Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cuszyslow przecinek kropka

Czy prawidlowo zapisalam ? sprawdzcie prosze bibliografia maturalna

Polecane posty

Gość cuszyslow przecinek kropka

korzystalam z tej ksiazki : Przewodnik po epokach część 2 Literatura polska i obca filozofia sztuka Od romantyzmu do współczesności Makowiecka Marta Pawłowski Mariusz i musze ja wpisac do literatury przedmiotu tylko nie wiem co pochylym drukiem a co normalnym narazie mam tak : Marta Makowiecka , Mariusz Pawłowski . Przewodnik po epokach 2. Literatura polska i obca filozofia sztuka . Od romantyzmu do współczesności , Warszawa 2005 , (str.342 - 343) i nie wiem czy to Przewodnik po epokach 2. Literatura polska i obca filozofia sztuka dac w cudzyslow ?

Gość on musi pokryc koszty...
nie musi byc w cudzyslowiu, ne pusi byc pochylonym, imiona mozesz dac w skrocie. Poza tym zekknij po prostu w jakis spis i zrob tak samo. Rozne sa techniki ;)

Gość on musi pokryc koszty...
to nie jest zadna regula ;)

czy Makowiecka i Pawłowski sa zapisani jako autorzy czy redoaktorzy tej książki? czy podany przez ciebie tytuł: Przewodnik po epokach 2. Literatura polska i obca filozofia sztuka . Od romantyzmu do współczesności, to cały tytuł jaki widnieje na okładce?

jesli to są AUTORZY ksiązki, a tytuł jest pełny to piszesz tak: Makowiecka M., Pawłowski M., Przewodnik po epokach 2. Literatura polska i obca filozofia sztuka . Od romantyzmu do współczesności. (ten tytuł kursywą, zawsze), Warszawa 2005, s. 342-343

Gość tytul nie musi byc kursywa
:P

Gość teraz jestem w stanie sie
zgodzic, bo pisalam stara mature :P Dobrze, ze przy dalszych wiekopomnych dzielach takich regul nie ma :P