Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość morank

Zwolnienie L4 wystawione na stare nazwisko

Polecane posty

Gość morank

WITAM! Mam pytanie, czy któraś z was była w podobnej sytuacji i może się wypowiedzieć?? Mianowicie, otrzymałam ze szpitala wraz z wypisem zwolnienie lekarskie( B), jednak zostało ono wystawione na moje nazwisko panieńskie, gdyz nie zdążyłam jeszcze wymienić dowodu osobistego. Z ostatniego raportu RMUA wiem, iż mój pracodawca zaktualizował moje dane- czyli nazwisko. W związku z tym, iż mam ciążę zagrożoną będę miała kontynuację zwolnień lekarskich. Czyli przynajmniej jeszcze 1 zwolnienie lekarskie dostanę z nazwiskiem Panieńskim, zanim otrzymam nowy dowód. Czy będę miała problemy z otrzymaniem chorobowego w tym czasie?? Czy pracodawca i ZUS mi je uznają? Przez co są identyfikowane zwolnienia, przez numer PESEL?? Martwię się, że mogę mieć problemy z tymi zwolnieniami? Czy któraś była w podobnej sytuacji??

Powinnaś wystawić zwolnienie na nazwisko po mężu. To jest prosta sprawa. Bierzesz odpis aktu małżeństwa. Stary dowód i na podstawie tych dokumentów jest wystawiane zwolnienie. Może być tak że kadrowa nie przymie ci zwolnienie.

Ja tez nie mam jeszcze nowego dowodu. Posluguje sie nowym nazwiskiem, nosze przy sobie akt slubu i po sprawie. Zwolnienie mysle ze powinnas poprawic.

Gość zwolnienie lekarskie w ciąży
Nie powinno byc problemu ważny jest nr PESEL ja chyba tez jakies zwolnienie miałam na stare nazwisko