Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedząca nie znająca sie

Czym się różnią aparaty fotogr. cyfrowe kompaktowe od lustrzanek?

Polecane posty

Które lepsze?

Gość lustrzanki lepsze
profesjonalne

Gość 2Mega pixele
różnią się ceną. Reguła jest prosta im droższe i ma więcej megapixeli tym lepsze

własnie patrze na Allegro, rzeczywiscie lustrzanki są drogie :O i takie wielkie jakieś :O a czy tymi kompaktowymi mozna zrobic dobre zdjecia?

kompaky sa male,tanie i bez bajerow. lustrzanki sa do bardziej profesjolanych fotek, sa wieksze, maja do kupienia obiektywy itd.

hm, to zalezy jaka firma ile mpx, jaki zoom itd, sa kompakty za ok 800zl i sa dosc dobre.

mi w sumie nie jest potrzebny jakiś bardzo profesjonalny sprzet, a wlasnie chcialabym jakis maly aparat, ale zeby robil przyzwoitej jakosci zdjecia zdjecia i jeszcze byl niezbyt drogi :O wiec chyba kompaktowy mi starczy, a jakie firmy są najlepsze? co byscie polecili? jakies latwe w obsludze, nie psujace sie? co myslicie o firmie samsung?

olympus, canon, kodak, nikon powinnyc byc ok. a poza tym i tak wszystie sa chyba robione w chinach :D

Gość noł noł
ja mam olympus i nie nazekam, oczywiscie nie robie niewiadomo jakich zdjec!

kochanie, teraz zazwyczaj wszystkie aparaty robia dosc dobre zdjecia oczywiscie nie nalezy porownywac lustrzanek do zwyklych cyfrowek jesli nie interesujesz sie tym zbytnio i po prostu chcesz czasem zrobic jakies zdjecia to proponuje Ci aparat cyfrowy, bo lustrzanka moze byc dla Ciebie zbyt skomplikowana o szczegoly popytaj w sklepie, oni powinni dobrze doradzic te aparaty sa dosc proste w obsludze i nie trzeba znac sie na fotografii ja mam malutki (podreczny, do teorebki ;-) ) samsung NV8 - 8 mega pixeli i nie narzekam... :-) a jesli chce DOBRYCH zdjec to wyciagam z szafy wielkie bydlo- pentaxa (ale to juz inna historia)