Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mort

brak możliwości wyboru

Polecane posty

jeśli przed naszym narodzeniem jest taka sama niewiadoma jaka czeka nas po smierci, to dlaczego nie mozna było już wtedy mieć woli,żeby tam pozostac, nie babrać w tym pieprzonym życiu.

Gość xww
Zawsze masz możliwość wyboru - co Ty piszesz. Weź sznurek - kilka sekund i bęc. Już po niewiadomej. Ale z tego co wiem to się nie opłaca za bardzo. Tyle.

Gość xww
Być może bardziej jednak niż o życie po życiu trzeba w porę myśleć o zmianie kraju czy może ludzi na normalniejszych jakichś. Bo wiesz - jak już tak zaczynasz myśleć to wskazuje to, że otaczają cię same świrki. Ja przynajmniej jestem tego świadoma i wcale tak nie myślę. Tylko wtedy mogą zacząć śnić ci się niezrozumiałe koszmary. Mnie już dziś się zaczęło - kompletne kretynizmy mi się śniły, a z tego do koszmaru już tylko jeden krok.

to nie chodzi o to,żeby sznurek.... trzeba jakoś zmagac się z rzeczywistością. Tylko,że to istnienie boli. Inny kraj, inni ludzie? to bez sensu. to nie rozwiąże problemu, nie zlikwiduje lęków.

umrzeć---to niby proste. ale miec możliwość wyboru na samym początku---nie urodzić się, nie zaistnieć.

Gość ja tez jestem ciekawa tego
Jeśli chcesz po prostu zlikwidować lęki, to są na to odpowiednie tabletki. No ale za to też się płaci. Ogólnie się zgadzam - życie potrafi nieźle dokopać i nic nie możemy na to poradzić. :(

różowe pigułki na szczęście-to chyba zbyt proste:)

Gość
Grunt to mieć na wszystko wyjebane. I żyć chwilą.

Gość wi-fi
Twoja stopka mówi za Ciebie, kochasz smutek , umartwianie się ,tkwisz w tym i jest Ci w tym dobrze .Nie robisz nic, by zmienić swoje życie , swoje nastawienie,zastygłaś i czekasz, aż los sam porwie Cię w wir szczęścia i uniesie w ekstazie.Nie czekaj , nic takiego nie nastąpi , wszystko co dzieje się z nami i w nas ,dzieje się z naszej woli i naszego przyzwolenia.Rusz się , otwórz się na ludzi , poszukaj w nich dobrych cech i czerp przyjemność z ich obecności.Zapomnij o przeszłości z ufnością spójrz w przyszłość.