Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sluchaczka radia Maryja

Proszę o modlitwe...

Polecane posty

Niech Będzie pochwalony Jezus Chrystus! Piszę z gorącą prośbą o modlitwę za ciężko chorą panią Marzenę Kapuściak. Jest ona samotną matką wychowującą trójkę dzieci z których najmłodsze ma 1 rok, a najstarsze 14 lat. Pani Marzena cierpi na chorobę nowotworową,Dziś w programie \"Uwaga\" Dowiedzieliśmy i lekarz potwierdził ze pani Marzenia już nie ma żadnych szans na wyleczenie i uratowanie życia ze niebawem umrze. Za modlitwę z głębi serca dziękuje.

Gość Jola Jaktorów k Grodziska Maż.
Ponieważ jeśli Marzenia świadomie przerwała leczenie, które było refundowane z NFZ to dla mnie jest bez sensu robić z niej menczenniczkę - pogłębia to tylko stereotyp, że MĄDRY POLAK PO SZKODZIE. Współczuję jej,ale jeśli ona wybrała terapię zamiast usunięcia macicy, to sama zdecydowała, że bierze na siebie ryzyko powikłań... Piszę tak, ponieważ mam w rodzinie podobny przypadek - rak szyjki macicy- i już przy pierwszej diagnozie lekarz powiedział ze usuniecie organów da najlepsze rezultaty, ale automatycznie zrobi z chorej bezpłodną kobietę, szwagierka zdecydowała się na zabieg i wygrała z chorobą...

Gość może wierze
Seriooo???????? Ale i tak mi żal dzieci:-(

Gość ludzie bo mnie szlag trafi
Oglądałam ten program Uwaga. Pani Marzena przerwała świadomie leczenie sama a ponad to wszystko przez 8 miesięcy wcześniej krwawiła i dopiero po 8 miesiącach siostrze czyli Celinie udało ja sie namówić by poszła do lekarza!! Więc o czym tu rozmawiać!!!

znajoma z Kołaczek------------>to,co napisalaś jest podłe!:O Na raka może zachorować kazda kobieta.I ta,która sie moralnie prowadzi i ta,która ma nieco odmienne życie. Fakt,w takiej sytuacji,najlepiej usunąć.Mojej znajomej siostra przez to przeszła.Minęło kilkanascie lat,a ona jest w swietnej formie.:) Słuchaczko,pomodlę się za p.Marzenę.

Gość może wierze
Moja tesciowa miała raka macicy a kurwą nie była. Rzeczywiscie podłe :-( Jak juz tak bardzo chciałas mogłaś to opisac w bardziej ludzki sposób.

Gość tylor
Marketa a ile osób nie udało sie uratowac nawet nie wiem jak gorliwie będziesz sie modliła to nie pomoże to jest porąbane i tyle to myślenie polaka-katolika

Gość polak z polski
Tylko Watykan Może Pani Marzena powinna wybrać się do Watykanu nad pomnik J..., może stanie się cud kiedy pomodli się do naszego kochanego Ojca Świętego to na pewno da jej jeszcze więcej siły i szanse do uzdrowienie .Przecież byliśmy świadkami cudów naszego Ojca

Oczywiście,ze jak musiała,to mogła w inny sposób to napisac.Tylko,co nas to obchodzi?Jak się prowadziła?Nie nam osądzać! Kobieta nad grobem,a znajome na kafeterii,jej tyłek obrabiają!Żałosne.......

Gość remedium klp
Pismo Święte mówi nam, że jedynym pośrednikiem między Boga a człowiekiem jest ..., który umarł za każdego człowieka. Modlę się do Niego o uzdrowienie pani Marzeny.

tylor--------->Ja zrozumiałam,że chodzi o modlitwę,żeby p.Marzena miała lekką smierć,a później o spokój jej duszy. Wszak jest napisane,że dla niej nie ma już ratunku.Nikt nie chce wymodlic cudu!

Gość szkoda gadania
ty polak z polski to zasponsoruj wycieczke to Watykanu to pojedzie co za ludzie mówia co ma zrobic tylko nie zastanowia sie skad na to kase wezmie ot to jest wlasnie myslenie typowego polaka

Niektórzy się tak tutaj ironicznie wypowiadają.:O A rak coraz większe zniwo zbiera.Każdy z nas może zachorować.Co później taki delikwent będzie robił?Modlił się do Boga! Jak trwoga to do Boga!

Gość polak mały....................
Gdzie jestes wieki Prałacie lepiej wino pic niz pomoc biednym gdzie jestes wielki R... lepiej kase do kieszeni pchac niz pomoc tej kobiecie gdzie jestes wielki generale co osmieszasz mundur oficerski Głodziu lepiej w pałacach zyc.A Dziwisz po co sie dziwisz ze on tez nic.Sprawy małych i slabych to nie dla nich.A przeciesz sa powolani do niesienia pomocy wszelkiej ale poco

A jeszcze Wam napiszę,że koleżanka mojej siostry,zmarla na raka szyjki.Nawet nie zdążyła wyjść za mąż.:( Może za późno poszła do lekarza?Nie wiem.

Gość llidzik
Sama prawda!! Szkoda tylko, że taka smutna,żałosna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ci na wysokich stołkach nie przejmują się losem takich osób jak Pani Marzena!!!! Nie przejmują się losem osób, o ktorych mówiono dzis w F...!!!!! To jest jakiś obłed!!!! Czasami to aż wstyd przyznac sie, ze zyjemy w tym kraju!!! Dlaczego to Fundacje, Organizacje, Stowarzyszenia pomagaja potrzebujacym???To oni zbieraja pieniadze na szpitale,mozliwosc leczenia,sprzet rehabilitacyjny,itd..!!!!!! To powinno byc obowiazkiem panstwa!!!Oni jednak wolą sie kłocic o zepsute laptopy,podróbki damskich torebek kupionych na stadionie,teletubisiowe torebki czy o inne debilne rzeczy!!!A ludzie nie maja dachu nad glowa,umieraja z glodu,z choroby!!! Gdybym mogla pomoc to na pewno bym to zrobila!Jednak sama mam niewiele, a przede wszystkim jestem bez pracy. Przeczytalam inne komentarze i potwierdzam-z rakiem rzadko kto wygrywa!!! Ale jesli jest nadzieja....choc odrobine....TRZEBA WALCZYC!!!!!!! Mysle,ze Wam moze sie to udac!!!!Zrobiliscie juz tyle dla dzieciakow!!!!!Zrobcie i teraz-walczcie o matke dla dzieci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam!!

Gość ewaryst
no własnie wiele osób bagatelizuje choroby zamiast sie badac profilaktycznie ale kazdy mysli jakos to tam bedzie a potem...... potem jest juz czesto za pózno i tego sa skutki

Ja także się pomodlę... Niezależnie od tego,co czlowiek robił całe życie,jeżeli jest chory i potrzebuje wsparcia,należy się ono jemu. PS Jakie są objawy raka szyjki macicy? wie może ktoś?

jeśli chodzi o NFZ to szkoda słów na to,co sie dzieje.Po kolei odmawiają chorym refundowania leków. Nie wiem,co dalej będzie.......Te wszystkie organizacje,stowarzyszenia nie nazbierają i nie pomoga wszystkim.Jest to niemożliwe!:( Do hospicjów tez nie chcą dopłacać.Kanalie!

jesteście bezlitośni... wiadomo ze p Marzena czy jak jest tam to głupia baba... ze wielki \"J\" ślepo wierzył w boga... ale on był chociaż dobrym człowiekiem a pani Marzena do śmierci pozostanie głupią babą i umrze ze swojej własnej winy... ale i tak jej żal bo w końcu to człowiek, taki jak ty czy ja...

Gość młoda 23
Witam wszytkich, ja takze ogladalam ten program dotyczący chorej panie Marzeny. Uważam, że to co napisala znajoma z tej samejmiejscowości przechodzi wszelkie granice - kobieto czy ty kiedykolwiek dośwadczyłaś prawdziewej tragedii????? jak moze wypowiada sie w tak brutalny sposób w takiej sutuacji??? Mam niespełna 23 lata ALE POMODLę SIę ZA Tą KOBIETę PONIEWAż GDYBYM SAMA BYłA W PODOBNE SYTACJI TEż BYM CHCIAłA JAKIEGOKOLWIEK WSPARCIA!!! Moja mama zmarła kiedy miałam 17 lat a pod opieka mialam mlodszego o 4 lata brata. Mama się leczyła jednak wiedziala że każda koljna opercja jest już zagrożeniem dla jej zycia, dlatego jestem w stanie zrozumiec osoby które boją sie operacji i tej strasznej diagnozy!!! KILKA MIESIECY TEMU ZMARł MOJ TATA I TEZ CHOROWAL NA NOWOTWOR!!! Doskonale wiem co to znaczy nieuleczalna choroba w rodzinie a raczej WYROK SMIERCI - dla chorej osoby liczy sie kazdy dodatkowy dzien, kazda godzina spedzona z najblizszymi I CHOCBY NIE WIEM JAKI ZLY BYL CZLOWIEK i ile grzechow popelnil TO NIE NALEZY GO PRZEKRESLAC!! kazdy z nas ma jakies grzechy na sumieniu - WIEC MOZE NAJPIERW SPOJRZMY NA SIEBIE A POZNIEJ OCENIAJMY INNYCH

W Polsce, co roku, diagnozuje się ponad 140 tysięcy nowych nowotworów. Ponad 80 tysięcy chorych umiera, bo dowiadują się o chorobie zbyt późno.

Współczuję Ci bardzo. Cóż,niektórzy wolą ocenać innych,na siebie nie patrząc.Przykre to.:(

Gość młoda 23
nawet w Pismie Swietym jest napisane - niech rzuci kamieniemm pierwszy ten ktory jest bez grzechu Ludzie swiat jest wystarczajacy zepsuty - po co go psuc dalej LEPIEJ ROZEJRZYJMY SIE DOOKOLA CZY KTOS NIE POTZRBUJE POMOCY I W MIARE WLASNYCH MOZLIWOSCI I CHECI POMOZMY TYM OSOBOM, bedzie wowczas lepiej i nam i tym osobom ktorym pomoglismy. JEZLI KTOS WIE JAK MOZNA POMOC TEJ RODZINIE - OPROCZ MODLITWY PROSZE O WIADOMOSC!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam

ale tutaj chodzi o to ze pani Marzena przerwała leczenie i przez 8 miesięcy nic nie robiła czytajcie i słuchajcie ze zrozumieniem i ze nie zgodziła sie na operacyjne usunięcie macicy gdyby się zgodziła wtedy byłaby większa szansa na uratowanie życia a tak przez swoją głupotę zostawi swoje maleństwa czy o tym wcześniej pomyślała? Chyba nie...

Gość młoda 23
ja osobiscie o tym doskonale rozumię, jednakze tamt postu brzmi prosze o modlitwe.... osobiscie rozumie zachowania tej chorej kobiety..... postapila zle - to fakt ale czy nam ja oceniac? dlaczego mamy kopac lezacego skoro mozemy mu pomoc - osobisce wierze w Boga i w to ze modlitwa pomoze, chociazby w bolu czy cierpieniu a przede wszytkim tym dzieciom poniewz nie oszukujmy sie ale moim zdaniem niestety ta hiostoria dobrze sie nie skonczy.... Kazzdy z nas moze zboczyc kiedys prawidlowej drogi, nikt nie wie co sie wydarzy a moze kiedys ktos z nas zrobi cos rownie nieracjonalnego z jakiegos powodu ale po czasie sie ocknie - byc moze bedziejak w tym przypadku za pozno - ale czy to znaczy ze nie mozna wyciagnac pomocnje dloni....

Gość młoda 23
POPRAWKA - w poprzednim poscie w drugim wersie powinno byc " osobiscie nie rozumie zachowania tej chorej kobiety"

ok zgoda. ale później są tego takie właśnie skutki a wcześniej trzeba sie było zastanowić skoro lekarze mówili jej ze trzeba to zrobić im szybciej tym większe szanse były a ze postąpila nieodpowiedzialnie wbrew lekarzom a teraz płacze co będzie z jej dziećmi?Najbardziej mi jest żal tych dzieci.