Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majówka_22

Sisotra wychodzi za mąż... Co jej dac w prezencie? Pieniądze?

Polecane posty

W lipcu moja siostra wychodzi za mąż. I teraz jest dylemat co jej dac na wesele? Prezent jakiś? pieniądze? Jeśli tak to ile, dodam, ze mam 21 lat od 2 lat pracuje. Mama mówi, ze mam dac 1000 zł, nie wiem czy to dobry pomysł, czy nie lepiej coś kupić. Co Wy dawaliście waszemu rodzenstwu?

Gość Grrrrrrrrrrr
To chyba Ty powinnaś wiedzieć co będzie najlepsze dla twojej siostry, jaki ma charakter, czy ma jakiś upatrzony cel i zbiera pieniądze czy lubi drobne upominki... a jeśli nie wiesz to właśnie myślę, że mama jest najlepszym autorytetem w tej sprawie. Oczywiście nie musi to być 1000 zł , daj tyle na ile Cię stać!

ja poczekałabym na zdanie siostry w tej sprawie. niekoniecznie matka musi znać oczekiwania cóki względem podarunków ślubnych. albo zapytaj wprost - co wolą z przyszłym mężem. może zbierają na dom, samochód czy wyprawkę, a może wolą dostać komplet obiadowy czy ręczniki czy co tam jeszcze :)

Gość bosh ... na serio
daje sie teraz 1 ty zl ?

Gość Grrrrrrrrrrr
1 tyś to nie jest tak dużo... :o wszystko drożeje, inflacja itp. :o

Gość Cyniczna Mimi
Nie obraz sie, ale Twoja mama chyba bardziej kocha Twoja siostre, kazac Ci dawac 1000zl :) bo przeciez kazdy daje ile ma i chyba rodzice ostatni powinni okreslac sume

ja kupiłam czajnik bezprzewodowy, taki srebrny, ze stali nierdzewnej, dałam 350 zł , kupiłam wielką kartkę ślubną i siostra jest już 4 rok po ślubie a ten czajnik mają do dziś i wygląda jak nowy.

aaa no dodam, ze zapytałam czy moze chcieliby coś dostać niż kasę. i podsuneli mi pomysł z czajnikiem;)

Gość fanka ankaaa
dziwne ze Twoja amka mowi ile masz dac na prezent, daj tyle ile bedziesz mogla, spytaj sie siostry co chce, przeciez to bliska Tobie osoba