Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karella

CIĄŻA POZAMACICZNA SZYJKOWA

Polecane posty

Gość karella

Witam, prawdopodobnie byłam w ciąży pozamacicznej szyjkowej. Nie jestem pewna, bo lekarz nie określił tego dosłownie i nigdy nie nazwał po imieniu. Byłam na badaniu usg (dopochwowym) i lekarz stwierdził że to 5-ty tydzień, ale chwile potem powiedział że to nie możliwe, bo TO nie znajduje się w macicy tylko w szyjce i nic się z TEGO nie urodzi. robiłam 4 testy sikane i jeden beta. Wszystkie negatywne, ale okresu nie miałam. Ginekolog przepisał mi orgametril na wywołanie i w 53 dniu cyklu miałam krwawienie (czyli ok 7 tydzień). Zauważyłam jakąś cystę we krwi wielkości ziarna grochu, ale mogłam się mylić. Krwawienie trwało 2 dni, mimo że zawsze trwa ok 6. Teraz minęło 6 dni od tego krwawienia a ja mam jakąś dziwną szyjkę macicy. Jest powiększona i miękka. Boję się, bo lekarz jest na urlopie a ja nie wiem czy wszystko jest ok, czy mogą być jakieś powikłania? czemu ta szyjka macicy jest taka dziwna?

Gość to nie takie proste
być może jajo zagnieździło się i zaczyna się rozwój zarodka. Jeżeli tak to lekarz albo od razu usunie zrodek, albo poronisz wkrótce. Ciąża pozamaciczna szyjkowa jest jedną z rzadszych form ciąży pozamacicznej i wyjątkowo niebezpieczna dla kobiety. Zagraża poważnym krwotokiem. Bardzo uważaj na siebie i idź do lekarza jak tylko będziesz miała możliwość.

Jedź na izbę przyjęć, mów, że się źle czujesz, niech koniecznie zajmą się tym na poważnie.