Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kim ja jestem

Licencjat- no właśnie jakie to wykształcenie

Polecane posty

Gość kawa....
kaka 19 piszesz bardzo niezrozumiale.Pisze się t ł u m o k u a ty piszesz tumok - pozatym niewiadomo o co ci chodzi, twierdzisz że inżynier to licencjat ? a ty jakie masz wykształcenie bo ze stylu pisania wynika, że podstawowe.Prostactwo, pfffffff.... :-P

Gość kaka19
nie ma czegos takiego jak wyzsze niepelne !!! licencjat jest wyksztalceniem wyzszym ... i tyle!

Gość kaka19
nie zarowno inzynier jak i licencjat to wyksztalcenie wyzsze... czytanie ze zrozumieniem sie klania pusta kobieto

Nie jest to zadne wyzsze niepelne - tylko wyzsze wyksztalcenie, ktore np, wystarcza do podejscia do egzaminu na ksiegowego (poza innymi warunkami) i innych egzaminow panstwowych, gdzie potrzebne jest wyzsze....

W ogłoszeniach o pracę bardzo często piszą: wykształcenie wyższe albo studenci IV, V roku....logicznie wynika, że potencjalny pracodawca ma na myśli wykształcenie wyższe licencjackie. Jeżeli jest napisane tylko wyższe, bez szczegółów (magisterskie, zawodowe)- też możesz aplikować; nikt Cię nie wyśmieje... :)

Gość kawa....
idiotko naucz się używać klawiatury bo w pracy jest to potrzebne, żeby pisać zrozumiale i z polskimi literami.

Gość kaka19
Do Ciebie nie musze pisac zrozumiale bo jestes tak tępa, że i tak nie zrozumiesz co mam na mysli.

Ludzie! Wykształcenie wyższe niepełne- jeżeli zostały ukończone studia, ale nie podeszło się jeszcze do obrony pracy magisterskiej. Wykształcenie wyższe magisterskie- ukończone studia i obroniona praca magosterska. Wykształcenie wyższe zawodowe- ukończone studia licencjackie.

Gość kawa....
Spadaj niedouczona tępa buraczana prostacka małpo. Jak piszesz prace do sprawdzenia? Wykładowcy ci to zaliczają ? Pewnie sami są po lecencjacie. :-P

Gość pommmmara
przestancie dowaerosciowywac niestety pracodawcy patrza na wyksztalcenie i licencjat na nikil nie robi wrazenia ja konczylam studia 12 lat temu i wtedy licencjat to bylo nic a teraz kazdy debil moze to miec

Kawa, NIE WIADOMO piszemy osobno. Radzę użyć słownika a nie tylko pluć jadem. \"Granice mojego języka oznaczają granice mojego świata\". (Wittgenstein) Sądząc po Twoich wypowiedziach, Twój świat musi być bardzo ograniczony.

pommaraaa - a mgr czy mgr inz robi dzis na kims wrazenie ? :>

Gość pommmmara
pewnie juz tez nie ale dlatego ze potworzylo sie wiele bezsensownych uczelni , dla mnie osoby po jakichs dziwnych licencjatach typu praca socjalna czy administracja nie przedstawiaja wartosci a ajestem dyrektorem firmy i nie przyjmuja takich do roboty

ale to chyba kwestia kierunku a nie uczelni decyduje :) Przeciez lic z nawet malym dosw. i tka bedzie atrakcyjniejszy dla pracodawcy niz mgr bez takowego...

Gość kaka19
"Spadaj niedouczona tępa buraczana prostacka małpo." wlasnie pokazalas swoj poziom ... poprostu żal mi Cię, nie mam zwyczaju wdawac sie w dyskusje z ludzmi Twojego pokroju. Ktos wyzej bardzo dobrze napisal zgadzam sie w 100%.

no nie wiem, czy wyksztalcenie licencjackie nie robi na nikim wrażenie... Moja dobra koleżanka ukończyła studia w trybie dziennym, 3-letnie(lic.) na SGH w Warszawie. Obecnie robi mgr zaocznie- pracuje w bardzo dobrej firmie, świetnie zarabia, ma prywatną opiekę medyczną, wyjzady zagraniczne,laptopa, komórkę, samochód- służbówki, a pokonała konkurentów z mgr :) tyle, że ze szkół niższych rangą... Więc Twoje pieprzenie, że lic. jest nic nie ware, możesz sobie wsadzić głęboko.... P.S. A ja wcale nie kończę lic.... wręcz przeciwnie- moje studia są tylko mgr.... po prostu obiektywna jestem, ale to też z racji obranych przeze mnie studiów :)

Gość kawa.....
Nie rozmawiam z tobą tępaku i prymitywie, siedzę na innym topiku więc nie czekaj na moją odpowiedż. Sposób pisania i styl świadczy o tym, że jesteś pyskatą małolatą w różowej bluzce z błyszczącym nadrukiem. Niedobrze mi się robi, szkoda czasu..🖐️

Gość pommmmara
ok jesli dobra uczelnia to ma sens ale tak jak napisalm praca socjalna i administracja napewnoi nie robia wrazenia szkoda ze mlodzi ludzie ida na studia tylko po to by sie dowartosciowac by wpisac wyzsze wyksztalcenie

pommara - prawie wszyscy chyba po hum. kierunkach robia to jako sztuka dla sztuki i moim zdaniem nie wazne czy to najlepszy w pl uniwerek czy jakas wyzsza szkola. Co innego kierunek finansowy czy informatyczny wtedy uczelnia ze wzgledu na zapotrzebowanie ma male znaczenie...natomiast najwiecej osob bije sie o uniwerek, co dla mnie jest chore...

Gość Kapitan Ptak
Jest to wykształcenie "Niepełne wyższe". Tak się pisze w dokumentach.

Gość doktorekWiki
Licencjat (łac. licentiatus) – tytuł zawodowy nadawany absolwentom studiów I stopnia, tytuł ten oznacza wykształcenie wyższe zawodowe. Według ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym z dnia 27 lipca 2005 studiami wyższymi nazywamy studia prowadzone przez uczelnię posiadającą uprawnienia do ich prowadzenia, kończące się uzyskanie odpowiedniego tytułu zawodowego. Przez tytuł zawodowy należy rozumieć tytuł licencjata, inżyniera, magistra lub tytuł równorzędny. Niepełne wyższe to zdane wszystkie egzaminy, a tym samym ukończenie studiów bez obrony pracy czyli bez uzyskania tytułu.

Gość helpmeeefew
czyli co nie trzeba bronic pracy :!?

Gość thrdfhyt5r
nie obronisz pracy nie masz pelnego wyzszego wyksztalcenia

Gość helpmeeefew
i tytułu tez?

Gość JolaI
Licencjat jest wykształceniem wyższym. Reguluje to Ustawa z dnia 27.07.2005 roku o Szkolnictwie wyższym, artykuł 2 :) Pozdrawiam.

Gość Magan
Kiedyś słyszałam że średnie bez matury to niepełne, mimo że na świadectwie szkolnym pisało jak wół że średnie. Nie odebrałam jescze swojego świadectwa z licencjata ale mam nadzieję że też tam będzie taka adnotacja o wykształeceniu.

Gość kolcz
licencjat wcale nie jest gorszy od mgr. ukończyłem studia licencjackie (pierwszego stopnia) stacjonarnie na PWSZ finanse i rachunkowość i nie na że kam na oferty pracy. studia pierwszego stopnia dają wykształcenie wyższe zawodowe z tytułem licencjata.I jeżeli ktoś pisze że studia pierwszego stopnia dają wykształcenie średnie to chyba jest debilem. Normalne uczysz się na uczelni wyższej kończysz ją pomyślnie to ci daje wyższe w zależności lic. lub mgr. obecnie wszedł już system Boloński tak jak w całej UE 3 podział nauczania w wyższych szkołach lic. mgr. i dr. lic już występuje już praktycznie na wszystkich uczelniach. Jest to elastyczny system ponieważ kończę lic. uzyskuję zawód i wykształcenie wyższe zawodowe jednocześnie można pracować i robić studia uzupełniające mgr. które umożliwiają podwyższenie kwalifikacji a jednocześnie dają drugi zawód z tytułem mgr.Tak jak w moim przypadku pracuję w zawodzie i jednocześnie robię mgr na UE w Wrocku. lic. wcale nie jest prosty wręcz przeciwnie niż zrobienie mgr. teoretycznie na mgr. jest bardziej pogłębiana wiedza ale to w teorii.

Gość Bonia30
Skończyłam licencjat z administracji, a parę lat wcześniej studium policealne.Czy w takiej sytuacji mogę podawać,że mam wykształcenie wyższe techniczne.I jeszcze jedno jaki mam podawać zawód.Gdybym była mgr administracji,to nie byłoby problemu a po licencjacie nie wiem jak to nazwać.

Gość She83
masz wyzsze zawodowe I stopnia (czyli licenjackie)