tygodni ciąży (zarówno ja jak i moja koleżanka- mamy ten sam termin porodu :) używałam krem MUSTELA. Kupuje go na Allegro, 200ml tuba kosztuje około 170zł (bo w aptece bardzo drogi). Jestem w 35tygodniu ciąży, nie mam ani pół rozstępu, brzuszek jędrny i różowiutki, a wielki jak w 9 miesiącu :) POLECAM naprawdę działa ale trzeba pomyśleć troszkę wcześniej o rozstępach a nie jak już powstaną a powstaną na pewno! Zapomniałam dodać że na święta w grudniu mąż kupił mi sephora bardzo drogi krem z BIOTHERM - BIOVERGETURES (mam go jeszcze w szafce) po 2tygodzniach czułam silne napięcie oraz pieczenie skóry, szybko zamawiałam na allegro MUSTELA i już po 2 dniach pieczenie ustąpiło :) Postanowiłam więc ostatnio kupić preparat z MUSTELA - koncentrat likwidujący stare rozstępy i blizny, obecnie go testuje :), ponieważ w wieku 16 lat czyli 17lat temu jako nastolatka drastycznie odchudzałam się w ciągu 2 tygodni schudłam 13kg ale powstały na udach pręgi no i teraz je smaruje tym koncentratem. Ufam że zadziała tak jak zadziałał zapobiegawczo ten na brzuszku.

magdalenka0707 a ile bedziesz chciala za ten krem?? pozdrawiam :)

Gość magdalenka0707
Sabi napisz się na maila. Pozdrawiam

Gość kate31
Witam Was dziewczyny. Ja stosowałam ten preparat. Zużyłam kilka opakowań i nie zauważyłam żadnyh, nawet najmniejszych efektów. Nie dajcie się nabrać!!!

alania fajnie ze nie masz rozstępow ja tez nie miałam. Rozstepy zrobiły mi sie dopiero ok tydzien czy dwa po poradzie i to kilka na udach i kolo pępka. Tez sie cieszyłam ze wyszłam z ciąży bez szwanku a tu dupa... a teraz druga ciąża i znow pewnie bedzie to samo. Niepotrzebnie tylko wywaliłam kase na te wszystkie pierdoły i kremy. Znajoma kosmetyczka powiedziala mi ze tak samo ja mustella zadziala kazda nawet najtansza oliwka z biedronki stosowana systematycznie. Poza tym dodała ze na isteniejące juz rozstępy kilka dni po porodzie mozna kupic w aptece maść na blizny - szybciej ona zregeneruje ten obrzydliwy kolor i troszko może je zminimalizowac ale troszke. Zaden krem cholera wie jak nie pomoze. Nie zlikwiduje ich całkowicie. A taka masc kosztuje 15 zł a nie 200 zł. Nie zawsze cos reklamowane zwłaszcza w tv mango czy innym gównie spelnia wymagania. Zazwyczaj jest to bubel. Tak samo jak ze sprze3tami do cwiczen tam abrocket kosztuje 400 zł a na allegro 99 zł :P:P:P

Gość mindo
A ja jestem zadowolona z kremu Gerbera. Rozstępy nie wylazły i cena przyzwoita

Gość kremowka
ja nie uzywam i szczerze mowiac ciekawi mnie jak dziala:P... obecnie uzywam kremu NO SCAR ktory dziala na blizny i na rozstepy... musze powiedziec ze po 2 miesiacach i 2 opakowaniach :P rozstepy sa bladziutkie i juz mniej mozna je wyczuc palcem ... ja tam wierze w kremy i sie latwo nie poddam... aha a dodatkowo uzywam tabletek BELISSA wzmocnionych dzialaniem l-cystenina ...

Gość kremowka
p.s. mam glupie odczucie ze wszyscy pisza o tych laserach ...jakby to sie gabinety kosmetyczne reklamowaly... a fakt faktem kogo na to stac?

Gość Magdalena_23
Bedac w ciazy stocowalam Cocoa Butter firmy Palmer,o ktorym powyzej juz ktos pisal. Smarowalam biust, brzuch i gorna czesc ud. Rozstepy wylazly mi pod kolanami :(:( a w partiach ciala gdzie go wcieralam NIC. Podobno jest tez rewelacyjny nie tylko w zapobieganiu ale rowniez w leczeniu powstalych. Ja osobiscie uzywam kolagenu naturalnego, ale jest strasznie drogi 320 zl za 200ml. Jestem z niego bardzo zadowolona, po miesiacu stosowania rozstepy sa mniejsze a skora super gladka. Nawet na brzuchu, ktory byl pomarszczony. Z opinii dziewczyn na forach slyszalam, ze dziala ale tylko na swierze rozstepy. Bylo tezsporo negatywnych opinii. Korzystajac z rady jednej dziewczyny 2 razy w tygodniu robie sobie peeling z kawy. Zwyklej mielonej kawy z dodatkiem oliwki luz zelu pod prysznic. Dobry na celulit i wygladza skore. Tylko kawa sie pozniej smierdzi.

Witam! A ja używam Fissan i bardzo sobie chwalę Z tym że trzeba smarować bardzo systematycznie bo ja przestałam gdy rozstępy zaczęły sie zmniejszać i spowrotem się powiekszyły Cena w aptece niecałe 30zł pozdrawiam

Witam! A ja używam Fissan i bardzo sobie chwalę Z tym że trzeba smarować bardzo systematycznie bo ja przestałam gdy rozstępy zaczęły sie zmniejszać i spowrotem się powiekszyły Cena w aptece niecałe 30zł pozdrawiam

Gość Amandzia
Hej dziewczyny!!!Mam pytanie jak działa krem na rozstępy fissan?Proszę o opinie na jego temat.I z góry dziękuje.

Gość as1
Ja uzywam tego kremu i jak narazie jest ok.radze kupowac nie w aptece tylko w drogerjach jest o 10zl tańszy.znajomej sie sprawdził.

Gość nikk27
no tak wszystkie te kremiki to tylko wywalanie kasy w błoto... Wystarczy zwykły natłuszczajacy balsam i codzienny masaż a jak ma sie tendencję do rozstępów to i smarowanie i masaże nie pomogą... Na swierze rozstępy polecam atrederm- 0,5 albo atrederm forte . Jest to bardzo silny lek na trądzik dostępny tylko na receptę. Efekty po stosowani różne u niektórych kobiet rozstępy znikają i niektórych tylko skóra się tylko wygładza... Ale jak ktos jest naprawdę zdesperowany to wytrzyma smarowanie przez pół roku bo tyle mniej wiecej trzeba stosować i skutki uboczne pieczenie , swędzenie i łuszczenie skóry... Ja własnie używam i jestem dobrej mysli przynajmniej wiem że kasa nie idzie w błoto bo małe efekty już są ... zobaczymy za jakis czas czy będzie jeszcze lepiej

Gość back to primitive
Nie przejmujcie się pierdołami :/ ludzie w afryce z głodu umierają a wy narzekacie bo wam rozstępy powyskakiwały

Gość ANIA_21_GALINSKA
Hejka co do kremu REJENE to ja osobiście jestem zadowolona, może rozstępy nie znikły ale w zaleedwie tydzień rozjaśniły się a rozstępy mam na łydkach, udach piersiach, biodrach no i na\ brzuchu.

Gość kkamilkaaa
Czesc!!! Bylam dwa lata temu we francji. TEGO KREMU TAM UZYWAJA NA WORY POD OCZAMI :)

Gość majka358
hej, ja tego kremu nie znam, ale powiem tak: moja znajoma w ciąży zabezpieczała się Mustelą - całkiem całkiem, tj. rozstępy tak czy inaczej miała ale nie takie tragiczne jak niektóre moje koleżanki. Ja osobiście mam rozstępy stare, jeszcze po dorastaniu (trochu szybko rosłam, a na dodatek tyłam jak na drożdżach) teraz już ich prawie nie widać, ale wyczuwam je pod skórą. Najpierw stosowałam Vichy, ale ono niespecjalnie mi pomogło, tyle tylko że skóra w dotyku była nieco fajniejsza, później tj. ze dwa lata temu kupiłam Revitol i po paru miesiącach te zabliźnione i widoczne rozstępy prawie zniknęły ( są ale ich nie widać). Trochę to kosztowało i kasy i pracy, ale się opłaciło, z tego co widzę ludzie dalej to stosują i polecają vide: http://kremnarozstepy.info.pl/2010/08/12/najlepsze-kosmetyki-na-rozstepy/