Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gdybam

pielęgnacja ząbków

Polecane posty

witam :) moja córka ma skończone 9 miesięcy i własciwie to nie ma jeszcze zębów. pisze własciwie bo juz zauważyłam że dolna jedynka sie przebija przez dziąsełka. i tu moje pytanie, jak należy pielęgnowac ząbki? po każdym posiłku należy je myć ?czym? z góry dziękuje za odp ;)

jak Synek miał pierwsze ząbki to kupiłam w aptece paste BoboDent razem z taką silikonową szczoteczką nakładaną na palec i początkowo myłam mu ząbki samą szczoteczką - bardziej jako masaz i żeby się przyzwyczaił a jak skończył roczek to powoli z odrobinką pasty

Ja używalam do pierwszych ząbków pastę bez fluoru , do kupienia w aptece chyba "NENEDENT' sie nazywała . Kosztowała ok. 20 zł i ta szczoteczka na palec już była w opakowaniu.

coz moja mała ma 11 miesięcy i 10 zębów- zęby wyszły jej bardzo szybko więc i szybko zaczęly wyglądać jak nie powinny- też używałam tej pasty i tej szczotki- ale ta szczotka silikonowa- to sorry- o kant pupy mozna obić - teraz używamy normalnej szczoteczki i na przemian nenedent i odrobinę zwykłej dziecięcej