Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość __lolitka

pierwszy lot

Polecane posty

Gość __lolitka

witam dla niektórych moze to być śmieszne pytanie ale firma wysyła mnie w delegację a nigdy wcześniej jeszcze nie leciałam samolotem i to na dodatek z przesiadka w niemczech... lece do portugalii czy kots mi powie co mam po kolei zrobic o której być na lotnisku wylot o 6 rano jak nadać bagaż itp

Gość Evangeline
Na lotnisku powinnas byc conajmniej 2 h przed wylotem pzdrwm

Powinnas byc na lotnisku okolo 2 godziny przed samym wylotem. Na lotnisku dowiadujesz sie przy ktorym stanowisku odbywa sie odprawa na Twoj lot, tam sie ustawiasz w kolejce, waza Ci bagaz, pokazujesz swoj bilet i paszport, dostajesz karte pokladowa i jak juz nadasz bagaz, to wtedy czekasz na swoj lot. Mozesz pojsc sie napic kawy lub cos zjesc, jakies pol godziny przed odlotem idziesz do hali odlotow i ustawiasz sie w kolejce do wejscia na poklad. To tak z mojego doswiadczenia, a samolotami juz latalam chyba z 20 lub 30 razy.

Gość __lolitka
to już jakas informacja dzięki a co z bagażem moge go nadac od razu do miejsca docelowego czy musze go znaleźć w niemczech i znowu nadac na kolejny lot??

Nie musisz go szukac w Niemczech. On od razu poleci tam gdzie Ty, bedzie mial tez przesiadke i odbierzesz go dopiero w Niemczech. Juz linie lotnicze o to zadbaja. Nie martw sie.

Gość człowiek taki jeden
Na lotnisku powinnać byc wcześnniej. Co najmniej godzine przed oprawa, bo potem nie cie nie przyjma. Najpierw idziesz nadac bagaz potem do oprawy paszportowej potem jest odprawa celna kontrolma. Nie nalezy miec przy sobie zadnych ostrych narzedzi tzn zadnych nozyczków lusterka kosmetów płynow napojów .

Gość __lolitka
serdeczne dzięki wszytkim za info pozdrawiam serdecznie

Gość Evangeline
Nie martw sie o bagaz, osoba, ktora Ci zwazy bagaz, takze go nada tam gdzie nalezy :-)

Gość __lolitka
a jeszcze jedno pytanie a laptopa moge mieć w b podręcznym??

Gość __lolitka
to już kolejne z głupich pytań musze miec bilet?? bo w firmie dano mi tylko taki wydruk o potwierdzeniu razerwacji miejsca, są tam niby jakieś kody itp i powiedziano mi że paszport wystarczy

Idż z tym co CI dali ;) Wystarczy. Jeżeli laptop w podręcznym, to miej go na wierzchu. Często chcą, by je otwierać i pokazywać, czy nic nie przewozisz w nim.

Gość Evangeline
Spokojnie lolitko, to nie sa glupie pytania:-) Jezeli masz rezerwacje to bilet juz Ci nie bedzie potrzebny

Gość __lolitka
dzięki w sumie to poprzednie pytanie było takie jak np czy wsiadając do pociągu trzeba mieć bilet?? oczywiste że trzeba a tu jednak trochę inaczej dlatego wydawało mi się trochę głupie ale to już chyba wszystko dzięki

Gość człowiek taki jeden
aha i pamietaj zeby wyłaczyc telefon i inne urzadzenia . Moga sie zepsuć pod wpływem ciśnienia jak sa włączone w moim przypadku tak było dodam ze to nie byl telefon.