Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturzystka89

speech angielski liceum

Polecane posty

Gość maturzystka89

mam pytanko miał ktoś z was speech"kluczowe wydarzenia w życiu człowieka"? kompletnie nie wiem jak się za to zabrac:/

no chyba wystarczy opowiedziec o wszystkich ważnych chwilach w życiu, jak nowa szkoła, pierwsza miłośc, pierwsza praca, ślub...blablabla ;)

Gość maturzystka89
no też tak mi się wydaje ale w ogole nie wiem jak to zacząc no bo tym I wydarzeniem no to będą narodziny na pewno

myslisz ze zrobimy za Ciebie speecha? jak chcesz zdac maturę nie wiedząc jak zacząć temat i nie potrafiąc sie wysłowić?

Gość maturzystka89
próbną zdałam nieźle więc nie martw sie o mnie;]

ja bym zaczęła od krótkiego wprowadzenia, że życie człowieka dzieli się na wiele różnych etapów, później po kolei bym opowiedziała o tych fazach od narodzin aż do śmierci, a na koniec jakoś podsumowała, że wszystkie takie wydarzenia mają ogromny wpływ na nasz charakter, dodają nam doświadczenia itp. ot cała fylozofia ;)

a między maturą próbną, a tą właściwą to jest duuuża różnica...

Gość maturzystka89
Delicious przynajmniej nie jestem taka zgryźliwa jak ty,są w życiu rzeczy ważniejsze niż np świetna znajomośc j.angielskiego ale ty tego nie zrozumiesz:) billie dzięki wielkie:*

Gość puerh
Ja sie nie dziwie dziewczynie, ze nie potrafi przygotowac speecha. W szkolach ucza glownie gramatyki, a potem sie spodziewaja, ze ktos bedzie umial sie wyslawiac.

maturzystka --> ty lepiej nie fikaj tylko zajmij sie maturą i ksztalceniem inteligencji, bo bez inwencji nic nie zdzialasz ... a swoją drogą język jest bardzo ważny ... ps. a zgryźliwa jestem dla wszystkich którzy mi sie nie spodobają ... :classic_cool:

dobra, delicious_, wrzuc na luz, jak będzie chciała, to się będzie uczyc, a jak nie, to nie;) maturzystka - jak będziesz poptrzebowac jakiejś konkretnej pomocy, to pisz :)