Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

matuchna

Krwawienie w ciąży???

Polecane posty

Witam was dziewczyny. Dużo się tutaj pisze o krwawieniach w ciąży,czy jak to zwą miesiączka w ciąży.A co z jajeczkowaniem wobec tego??Jeśli dziewczyny piszą:\"Miałam okres w ciąży\",tzn,że jajeczkowanie poprzedziło ten okres???? Czy nie zauważyły braku jajeczkowania i nie był to prawdziwy okres tylko krwawienie??? Uważam,że jeśli kobieta obserwuje choć trochę swój cykl to wie czy jest to miesiączka poprzedzona jajeczkowaniem,czy też nie. A tak naprawdę jak czytam takie posty to dochodzę do wniosku,że każda kobieta powinna robić test raz w miesiącu,bo tyle tu kobiet mających \"okres\" w ciąży??????

kobiety często mylą krwawienie implantacyjne z krwawieniem miesiączkowym. Poza tym jest jeszcze różnica między krwawieniem miesiączkowym a plamieniem w ciąży

Zgadza się,tylko zauważ jak piszą,to krwawienie wyglądało jak normalna miesiączka.Więc nie wiem,czy nie potrafią naprawdę rozróżnić??

Gość matuchna czy Twoja
menstruacja jest zawsze identyczna?

Bzdura! kazde krwawienie w ciazy jest niebezpieczne i nienormalne, moze wystapic plamienie, ale zawsze jest to sygnalem nie pokojacym, normalnego okresu w ciazy nie ma!

Piszecie na temat krwawienia w ciąży,a ja oprócz tego poruszyłam też temat jajeczkowania i obserwacji własnego cyklu,a wówczas chyba kobieta nie miałaby problemu z rozróżnieniem togoż krwawienia?Czy jest to miesiączka ,która nastąpiła prawidłowo po jajeczkowaniu,czy też nie ?

Gość ja krwawienia nie miałam
ale moja kumpela TAK dlatego o ciąży dowiedziałą się dopiero w 8 tyg. tak samo jak Wy była przekonana, że nie może być mowy o żadnym krwawieniu w ciąży dlatego, gdy dostała tego krwawienia (kilka dni wcześniej niz planowa @), to była pewa, że to OKRES rozmawiałam z nią o tym i dopytywałam się czy to było plamienie czy jak to wyglądało no i powiedziała, że to było KRWAWIENIE i wyglądało jej na @ choć było słabsze oczywiście nie było @, bo byłą już w ciąży, a @ w ciąży jest jak wiadomo niemożliwa, ale jednak było to KRWAWIENIE, a nie plamienie

Gość rozi tancerka
hej! ostatnio rozmawialam z ginekologiem czy mozna miec okres w ciazy? to sie zaczoł smiac :) powiedzial ze to sprzeczne i nielogiczne bo okres w ciazy niewystepuje , powiedzial ze mozna plamic podczas ciazy ale to są skąpe plamienia (wystarczy 1 wkladka lub podpaska) ale to jest bardzo niebezpieczne .... a normalny okres z bólami przy ciąży nie jest mozliwy bo to co macica przygotowała na zaplodnione jajeczko zostaje wydalone z krwią i nazywa sie to miesiączka (jezeli zaplodnienia nie było) a plamienia moga byc , ale skąpe .... stąd ten niby "okres w ciąży" bo taka ilosc plamien moze "ALE NIE MUSI" wydalić zarodka dlatego ze to skąpe plamienia , a jezeli kobieta widząc ze jest w ciąży i po kilku dniach planowo dostaje okres wtedy mówimy o SAMOISTNYM PORONIENIU 50% ciąz zostaje wydalone z organizmu podczas miesiaczki i kobiety nawet niewiedzą ze były w ciąży

Gość rozi tancerka
więc plamienia w ciązy mogą wystepowac ale to bardzo rzadkie przypadki , najczęsciej u "wieloródek"

Gość rozi tancerka
często własnie kobiety nazywają takie plamienia "okresem w ciąży" plamienia w ciazy sa słabsze i bardzo rzadko sie to zdarza