Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja Banah

WSTRZĄSY we wczesnej ciąży ehhhhhhhhhhhh ///

Polecane posty

Gość Alicja Banah

Wiem, że pytanie może zdawać się głupie, ale mi nie daje spokoju: 2 dni temu jechałam STARYM autobusem jakieś pół h. Rupieć straszny i tak w nim trzęsło, że ledwo utrzymywałam się w siedzeniu... Nic złego nie zaobserwowałam, ale czy cos takiego może zagrozić mojej ciązy? Jestem w 8 tyg (w 10 od ost.@) ??? To PIERWSZE PYTANIE a DRUGIE: Jutro jade na ważne szkolenie z filrmy (300km) ale to już samochodem i nie ja kieruje. Bedziemy sie zatrzymwac, przewietrzac it.. i tu znów boje sie o te wstrząsy, że jak wjedziemy w jakaś dziure albo jak sie przejezdza przez tory... Czy nic sie z dzidzią nie dzieje przez takie wstrząsy? Wiem, że głupio to brzmi, ale po tym autobusie mnie to matwi... :) latało wtedy we mnie wszystko :D

Gość qsdhghshhhhhhhhhhhhhhh
chora psychicznie dziewczyno jesteś

Gość Alicja Banah
Liczyłam na inną odp. Poważną To moja pierwsza ciąża... Martwię się

qsdhghshhhhhhhhhhhhhhh - chora psychicznie jestes wlasnie ty!!!!!!!!!!!!:-o Alicja Banah - nie masz sie czym martwic dziecko jest bezpieczne w twoim brzuchu.Dobrze by bylo gdybys jednak zminimalizowala jazde autobusami.Nie masz jeszcze widocznego brzucha nie zawsze kotos ci miejsca ustapi a kierowcy prowadza autobusy jakby z bydlem jechali ostro zahamuje i lezysz a to juz moze byc niebezpieczne:(Samochodem jezdze 9 miesiac i maz omija kazda dziure popros kierowce o ostrozna jazde i po krzyku:)

Gość fhfnhdfhgdfbhdfhfd
LECZ SIE DURNA CIEMNOTO

Gość Analfabetka jakas znow
heh i to na nogi sie lecz bo na łeb od dawna za późno :classic_cool:

Gość ehehehe
eh :) nie pękaj

Gość HANIA****
a tak szczerze dziewczyny ??? To moze takie konkretne wstrząsy samochodowe mogą coś złego zdziałac ??? Wie coś któraś na ten temat ??? ???????????

Gość nicccccc
dzidziusiowi się nie stanie, bo wody płodowe chronią! jeżeli zaś dziewczyna jest po terminie to moze pojeździć po dziurach to szybciej urodzi, miałam silne skurcze jadąc do szpitala, niestety trasa była krótka i w szpitalu zaczęły ustawać

Zdrowej ciazy to nie zaszkodzi. Ja przez większośc ciazy jezdzilam na rowerze, a tydzien przed porodem jeszcze bieglam do autobusu. Nic sie nie obnizalo, nie rozwieralo... Oczywiscie wszystko za zgoda lekarza, bo na przykład przed jazdą na rowerze to miałam obawy. A jak ciaza jest zagrozona, to trzeba chuchac i dmuchac i nie ma zlituj. :) Lekarz prawde Ci powie. Jak nie kazał ci jakoś specjalnie uważac, to mozesz prowadzic praktycznie normalny tryb zycia. I rob to, bo po narodzinach dziecka bedziesz musiala o sobie na jakis czas zapomniec ;)

Gość alalalaaaaa
Ja ci powiem tak: jak ja byłam we wczesnej ciąży (okazało się później zagrożonej!) zdażyło mi się właśnie jechać autobusem po takiej strasznie dziurawej drodze. To był 13 tydz., po południu już wylądowałam w szpitalu bo dostałam krwawienia i było zagrożenie poronieniem. To nieprawda, że zarodek jest dobrze chroniony. Tak naprawdę w pierwszych tyg. ciąży on się dopiero zagnieżdża i trzeba bardzo uważać. Najtrudniejsze są pierwsze 3 mies, bo wtedy najczęściej do chodzi do poronień.

Gość długopis w gwiazdki
to może przestań też chodzić bo w czasie chodzenie też są przecież wstrząsy :O

Aha, jak się boisz wstrząsów to odradzam korzystanie z propozycji "niech pani usiądzie" w autobusie. Jak stoisz to np. kolanami amortyzujesz wstrząsy. Jak posadzisz pupasa, to cały impet takiego wstrząsu pada na biodra i macicę też.

Gość moja mama porobnila wlasnie
jadac autobusem... No ale poczula to.

Gość moja mama porobnila wlasnie
i wstrzas oczywiscie byl konkterny, nie takie zwykle telepanie ;)

Gość żona od .....nastu lat
niczym się nie martw. Zdrowa i dobrze przebiegająca ciąża daje sobie radę z gorszymi rzeczami ;)

jak byłam w 6tc wracałam do domu takim rozklekotanym busem trzęsło potwornie potem były plamienia ... tak jak e-mama - doradzam opcje \"dziekuję postoję:) bo mas zmożliwośćamortyzacji)

I tak jak dziewczyny już tutaj pisały, jeśli ciąża jest niezagrożona to nic nie powinno się stać, ale pamiętam jeden przypadek gdy trafiłam do szpitala z młodą ciążą, to mój znajomy lekarz przytoczył mi właśnie podobne zdarzenie z tym, że dziewczyna jechała pociagiem a wcześniej leżała w szpitalu..no i poroniła

Gość Zaq12
Twoje pytanie wcale nie jest nieuzasadnione.W moim przypadku tak właśnie poroniłam, tzn. jechałam samochodem po strasznych wertepach i po ok. 2 godzinach byłam już w szpitalu. Później lekarz powiedział mi właśnie że przez pierwsze 3 miesiące należy bardzo uważać ( oczywiscie nie oznacza to leżenia w łużku przez cały czas) !!!! Trzymaj się i pamiętaj niema głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi!!!

Gość tussia
Wstrząs (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://ma0.pl/r/tdmwstrzas >>>http://ma0.pl/r/tdmwstrzas >>>http://ma0.pl/r/tdmwstrzas >>>http://ma0.pl/r/tdmwstrzas >>>http://ma0.pl/r/tdmwstrzas >>>http://ma0.pl/r/tdmwstrzas Will Smith w poruszającym dramacie z elementami thrillera. Film oparty na prawdziwych wydarzeniach. Historia imigranta dr. Benneta Omalu, błyskotliwego neuropatologa, autora wstrząsającego medycznego odkrycia, które sprawiło, że musiał stanąć naprzeciw jednej z najbardziej wpływowych organizacji świata, NFL (National Football League). Dr Omalu odkrył powiązania miedzy brutalnymi treningami sportowymi futbolistów, które narażają ich mózgi na urazy, a późniejszymi depresjami i skłonnościami samobójczymi. Futbol to amerykański sport narodowy; prawda, jaką ujawnił, sprawiła, że stał się czarną owcą amerykańskiego społeczeństwa. On, imigrant, który chciał jedynie być dobrym obywatelem Stanów Zjednoczonych... Powstanie filmu zainspirował artykuł Jeanne Marie Laskas dla magazynu "GQ". W filmie, oprócz Willa Smitha, zobaczymy m.in. Aleca Baldwina i Luke'a Wilsona. Za rolę dr. Benneta Omalu Will Smith został wyróżniony prestiżową nagrodą afroamerykańskich krytyków filmowych (African American Film Critics). Jest również nominowany do Złotego Globu w kategorii najlepszy aktor.

Gość gość
Stary temat ale dopisze jakby ktos kiedys szukal. Takie wstrzasy pobudzaja macice do skurczy i moze dojsc do poronienia