Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaaa299

czy wypada mi załozyć welon mając 2 dzieci/

Polecane posty

welon zakladano pannie mlodej w czasach gdy to rodzice ustalali malzenstwo, zeby np. polanczyc ziemie. nie kazda panna byla piekna wiec przykrywano ja nieraz przescieradlem bialym zeby pan mlody sie nie wytraszyl a zobaczyc zone mogl dopiero po wypowiedzenia sakramnetalnego tak. mysle, ze mozesz isc bez welonu, bo skoro masz 2 dzieci to chyba maz sie ciebie nie boi :D welon zostaw tym straszydlom, ktore musza sie zakrywac :P zartuje, welon nie symbolizuje niczego. jesli ci sie podoba to go naloz.

Gość baga85
dziewczyny ja jestem osiem lat po cywilnym mam z moim mężem dwójkę dzieci w tym roku bierzemy kościelny zakładam welon a dzieciaki sypać będą nam kwiaty w jakich latach wy żyjecie ??? która z was taka niewinna ??? a może zazdrość przez was przemawia i dlatego tak dogadujecie koleżance!? wydaje mi się że jeżeli masz dzieciaki ze swoim mężem powinnaś welon ubrać i tyle!!!

mi sie welony nie podobaja jako takie - nie lubie jak cos z glowy zwisa ;-) ale jak ktos lunbi to czemu nie z drug str to chyba , nie jestem pewna, symbolizuje w katolicyzmie (bo zakladam ze rozwazasz teraz slub w kosciele katolickim) jakas niewiennosc rozumiana w kontekscie czystosci seksualnej, czyz nie? w takim przypadku - jesli masz dwoje dzieci - to chyba to sie nie ma zastosowania w Twoim przypadku - chyba ze slub w kosciele katolickim bierzesz ot tak sobie

"w jakich latach wy żyjecie ??? która z was taka niewinna ??? a może zazdrość przez was przemawia i dlatego tak dogadujecie koleżance!? wydaje mi się że jeżeli masz dzieciaki ze swoim mężem powinnaś welon ubrać i tyle!!!" co tak krzyczysz;-) sa niewinne, rozumiane w kontekscie dziewictwa seksulanego, kobiety - sama znam trzydziestoletnia niewinna katoliczke - kazdy wybiera wedlug wlasnych zasad ja nikomu nie dogaduje - tylko odpowidam na pytanie, w czego mazazdroscic autorce tematu? welony czy dwojki dzieci? ;-) bo nie rozumiem...... welon i dojka dzieci to troche groteska ale jak lubie taki rodzaj performancu wiec mi nie przeszkadza ;-) a co za roznica z kim autorka ma te dzieci? ;-)

Gość kajanka
CHYBA ŻARTUJESZ !!! CZY WIESZ CZEGO SYMBOLEM JEST WELON ??????

Gość do kajanka
niczego:D widze ze ty tez sie nie orientujesz w temacie. symbolem dziewictwa jest wianek a nie welon.

Gość karoolek..............
a po grzyba wam ten welon ? ale tez nie widze co ma do tego to ze sa dzieci , itd. welon to welon ot element stroju

Gość kawior123
przepraszam za powyższą wypowiedź.. miała być do innego tematu.. Jeśli chodzi o Twoje pytanie to uważam, że jak najbardziej możesz założyć welon..

Gość daisy Irl
Hejka ja tez mam 2 malych dzieci i biore slub w sierpniu i zakladam welon traktuje go jako element stroju w koncu tylko raz w zyciu moge sobie pozwolic i guzic mnie to obchodzi co inni pomysla to tak jak z sala jedzeniem itp.zawsze do czegos ktos sie doczepi ....

hej:) ja również mam już maluszka-ślub w lipcu i zakładam welon:) a jak komuś coś się nie będzie podobać to już jego problem...:) Droga autorko topiku--jeśli tylko podoba Ci się welon śmiało do zakładaj:)

Gość ja bym nie zalozyla
Marzyla mi sie zawsze sniezna biel do slubu. Ale nie dochowalam cnoty, ze sie tak wyraze i poszlam do slubu w niebieskiej sukience (bo nie cierpie tych bialopodobnych). Ale to zalezy od zasad jakie kto ma. Jesli Tobie to nie przeszkadza, ze bedziesz w mialy, zarezerwowanym dla dziewic to sie nie przejmuj innymi ;)

Gość ja bym nie zalozyla
ze bedziesz w mialy = ze bedziesz w bialym slowotworstwo mi sie od rana wlaczylo ;)

A ja uwazam, ze nalezy rozroznic 2 kwestie: 1. Tego co wypada 2. Tego, co komu wolno. A teraz moje zdanie na ten temat: 1. Nie, NIE WYPADA tu zalozyc welonu, poniewaz jak juz kolezanka powyzej zauwazyla, stroj taki jest nieadekwatny do sytuacji. Tak samo nieadekwatna bylaby np. czarna suknia i glany a do tego kask na glowie ;) 2. Natomiast WOLNO w dzisiejszych czasach doslownie wszystko, wiec niezaleznie od tego, czy wypada czy nie, zaloz i tyle.

Gość Głupie pipy
Pseudo Chrześcijanki ktore chcą wyglądac a nie zalezy im na tym o czym mowi Bog. ja czekam do slubu s sexem i bede miala bialy welon i suknie KTORA COS ZNACZY I COS BEDZIE SYMBOLIZOWAC puste babki z Was bardzo. Zalozcie sobie korone nawet

No, za to bardzo po chrzescijansku jest zwracanie sie do ludzi przez per "glupie pipy" ;) Coz za wzor moralnosci...

Gość XXXX:D
Hi, hi a ja w październiku biorę ślub, jestem panna ale mam córkę skończyła 9 lat i wiecie ci?? Idę do ślubu w białej sukni, nie żadne ekrii, tylko snieżnobiała. Welon będzie jeżeli z suknią się będzię ładnie komponować. A czym jakieś obiekcje?? Otóż NIE!!! Żyjemy w czasach gdzie w końcu kobieta jest wolna, gdzie sama może decydować o swoim życiu i losie. Wiec dlaczego miałabym wracać do średniowiecza i przejmować się jakimiś przesądami. A te co dziewictwo zachowują do ślubu szanuję - tylko sie pytam czy zachowujecie dla ludzi bo tak wypada, czy dla siebie żeby ofiarować temu jedynemu? Jeżeli dla ludzi bo tak wypada to na czole sobie napiszcie, że dziewice. Wtedy nikt nie będzie miał wątpliwości czy ta w welonie i białej sukni to dziewica czy nie.

Gość dyzek
nie wypada. welon to symbol czystosci

Gość ooooqqqqqq
dyzek pierdolnij się w łeb wianek to symbol czystości welon to dodatek do sukni ślubnej

Gość nienawidze welonow
:p

Gość gosiowatkowa
kobietki a ja mam 31 lat i biore slub w kosciele,dziewicą nie jestem a poza tym staruszka juz ze mnie. Czy wypada mi wogole zalozyc biala sukienke?? nie mowiac o welonie??? chyba bede sie glupio czula w bialej suknie na kole i welonie tym bardziej ze mieszkam z moim narzeczonym od 2 lat...

Gość ooooqqqqqq
Ludzie co wy za problem macie biały kolor nie jest zarezerwowany dla dziewic. Ja mieszkam z facetem 4 lata ślub w październiku i idę w białej sukni i 3 metrowym welonem.

Gość z pewnych względów
załóż na głowę wiadro,będzie pasowało

Gość grhhhh
Biel sukni symbolizuje czystość uczuć. To raz. Symbolem czystości w sensie fizycznej był wianek, a nie welon. To dwa. Nie ględzić mi tu o symbolice, bo 99% i tak nie ma zielonego pojęcia o czym mówi.

Gość chardoney
A ja z kolei nie miałam welonu, a nie mam dzieci :)

Gość aisa2011
Uważam, że nie wypada mieć welonu mając dwójkę dzieci. sama mam córkę i nie założyłabym welonu biorąc ślub kościelny.