Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaska 787

rozliczenie ciepła

Polecane posty

Gość Kaska 787

witam mam pytanko, dotyczy rozliczenia ciepła , czy ktoś miał taką sytuację, że mimo miał zakręcone kaloryfery w rozliczeniu przyszła dopłata.

Gość Kaska 787
tylko mi o to chodzi ze kaloryfery były na zero, a dopłata przyszła ponad 1000 zł

Gość mała mi...............
trzeba to w administracji zgłosić, ale z tego co wiem to oni tam wszystko wliczaja także kaloryfey te w piwnicy i na klatce schodowej...moim zdaniem te całe ciepłomierze to ściema...

Gość a może masz
w tym rozliczeniu koszty grzania wody?

Gość Ja miałam wwięcej
Ja miałam poprzedniego roku, przyszła dopłata dwa tysiące zł za mieszkanie 46metrowe. trochę grzaliśmy, lecz niedużo, wiadomo zima była łagodna, oszczędzaliśmy. Zawsze był zwrot ok 400zł. Pisaliśmy podania do spółdzielni, nic to nie dało. Wzięło się to stąd, że przy spisywaniu z pomiarników ciepła nie patrzyłam na ręce tym panom, co przyszli, nie wyzerowali mi licznika, jak się potem dowiedziałam co roku parę osób ma kosmiczne dopłaty.

Gość Kaska 787
w spółdzielni powiedzieli że tak pokazują liczniki i tak wychodzi. a my poza tym w tamtym roku mieliśmy taką samą sytuacje tylko mielismy podkrecane na ful i było niedopłaty 1400, to w tym roku pozakręcane i tak samo

Gość Kaska 787
do ja miałam więcej i co musiałaś zapłacić?

Gość mała mi...............
ze tak zapytam czy trzeba miec te kaloryfery?? nie można jakos z nich zrezygnować?? np wyrzucic ten z łazienki i kuchni??

Gość Ja miałam wwięcej
Zapłaciłam, ale łaskawie rozłożyli mi na raty bez odsetek (10 rat). Co miałam zrobić, zadłużyć mieszkanie, tym bardziej że korzystam z dodatku mieszkaniowego, a przy zaległościach zabierają dodatek. Ale dziś żałuję że płaciłam, za tyle to można ogrzać sklep, a nie małe mieszkanie. Trzeba było złożyć sprawę do sądu, ale byłam w szoku, nie wiedziałam co robić. A do ciebie kiedy przyszło te rozliczenie? Bo jest 14 dni na reklamację.

Gość Ja miałam wwięcej
Dobrze że chociaż za wodę policzyli mi uczciwie, bo mojej sąsiadce przyszla dopłata za wodę 400zł, a przebywa za granicą, mieszkanie puste - to jakiś koszmar z tymi spółdzielniami.

Gość Kaska 787
moja mama dzisiaj odebrała ze spółdzielni, najgorsze jest to że przez całą zimę było w mieszkaniu jak w lodowni, a tu teraz taka niespodzianka