Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niewiedząca.....

Becikowe...jest dalej...?

Polecane posty

Gość Niewiedząca.....

i ile wynosi i słyszałam tez ze mozna dostac pieniazki z Urzedu Gminy jesli nie przekracza sie cos 500zł na osobe...? i dostaje sie drugie 1000zł prawda to.??? dziekuje za odp.

tak pierwszy 1000 to jesli sie miesicisz do rodzinnego czyli twój dochód za 2006 rok nie przekroczy 504 na osobe a drugi tysiac bez względu na dochód

Gość a dlaczego za 2006 rok
?

Gość Niewiedząca.....
no mąz na umowie ma 1200zł jest nas razem z dzieckiem 3 ,teraz narodzi sie druga dzidzia...wiec sie mieszcze chyba..?

Gość Niewiedząca.....
w ogóle jak długo czeka sie na pieniążki i kiedy mozna sie starac o wypłacenie../becikowego?

Gość Niewiedząca.....
uppppppppp

na pierwsze dziecko mozesz sie i powinnas juz starac a jak sie urodzi druga dzidzia to z metryczką urodzenia sie idzie do MOPS i tam wypełnia wniosek a na pieniądze czeka sie róznie ok miesiąca

dlaczego za 2006r? bo tak ustawa mówi poniewaz od 1.09.2007 do 31.08.2008 trwa teraz okres zasiłkowy i dochody są brane własnie za rok 2006

Gość Niewiedząca.....
nie bierzemy rodzinnego , raz byłam ja ale wczesniej mąż pobierałm, a jak co roku dostarcza sie dokumenty i poszłam złozyc teraz ja,to nie przyjeli mi ,bo chciałam zeby na konto mi przelewali to powiedzieli ze musi byc maz i nic nie załatwiłam ,i teraz własnie bezdie mąż szedł i załatwił rodzinne,tak pracował ze nie mógł ,tłumaczyłam Pania to w Urzedzie ,no ale sa głuche na takie tłumaczenia...przeciez tez Matką jestem... głupota.

Gość Niewiedząca.....
a to cos zmienia ze nie bralismy rodzinne.???? i teraz dochody maja byc za jaki rok zeby złozyc w urzedzie o rodzinne.???

nie roozumiem postepowanai tej pani co to za róznica czy ty skałdasz czy mąz nie ma róznicy no ale nie ma zanczenia tylko jesli by ci pryzjeła wtedy dokumenty to na starsze dizecko co miesiac masz 48 zł lub 64 zalezy ile dizecko ma lat

Gość to jest w takim razie przegięc
ie bo nawet jeśli zarabiałam najniższą krajową przez cały 2006 rok to mi się becikowe nie należy:(

po za tym za 2007 rok masz prawo jeszcze nie mieć złozonego pitu rocznego;) po termin upływa dopiero z końcem kwietnia ;)

Gość Niewiedząca.....
jak za 2006 a nie za 2007.??? przeciez mamy 2008..

Gość no ale jak ktoś już złożył
?

Gość Niewiedząca.....
juz złozony był i juz dostałam kaske...i co zmienia to cos teraz...czylu za dochody za które lata teraz...

Gość Niewiedząca.....
up up up

za 2006 teraz dochody jesli we wrzesniu na nowy okres zasilkowy bedziesz skladac będa brane dochody za rok 2007

nie ma różnicy czy ktoś już złozyl czy nie

Gość a jeśli składałabym we
wrześniu, bo rodzę w sierpniu i za rok 2007 mam tylko przychód od stycznia do lipca 865zł netto plus 1 zasiłek dla bezrobotnych w kwocie ok.410zł to dostanę becikowe?

to policz sbie jaka ci wyjdzie średnia na jden miesiąc- jeśli mniej niż 504 to dostaniesz