Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klakowska84

prosze o porade... chodzi o usg w 31 tyg

Polecane posty

Witam:) Obecnie jestem w 30 tyg ciazy... Moj lekarz na usg polowkowym czyli w 20 tyg nie widzial zadnego siuraczka, ale nie kazal sie sugerowac ze to bedzie dziewczynka, bo powiedzial ze moszna jeszcze moze urosnac... Ja jestem niestety bardzoo ciekawa kogo nosze w brzuszku i za niecaly tydzien znow ide na usg bedzie to 31 tydzien.... Jezeli moj lekarz znowu nie zobaczy siuraka to jakie jest prawdopodobienstwo ze to bedzie dziewczynka, chcialabym zrobic jakies wieksze zakupy np wanienke w kolorze, troszke ciuszkow bo mam tylko kolory kupione i dla chlopca i dla dziewczynki... mi sie wydaje ze w 31 tyg powinno byc juz wyraznie pokazana plec... pozdrawiam Kate

U mnie było tak,w 19tc lekarz powiedzial,że bedzie dziewczynka,w 32 tc miała usg3D(troche pózno) ale na filmiku wyraznie widac jajeczka i siusiaka.Urodziłam córke,ku zaskoczeniu lekarzy.USG nie daje 100% pewnosci.

Gość zabkaaaa
Ja miałam w 22 tyg usg i pyrtuia już było doskonale widać:) Ale to zleży od dzidziusia... Ale myśle że w 31 tyg już zobaczysz co dzidzia ma midzy nóżkami chyba że niebędzie chciała pokazać.... 3MAM kciuki że płeć jednsię pokaże:)

ja sie dowiedzialam w 35 tygodniu... tyle ze u mnie byla inna sytuacja bo mala wogóle byla źle odwrocona i nie chciala pokazac... ale i tak wszystko kupilam rozowe bo jakos tak czulam... :D:D:D Nie iwem co ci poradzic :D:D napewno za 10 tygodni się dowiesz :) Ja mysle ze moze jednak kup uniwersalne kolory ubranek a wanienke kupic po pordozie np? chociaz ja kupilam niebieską bo mi sie bardziej podobala :D:D wkoncu co za roznica czy wanna bedzie rozowa czy niebieska...

Kurcze dziewczyny, ja mam jednak takie mieszane uczucia przez pierwsza polowe ciazy do mojego brzusia mowilam kaczuszka, teraz to naprawde nie wiem , moze naprawde bedzie kaczorek:) jackpo79 no wlasnie wlasnie jestes doskonalym przykaldem ze takie pomyleczki sie zdarzaja:) Ja tak bardzo bym chciala miec jakies przeczucie, ale nie mam:) no bede musiala wytrwac do tego poniedzialku i liczyc na to ze maluszka do sie dokladnie obejrzec:)

zielony to moj ulubiony koloroek, wiekszosc ciuszkow mam w kolorze zieleni, czapeczki i skarpetki:) ale jak pisalam poczekam jeszcze ten tydzien, pewnie bedzie mi sie dluzyl....

U mnie mała była odwrucona i dowiedziałam się dopiero w pod koniec 7mc.ale moja pani doktor twierdzi że chłopca widać wcześniej niż dziewczynke.około 6mc.

dziewczyny nie zalamujcie mnie!! ja ide na usg za tydzien(21 tc) i mam nadzieje ze juz bedzie widać. nastawiam sie na to ze bedzie wszystko pieknie widac :D:D:D

MaMani nie martw sie juz nawet wczesniej mozna sie dowiedziec o plci, nie wiem czy to zalezy od sprzetu, sprawnego oka lekarza czy od dzieciaczka... ja swojego sie nie dowiedzialam, ale pamietaj ze jak nie bedzie widas siuraka nie nastawiaj sie na dziewczynke:)

Gość a ja mam za miesiac termin
i nie wiem co bedzie :D Po co mi to wiedziec ;)

:D:D:D mam nadzieje ze wszystko bedzie widac i sie dowiem czy chlpczyk czy dziewczynka już na 100%... choc własciwie ta wiedza na nic mi ine potrzebna ale co tam :D:D baby sa ciekawskie :D:D:D wiec musze zaspokoic swoją ciekawość :D:D

a ja mam termin... tez mialam takie plany... ale co ide na usg to sie pytam czy juz widac :D:D:D:D:D

ja bylam na USG 4 D w 21=22 tygodniu i dzidzia nie pokazala co ma miedzy nozkami, ale to ponic dziewzynka bo siusiaka nie bylo widac nawet z tej perspektywy. Czyli nadal na 100% nie wiem, szkoda bo duzo liczylam na to USG ze sie dowiem. Ja bylam pewna ze nosze chlopca, ale po tym USG bez pisiaka zaczelam mowic do niej jak do kobietki. Nie liczcie ze USG wam prawde powie, to chyba tylko na porodowce sie dowiemy ;)

mysle to zalezy od specjalisty wykonywujacego usg oraz sprzetu. Mi w oby dwoch ciazach powiedziano ok 30 t.c na 100% jaka plec urodze.Sprawdzilo sie:)

wiesz, ja robilam 4D za 350 zl i nie jestem pewna plci ;) to zalezy od ulozenia dziecia a nie jakosci sprzetu.

ja bylam wczoraj u lekarza (21 tydzien) i lekarka powiedziala, ze mimo, ze dziecko zle sie ulozylo tzn. mialo zlaczone nozki i nie chcialo ich rozlozyc (juz to powinno swiadczyc o tym, ze to dziewczynka:) ) to raczej na 80% to dziewczynka, bo gdyby byl chlopiec to byloby widac przynajmniej jaderka, zaznaczyla, zeby nie nastawiac sie, tylko poczekac do nastepnej wizyty na poczatku maja.

Gość a ja mam za miesiac termin
No ale ja za miesiac rodze i nie wiem czy chlopca czy dziewczynke. Poza tym to zadenk plan, po prostu nie chce wiedziec i tyle ;) Lubie niespodzianki :) Nic mnie to nie interesuje :P

Gość ja jestem pewna w
100%, ze noszę synka co na usg 4D było widać bardzo wyraźnie i lekarz aż żartował, że takie wielkie klejnoty, to się rzadko spotyka na takim etapie rozwoju i aż zmierzył małemu siusiaka;) mamy to uwiecznione i na zdjęciu i na płytce:) nie ma mowy o pomyłce;)

mojej kolezance trzykrotnie lekarz mowil, ze na stowe bedzie chlopczyk, wyobrazcie sobie w jakim byla szoku gdy na porodowce zobaczyla dziewczynke :D 100% pewnosci jest mozliwe tylko przy badaniu prenatalnym, przy innych zawsze pozostaje ryzyko, ze sie nie sprawdzi.

A ja do końca nie wiedziałam co urodzę. Dziecko było ułożone pośladkowo. Ba nawet jak mnie wieźli na cc to jeszcze przekomarzałam się z mężem o imię dla naszego synka (tak czułam że to chłopiec) Nawet nie mogę sobie do dzisiaj wyobrazić miny męża jak położna wyniosła dziecko i powiedziała \"Ma pan córkę\" :) Ja też oczywiście byłam \"zdumiona\" córką ale bardzo pozytywnie.

Gość ja jestem pewna w
no u mojego synka widać tego siuraka jak na dłoni więc chyba musiałby się zdarzyć naprawdę cud by przeobraził się w dziewczynkę przy porodzie:D

No to macie na moim przykładzie,dobry sprzęt,polecany lekarz i co?.....widac jajka jak nic.Do tej pory ogladam filmik i przytulam córke.

co bedzie to bedzie... zastnawiam sie tylko co takie mamy ktorym sie mówilo w ciayz ze bedzie córka a wyszedl synek robia poxniej z sukienkami :D:D i rozowymi ciuszkami itd :D:D:D

Gość ja jestem pewna w
ja znowu musiałam się dowiedzieć jaka płeć, bo mąż nastawił sie do tego stopnia na dziewczynkę, że wszystkim i wszędzie mówił o tym dziecku jakby był w 100% pewien córeczki nie chciałam żebyśmy przez całą ciążę mówili do dziecka jak do dziewczynki, a urodzi się chłopiec i słusznie zrobiłam jak widać, a przed zajściem w ciążę oboje zgodnie twierdziliśmy, że nie będziemy chcieli poznać płci aż do porodu;)

Co do tego siusiaka,to dziewczynki bardzo często maja spuchniete wargi sromowe i niestety wyglada to na siusiaka.

A jak leżałam na patologi to widziałam dwa przypadki gdzie właśnie miał być chłopczyk, a urodziła się dziewczynka, a w drugim przypadku odwrotnie. Dlatego jak byłam w drugiej ciąży i powiedziano mi że będzie chłopiec to ucieszyłam się ale na 110% się nie nastawiałam na chłopca :)