Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aiszka

ciąża po 35 roku życia

Polecane posty

Gość Aiszka

Witam, mam 35 lat i jedno dziecko. Myślę o drugim ale zastanawiam się czy nie jest już za późno? Proszę o opinie kobiety które zaszły w ciąże po 35 roku życia. czy rzeczywiście niebezpieczeństwo wad genetycznych i innych powikłań jest duże?

Gość pyytanie
ja mam teraz 36 lat i jestem w pierwszej ciąży! ostatnio byłam na badaniu 3 D i jest ok lekarz powiedział ze miedzy bajki mozne włozyc teorie ze kobiety starsze rodza wiecej chorych dzieci takie same ryzyko ma mlodsza dziewczyna jak i starsza

Dziewczyny nie sluchajcie bzdur typu ze po 30tce dzieci rodza sie z wadami genetycznymi.Jesli np.zespol downa wystepowal w rodzinie to istnieje prawdopodobienstwo ze co 4 pokolenie moze w tej rodzinie urodzic sie dziecko wlasnie z ta przypadloscia.Mlode dziewczyny tez rodza dzieci uposledzone nie ma regoly.Moja mama urodzila mnie w wieku 39 lat 30 lat temu gdzie nie bylo usg badan prenetalnych itp.Uwazam sie za normalna osobe bach bach;)

Gość oczywiście że nie ma reguły
i raczej niewiele zależy od wieku, bo jak wytłumaczyć fakt, że 18-letnia dziewczyna rodzi dziecko z zespołem downa? a nam taką osobę i jej córkę

Ja urodziłam drugie dziecko mając 36 lat .Między dziećmi jest 10 lat różnicy. Bawić się z sobą jako rodzeństwo nie będą ale.................dla mnie syn jest wielką pomocą . Mi lekarz powiedział że ryzyko chorób genetycznych przy kolejnych dzieciach jest mniejsze niż przy pierwszym .

Gość Nie masz sie czego obawiać
moja mama urodziłam mnie w wieku 34 lat a moją siostrę w wieku 37 i wszystko jest OK.:D

Gość Anolim
Witajcie :) Cieszę się, że znalazłam stronę dla mam po 35 roku życia:) Mam 36 lat. Jestem mamą 12 letniej córki,a za 2 tygodnie spodziewam się narodzin syneczka:) Nie ukrywam, że przez całą ciąże, a nawet teraz bałam się o zdrowie mojego maluszka. Badania wszystkie są dobre, ale gdzieś tam w podświadomości jakieś mysli. Oboje z mężem chcieliśmy miec taką różnicę wieku między dziecmi. Czuję,że to macierzyńswto będzie inne takie bardziej dojrzałe, spokojne. Teraz przy końcówce jest mi juz naprawdę ciężko. Przytyłam 14 kg opuchniete mam donie, stopy. Ale wiem, że to już końcówka i cierpliwie czekam na finał:) A Wy jak się czujecie? Pozdrawiam serdecznie!

Gość kokai27
myślę ,że to idealny wiek, zastanawiać to si,ę można po 40stce. A tak jesteś ustawiona finansowa, wykształcona, i nie musisz pasożytowac na facecie czy rodzicach jak większość matek na tym forum :o

Gość vfghbjnkm
powiedziałabym ze to juz ostatni dzwonek....