Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ktoś z was wie

Czy kura może się otruć trutką na szczury?

Polecane posty

Gość czy ktoś z was wie

Czy to tylko na gryzonie działa?Mam na myśli jakąś silną

Gość mmaaaa
no chyba to trucizna,nie?

Gość czy ktoś z was wie
No tak,ale kura jest dużo większa niż szczur,więc może nie

Gość do autorki....
NIE PRAWDA!!!! każde zwierze , które połknie trutkę się zatruje!! nawet kot , który zje zatrutą lub podtrutą mysz także sam się zatruje! dlatego tak jak na zachodzie trutki powinny być zakazane! bardzo łatwo o wymknięcie się spod kontroli. trutką na szczury także bardzo łatwo trują się ludzie - wiele było przypadków (ludzie, psy, zwierzęta gospodarskie np. świnie) pozdrawiam!! :)

Gość środek od kapusty
może

Gość środek od kapusty
a co chcesz kupić trutke czy kury ?

Gość śmuierć po zjedzeniu trutki
jest jedną z najgorszych śmierci dla zwierzęcia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! na równi z zagłodzeniem i wścieklizną (bo wywołuje podobne objawy) zwierze nie może jeść, narządy zostają na żywca wypalane przez gaz , który wydziela się z trutki w reakcji z kwasem żołądkowym. Zwierze bardzo cierpi i męczy się kilka dni!! Jest to najgorsza metoda pozbawiania życia gryzoni (pisałam na ten temat prace mgr) i powinno się jej zaprzestać ! jest bestialska i niehumanitarna a trutką zatruje się każdy (nawet poprzez kontakt z martwym już zwierzęciem) dlatego zwłoki należy migiem usuwać co niestety nie przekłada się na polskie realia i może to mieć fatalne skutki! Żal... głupota i zabobon = Polska :(

Dlatego jestem za postępowaniem po europejsku i z poszanowaniem praw gryzoniaz :należy pisać do nich petycje, rezolucje potępiające, apele, a jestem przekonany ze same się wyniosą z naszych ciemnogrodzkich domostw.

Gość no niestety w polsce
nie mamy takich metod jak na zachodzie (łapki na gryzonie , z których potem zwierze może być bezpiecznie wypuszczone na wolność) nie dziwie sie ze wszyscy sie z nas śmieją w innych krajach już dawno jest to na orządku dziennym a u nas mało kto nawet o tym słyszał!!!! WSTYD i hańba bo nawet z pozbywaniem sie gryzoni jesteśmy daleko daleko gdzie my żyjemy? w Afryce? :(

Gość a ile ludzie wpierdalaja
trutki i zyją trutka na szczury stanowi 90% masy narkotykow dostepnych na rynku

Gość czy ktoś z was wie
Rany,naprawdę tak to działa?!Myślałam,że po prostu zwierzę umiera po niedługim czasie i już....To jednak dam sobie spokój,nawet szczurom czegoś takiego nie zrobię.... Thx za info

Kochana dziewczyna ❤️ To co dajesz będzie Ci 3 razy oddane :) A to tu miałam tak apropo pojechać delikwentom i nie udało się... może nawet i lepiej. W każdym razie do nieczułych ... a gdyby wasza matka umierała długo w bólu i męczarniach to też by tak wesoło wam było? zwierze czuje tak samo jak człowiek, a tym bardziej nie zasługuje na cierpienie bo nawet nie wie za co , dlaczego i co się z nim dzieje!!!! Wrrrrrrrrrr dziękuję, pozdrawia , paaaaa :)

Gość trza mieć trochę
z główką nie teges porównując matkę do szczura

Gość ChamiProstak
to o gazach to jedna wielka bzdura, pisał magistra ale czy go zdał to kto wie. Trutka na szczury działa na zasadzie zaburzenia krzepliwości krwi co powoduje wewnętrzne krwotoki i jeśli odpowiednio szybko zostanie podana odtrutka z wit. K to nie umieramy, trutka nie wydziela gazów w połączeniu z sokami trawiennymi bo jest to zwykły rodentycyd antykoagulacyjny, dla przykładu brodifakum, owszem środki te działają dość długo i zwierze nadal się przy nich męczy, ale to nie przez jakieś magiczne gazy. wybaczcie odkopanie tematu ale nie mogłem się powstrzymać

Gość ChamiProstak
PS. Trutką można zarazić się tylko przez spożycie jej ew. spożycie martwego bądź żywego zwierza które ową trutką się rozkoszowało.

Gość Richat
To tesciowej mozna śmiało podać z tego co wyczytałem . Acha..dzieki za info

Gość gość
To może się ja wyprowadza z domu!!!!bo kuny zjadły mi przewody i wygłoszenia w autach oraz ocieplenie dachu ,plus nie dają mam spać!!!!może kuny wpuścił tusk z Niemiec albo puton z.rosji!!!!to ja czy kuna??

Gość Pawel

Witam

Przypadkiem trafiłem na ten temat a zwłaszcza na taką głupotę .

Dnia 16.04.2008 o 21:43, Gość no niestety w polsce napisał:

nie mamy takich metod jak na zachodzie (łapki na gryzonie , z których potem zwierze może być bezpiecznie wypuszczone na wolność) nie dziwie sie ze wszyscy sie z nas śmieją w innych krajach już dawno jest to na orządku dziennym a u nas mało kto nawet o tym słyszał!!!! WSTYD i hańba bo nawet z pozbywaniem sie gryzoni jesteśmy daleko daleko gdzie my żyjemy? w Afryce? :(

Minęło tyle lat od tego wpisu a na zachodzie nadal stosuje się trutki na szczury i to na szeroką skale a wiem bo mieszkam na zachodzie i sam kupiłem .

WSTYD I HAŃBA to może dla osób które wypisują takie bzdury  bo potem na tym zachodzie śmieją się ale z tego że my sobie docinamy jacy to my jesteśmy bestialscy i ble. Na zachodzie jest to naturalne żeby zajść do sklepu po trutkę i wyłożyć ją by taki gryzoń sobie zjadł.  Jeśli są inne skuteczne metody na usuwanie szczurów z gospodarstw domowych niż trutka to czemu nadal te trutki są dostępne  w zachodnich sklepach?  Żywo łapki również sa dostępne w sklepach ale dwie lub trzy bo zainteresowanie jest zerowe. Taki szczur jak wejdzie do żywo łapki to tam zdycha z głodu ba tam zagląda się raz w tygodniu a jeśli zostanie znaleziony i będzie jeszcze żył to kto go wypuści jak taki człowiek obi się go dotknąć , a gdzie takiego gryzonia wypuścić? pewnie sąsiadowi .