Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak przestać

jak przezwyciężyć strach przezd zajściem w ciąże po poronieniu

Polecane posty

Gość jak przestać

Witam Mam problem w październiku poroniłam chciałabym bardzo mieć dziecko ale okropnie boję się ponownego poronienia jak przezwyciężyć ten strach?

Myślę, że przede wszystkim potrzeba czasu! Po pierwszym poronieniu zaczęliśmy się starać po 6-ciu miesiącach od zabiegu, po drugim w marcu minął rok, a ja dopiero teraz dojrzałam do tej decyzji! chociaż myślę, że całkowitego strachu nie da się wyeliminować :( My kobiety po poronieniach już w każdej kolejnej ciązy będziemy odczuwały strach! najpierw przed każdym usg, potem jak pojawią się ruchy dziecka, to pewnie strach będzie mniejszy, chociaż trudno mi się tu wypowiadać, bo do takiego etapu nie doszłam :( Jeżeli masz więcej pytań, wątpliwości do zapraszam Cię tutaj: http://strata.mojeforum.net/ Są tam dziewczyny po poronieniach, niektóre po kilku i doczekały się swoich maluszków! Głowa do góry! ja sobie tłumaczę, że na pewne rzeczy wpływu nie mam, a stres może tylko zaszkodzić maleństwu! No i kurde nie może być cały czas pod górkę :D A zrobiłaś jakieś badania?