Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beata 28

noszenie szkiel kontaktowych a ciąża

Polecane posty

Gość beata 28

jestem w 15 tyg ciazy nosze soczewki i slyszalam ze w tym okresie oczy sa bardziej suche i mozna sobie je podraznic,nie wyobrazam sobie nosic teraz okularow wiec pomozcie mi,czy to jest nieuniknione czy tylko w niektorych przypadkach.Nosze miekkie soczewki.

nie ma problemu..ja nosze szkla konta. juz od 10 lat i teraz podczas ciazy tez nosilam i nie bylo problemu...no moze raz, ale z mojej winy..za dlugo mialam soczewki..powinnam kupic nowe, ale z lenistwa zapomnialam...takze smialo mozesz nosic... ps. ja tez sobie teraz nie wyobrazam nosic okularow caly dzien...nosze je tylko wieczorem w domu, tuz przed zasnieciem;)

Wzrost hormonów w ciąży jest odpowiedzialny za większą suchośc oczu w ciąży, podobny efekt niektóre kobiety obserwują podczas stosowania tabletek antykoncepcyjnych. Jednak to indywidualna sprawa czy bedziesz odczuwac dyskomfort w czasie ciazy czy tez nie - zreszta jesli do tej pory (juz 15tc) dobrze tolerujesz soczewki to to sie raczej nie zmieni. A nawet jesli to mozesz sprobowac stosowac "sztuczne lzy" - zmniejszają uczucie suchosci i z nim zwiazane podraznienie rogowek.

Gość ja nie widze różnicy

ja nosilam cala ciaza, tuz przed porodem sciagnelam, tuz po porodzie zalozylam z powrotem by nacieszyc oko malenstwem.... nie mialam nigdy problemu z suchoscia w oczach

ja nosilam cala ciaze i podczas porodu tez mialam soczewki bo nawet nie przyszlo mi do glowy zeby je zdjac:-) troszke \"wysychaly\" mi oczy ale stosowalam sztuczne lzy i bylo ok

ja nosilam cala ciaze i podczas porodu tez mialam soczewki bo nawet nie przyszlo mi do glowy zeby je zdjac:-) troszke "wysychaly" mi oczy ale stosowalam sztuczne lzy i bylo ok

Ja cały czas nosze soczewki (zaczynam 9-ty miesiąc). Oczy owszem ciut szybciej wysychają ale jest ok. Pewnie zależy od konkretnego organizmu. na poród je raczej zdejmę, chociaż wolałabym nie. Boję sie że nie będę miała warunków ani głowy do tego żeby sobie jeszcze coś zakraplać do oczu, albo przemyć je w trakcie itd.

ja zapomniałam zdjąć do porodu :o a w ciąży nie miałam z nimi żadnch problemów tak jak dziewczyny napisały - sztuczne łzy, nawet zwykła sól fizjologiczna z apteki w przypadku suchości oka i lekkiego dyskomfortu pozdrawiam

Gość beata28
dzieki kobietki juz troche mi ulzylo po waszych opiniach;)narazie jeszcze moje soczewki nie daja sie we znaki,mam wiec nadzieje ze tak zostanie.Do porodu tez bym chciala je miec bo jak je wyciagne to czuje nieprzyjemny bol oczu.