Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszlaamaturzystka

co warto studiowac? wejdz, zobacz, poradz!

Polecane posty

mam pytanie. Za rok mam maturę, troszkę czasu jest ale już trzeba się zastanawiac co dalej... No więc chodzę na profil filologiczny. Z matmy nie jestem dobra więc ekonomia i tym podobne kierunki odpadają.. Z fizyką tez cienko.. Chemia tez tak średnio... ;/ Zastanawiam się czy zdawac biologię [chemia odpada, bo raczej nie zdam:(] co mogę po tym robic? Nie ukrywam że chcialabym dobrze zarabiac w przyszłości :P zastanawiałam się też nad filologią ang, stosunkami międzynarodowymi i socjologią. Co polecacie? Niestety, dla mnie medycyna i politechnika odpada...

proszę :) czekam na odpowiedzi :)

nie wiem myślałam żeby coś z biologią np. fizjoterapia ale nie za bardzo sie orientuję co można po tym robic oprócz rehabilitacji.. a kosmetologia? czy dermatologiem można byc jedynie po ukonczeniu medycyny? czy anglistykę warto studiować? czy jest po tym jakiś opłacalny zawod? nie chcę byc nauczycielką.. praca tlumacza chyba też nie jest zbyt interesująca. Chciałabym zapewnic sobie dobrą przyszłośc... Jeszcze rok przede mną więc wszystko w moich rękach. Zapewne jest tu wiele osób które ukończyły studia, poradzcie cos :)

są na pewno kierunki mniej znane, nie takie typowe. Może ktoś z Was studiował/ studiuje coś takiego i jest zadowolony?