Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kim ja jestem

Licencjat- no właśnie jakie to wykształcenie

Polecane posty

Gość Kim ja jestem

ani średnie ani wyższe... W wymaganiach pracodawców wszędzie jest napisane, że oczekują wykształcenia wyższego a ja mam tylko licencjat i nie wiem czy powinnam aplikować na te posady. Jeszcze mnie wyśmieją...

To jest wykształcenie wyższe! Kiedyś to się dorzucało do tego niepełne, no ale.... wyższe:)

Gość Kim ja jestem
spotkałam sie ze stwierdzeniem, że ta jakies pół-wyższe, ale w żadnym wypadku nie wyższe i stąd moje wątpliwości

Gość Dokładnie to wykształcenie
wyższe zawodowe czyli wyższe;) a niepełne wyższe jest wtedy gdy nie jest zakończone obrona pracy wiec nie mylcie tych pojęć.

Gość No dokładnie Andrzej
tylko w Polsce sie głupio utarło, że licencjat to cos gorszego.:o

Gość alabama whitman
wyższe licencjackie.proste.

Gość Kim ja jestem
dzięki na informacje, bo ja już zwątpiłam w sens mojej edukacji. Ale i tak idę na magistra, niezależnie od tego.

Gość Pan Magister Inżynier
w zasadzie to żadne :)

Gość amiga2
Dokladnie. Za granica ludzie robia licencjat i ida do pracy zdobywajac doswiadczenie zawodowe ,i sa bardziej wartosciowymi pracownikami niz ktos kto ciagle tylko 'teoretyzuje' na studiach. Licenjat to wyksztalcenie wyzsze, nie trzeba dodawac w tej chwili "niepelne"

Gość dla mnie jestes nikim jesli
uwazasz,ze swistek (owszem,potrzebny) uczyni cie kims lepszym,madrzejszym:) Nic z tego,moja droga:D

Gość andrzej ty zyjesz
taka szkoda :(

Gość ddfsf
jakie tam wyzsze :o teraz to podobno inzynier, ktory jest wyzej od licencjata to tez nie jest wyzsze :o

Gość Kim ja jestem
obecnie zaczynam szukać jakiejś pracy, bo niedługo bronie licencjata a uzupełniające chcę ukończyć w trybie wieczorowym, albo weekendowym i się tęgo zastanawiałam, czy te oferty z wymaganym wykształceniem wyższym są adresowane do mnie.

Gość Na szczeście
cos sie w Polsce zmienia: system boloński a teraz są plany by po licencjacie mozna było robić doktorskie.:)

Gość amiga2
ddfsf, proponuje sie lepiej doinformowac:O

Gość Katar.zyna
Ja już się śmieję,jesteś taka tępa.

Gość Oczywiscie że wyższe
tylko jakoś w Polsce budzi dziwne reakcje.:o

bo Polska to taka dziura w dupie murzyna, kraj nie pracuje sam na siebie tylko sprowadza inwestorów z zachodu, a ci widzą że możemy być i wykształceni i robić za grosze więc dla dobra swoich firm podnoszą wymagania, a my jak te cielaki się na to zgadzamy. polska gównem była do 89\\\\\\\' i po 89\\\\\\\' gównem również jest, komuchy, kaczory, skurwysyński marzyciel tusk... wszyscy nas w chuja robią. co do licencjata, jest to wyższe zawodowe, wyższe niepełne w momencie gdy nie obroniłeś/aś pracy dyplomowej ale wszystkie lata nauki są zaliczone, np jak średnie z maturą lub bez. pracodawcy zazwyczaj podają w wymaganiach wyższe(mając na myśli inż/lic) lub magisterskie (by uściślić swoje wymagania)... kolejną pierdołą jest twierdzenie iż (same)inż są wyżej od lic, zazwyczaj tak twierdzą ludzie którzy chcą się dowartościować bo już innego sposobu na to nie mają... z resztą z interpretacją jakie mam wykształcenie osoby po studiach nie powinny mieć problemu bo to aż wstyd, co ty kobieto kończyłaś że masz problem zrozumienia takich rzeczy.

Gość kawa........
oczywiście, że to nie jest wyższe na 100 % pracodawcy piszą wyższe albo licencjat lub minimum licencjat bez przegięć, kurde ale niektórzy bronią licencjatu jak lwy że to wyższe nieprawda wyższe to magister i inżynier--reszta nie ma nic wspolnego z wyższym, takie jest prawo w Polsce nie porównujcie z zagranicą ,tak wogóle edukacja jest inna, przedewszystkim testy, testy i takie luźne podejście

Gość kawa........
wyższe zawodowe to INŻYNIER tłumoku

Gość fbggfgfgfg
w pl jest dziwne spojrzenie na ta kwestie i wszystkich przymusza sie do mgr...Natomist sa branze typu finanse gdzie poemidzy lic a mgr w poszukiwaniu pracy roznicy nie ma...

Gość kaka19
kawa........... chyba ty jestes kobieto tumokiem! wyzsze zawodowe nabywa sie przez ukonczenie jakiejs panstowej wyzszej szkoly zawodowej. Czyli sa to rozne kierunki filologie, pedagogiki itd. Najpiew sie dowiedz i badz czegos pewna pozniej wyzywaj kogos od tumokow bo jak widac sama sie nim okazalas

Gość kaka19
i to jest wtedy licencjat.;]

wyzsze zawodowe to zarowno inz jak i lic. Z ta roznica ze inz jest technicznym a lic nietechnicznym... Ponadto nie wiem czy wiecie ale mgr tez jest tytulem zawodowym, a nie naukowym...

Gość kaka19
fagot jest doklaadnie z tym wyzszym zawodowym jak napisales. Zapomnialam dodac ze inz tez.

Gość to jest WYŻSZE NIEPEŁNE