Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konniczynkaa

Pytanie do koebiet o cimnej skórze.

Polecane posty

Gość konniczynkaa

Mam takie pytanie, czy znacie kobietki firmę, produkującą pudry w kamieniu, sypkie, lub lekko kryjące fluidy o kolorystyce odpowiadającej kobietom o naprawdę ciemnej karnacji? Większość takich kosmetyków produkowana jest w jasnych odcieniach, a jeśli już pojawi się jakiś ciemniejszy, to jest on skierowany do opalonych osób i wpada w pomarańcz czy żółć. Ja mam ciemną karnację, lecz o chłodnym kolorycie (taka bardzo ciemno beżowo - brązowa, wpadająca troszkę w róż, jak jasne kakao). Niestety nigdzie nie mogę dostać pudru lub fluidu, który pasowałby do mojej skóry. Nawet jeśli znajdę jakiś ciemniejszy odcień, to jest on raczej odpowiedni dla osób o ciemnej, ale ciepłej, złoto-brązowej karnacji. Ciekawi mnie po jakie kosmetyki sięgają osoby z taką karnacją jak ja, albo np. Mulatki...Czy ktoś orientuje się, jaka marka produkuje pudry lub fluidy w ciemnym, chłodnym odcieniu? Bardzo proszę o pomoc. :)

Gość konniczynkaa
Klon 13 -z tego co się orientuję to isa dora nie ma bardzo ciemnych pudrów, z wyjątkiem brązujących, ale one też dają efekt ZŁOTEJ opalenizny. Jaki produkt masz dokładnie na myśli-jak się nazywa? :)

Gość konniczynkaa
Max Factor ma jasne pudry :( Wprawdzie nie jestem dokładnie obeznana w podkładach tej firmy, bo mam wrażenie, ze są one mocno kryjace - kiedyś miałam próbkę. Kobietki piszcie proszę co wiecie, firmę i nazwę pudru (najlepiej), ewentualnie lekkiego fluidu.

Gość znajdziesz takie pudry
w USA lub Anglii, tam mają więcej Mulatek więc i rynek jest bardziej dostosowany kolorystycznie sprawdz w necie marki Revlon, Max Factor czy Maybelline

Gość konniczynkaa
No właśnie - Maybelline, nawet jeśli ma w swej ofercie ciemne odcienie, to w polskich sklepach dostępne są tylko jasne :( Sprawdzę jeszcze Revlona, dziękuje za podpowiedź 🌼. Na allegro nie chcę kupować, bo wolałabym móc przetestować dany kosmetyk, a na razie do USA lub Anglii nie wybieram sie, ech :(

Gość konniczynkaa
podnoszę