Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwina.t.

czy to może być ciąża?? prosze o pomoc

Polecane posty

Gość lol....
no dobra.. no to założmy ze jestem w ciazy.. to która dziura wyjdzie dziecko??haha

Gość jakakak22
onfin jaka ty głupia jestes to strach!!! A na testach ciązowych to się znasz tak jak nasza malwinka na ciązy!!!Wstyd, najlepiej spadaj i nie rób dziewczynom wody z mozgu.Przeciętnie wiarygodny test wykrywa ciąze w 6 dni po zapłodnieniu (zapłodnienie=owulacja ok.14 dnia cyklu gdybyś nie wiedziala) czyl w dniu miesiączki pokaże Ci na niemal 100 procent czy jestes w ciązy czy nie.Uhhhh ale skąd ty głupia dziewczynko masz o wiedziec!!!!!!!!!!!!!!

Gość lol....
uchem?;/ no to buba;d

poza tym w kilka dni po zapłodnieniu to może ci wyjść z bety a nie z testu z apteki

Ogólnie przyjęta zasada stosowania aptecznych testów ciążowych wyznacza pierwsze badanie na dzień spodziewanej miesiączki lub 2-3 dni po tym czasie

tu pozwalam sobie przytoczyć czas wykrywania ciązy w zależności od czułości testów dotyczy to testów aptecznych czułość jest mniejsza od 500 IU/l - wyniku dodatniego (czyli wykazania hCG) można się spodziewać 10 dni po zapłodnieniu (czyli u kobiety mającej regularne 28 dniowe cykle, licząc że do zapłodnienia doszło w momencie owulacji czyli 14 dnia cyklu, test będzie dodatni od 24 dnia cyklu, czyli 4 dni przed spodziewaną miesiączką) # czułość 500-800 IU/l - wynik dodatni 14 dni od momentu zapłodnienia (czyli analogicznie wyniku dodatniego można się spodziewać w momencie spodziewanej miesiączki) # czułość powyżej 800 IU/l wynik dodatni występuje po 3 tygodniach, a więc 7 dni po planowanej miesiączce

no dziewczyny nie czytają jaką czułość ma test dlatego jak pisałam wcześniej należałoby skorzystać z ogólnej zasady co do czasu wykonywania testu aby był wiarygodny

Gość jakakak22
Quick Vue jest łatwy w użyciu i odczytywaniu wyników. Cechuje się bardzo dużą czułością, prawie 100% (99,6%), wykrywa ciążę 2-3 dni przed oczekiwaną miesiączką (6 dni po zapłodnieniu). Czułość (25 mlU/ml) hCG. Wynik testu już po jednej minucie. Jeśli wynik testu jest negatywny, a istnieje podejrzenie o ciążę, to następna próbka moczu powinna być przetestowana w ciągu 48-72 godzin. Do badania można użyć moczu zebranego o każdej porze dnia, jednak próbka pobrana rano zawiera najwyższą koncentrację hormonu hCG. POCZYTAJ SOBIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TO DO ONFIN OCZYWIŚCIE!!!!!!!!!!!!!!

Gość jakakak22
TO TYLKO JEDEN Z PRZYKŁADÓW

ale czy ja się upieram ? przeczytaj sobie moją wypowiedz pierwszy opis czułości dotyczy testu który wykrywa ciążę przed spodziewaną miesiączką a moje wypowiedzi dotyczyły ogólnej zasady dotyczącej wykonywania testów aptecznych gdyż nie każdy wie co kupuje idąc do apteki po test ciążwy