Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suzi78

ZAGROŻENIE CIĄŻY ??????

Polecane posty

Gość suzi78

Dzisiaj spanikowalam :-( przeczytalam na jednym forum, ze dziecko moze sie udusic pepowina, gdy sie za bardzo obraca, zwlaszcza przy takich czynnosciach jak wieszanie firanek, scieranie kurzu wysoko ... a ja dzisiaj tak wlasnie kurz scieralam z rekami daleko wyciagnietymi. Boje sie o kruszyne. Co z tym wyciaganiem rąk? Czy to bardzo szkodzi?????

niewiez we wszystko co pisza w internrcie najlepiej przy pierwszej wizycie u gin spytaj sie poprostu o swoje niepokoje i badz dobrej mysli a jesli masz taka mozliwosc to niech ktos inny wiesza za ciebie firanki pozdrawiam

wiesz mi sie wydaje ze te ręce nie maja z tym nic wspólnego - bardziej obstawiałabym to ze podnosząc gwałtownie ręce w zaawansowanej ciąży mozesz doprowadzic do gwałtownego spadku brzucha ale napewno od tego dziecko nie przydusza sie pępowiną. Gdyby tak było to wszystkie musiałybysmy miec ręce w gipsie przez 10 mc Nie bierz na powaznie wszystkiego co piszą w książkach i na forach najlepiej z jakimkolwiek pytaniem zglaszaj sie do lekarza bardziej bedziesz zagrazac maleństwu jak bedziesz sie smucic - usmiechnij sie i grzecznie idz spać :)

Gość suzi78
Dobrze usłyszeć takie słowa :-), pierwsza ciąża ... wiadomo, strach ma czasem wielkie oczy!

suzi nie martw sie - wystarczy że będziesz o siebie dbać i nie zadrecząc sie a wszystko bedzie dobrze:) pewnie ze pierwsza ciąża to coś nowego i masz obawy ale nie ma nic gorszego dla dzidziusia niz mama ze złym samopoczuciem :)

ja też w ciązy sprzątałąm a nawet wieszałam firanki i nic się nie stało. Jest niewskazane wyciąganie rąk do góry czy ścieranie wysoko kurzy tylkop dlatego, że mozę się zrobić słabo kobiecie i moze sie przewrócić. A to że dziecko może się owinąć pępowiną przez to, to podobno bajka. Nic się nie martw będzie wszystko ok. Staraj się nie przemęczać i nie stresować :)