Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

podstolina

sterylizacja suczki

Polecane posty

Moja suczka ma 5 miesiecy. Chciałabym ja wysterylizować przed pierwszą cieczką. Jaki jest najlepszy moment, aby to zrobić. Czy bedzie bardzo cierpiała po takim zabiegu. Proszę o wypowiedzi.

Gość szpakinos w spiochach
najlepszy czas im wczesniej tym lepiej :0 raczej bedzie cierpiala bo to normalny zabieg

Tak stawiam sie. Jeżdzę często do rodziny oni mają 2 psy, a ja nie myśle sie przyczyniac do szerzenia psiej populacji. Co będę z tymi psami robiła??? Poza tym ze względów zdrowotnych steryzlizacja ma więcej plusów niż minusów

to pytanie do weterynarza a nie na forum kazda rasa inaczej dojrzewa, więc i czas sterylki jest różny cierpienie to pojęcie względne to jest normalna operacja pod pełną narkozą, są zalożone szwy, potem pies dostaje środki przeciwbólowe, po kilku dniach zdejmuje się szwy nie na darmo jest powiedzenie, że "giu się jak na psie" - rany szybko i ładnie się goją, tylko nie można dopuścić do drapania i wygryzania rany - trzeba założyć na jakiś czas kołnierz ale tego wszystkiego i jeszcze dokladniej dowiesz się u weterynarza, trzba iść na konsultację z suczynką, lekarz obejrzy i wszystko wujaśni

On twierdzi, ze generalnie są 2 szkoły kastracja: - przed i po pierwszej cieczce Jednak jak sie doczytałam na psim forum wiecej jest zwolenników kastracji przed.