Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bywalec1

TOKSOPLAZMOZA - nie lekceważcie tego zagrożenia!!!!!!

Polecane posty

Przepraszam za takie nieskladne pisanie ale nie chce mi wkoczyc caly tekst:( pierwsze wyniki w 6 tygodniu ciazy 28.08.2012 igg 0.10>???? pomozcie mi to zinterpretowac bo zwariuje w domu ze strachu o malenstwo:(((( co ja moge jeszcze za badania zrobic..???? 3 raz pisze ta wiadomosc mam nadzieje ze w miare jasno udalo mi sie Wam to przekazac.

Przepraszam za takie nieskladne pisanie ale nie chce mi wkoczyc caly tekst:( pierwsze wyniki w 6 tygodniu ciazy 28.08.2012 igg 0.10>???? pomozcie mi to zinterpretowac bo zwariuje w domu ze strachu o malenstwo:(((( co ja moge jeszcze za badania zrobic..???? 3 raz pisze ta wiadomosc mam nadzieje ze w miare jasno udalo mi sie Wam to przekazac.

Przepraszam za takie nieskladne pisanie ale nie chce mi wkoczyc caly tekst:(pierwsze wyniki w 6 tygodniu ciazy 28.08.2012 igg 0.10>???? pomozcie mi to zinterpretowac bo zwariuje w domu ze strachu o malenstwo:(((( co ja moge jeszcze za badania zrobic..????3 raz pisze ta wiadomosc mam nadzieje ze w miare jasno udalo mi sie Wam to przekazac.

Przepraszam za takie nieskladne pisanie ale nie chce mi wkoczyc caly tekst:( pierwsze wyniki w 6 tygodniu ciazy 28.08.2012 igg 0.10

Przepraszam za takie nieskladne pisanie ale nie chce mi wkoczyc caly tekst:( pierwsze wyniki w 6 tygodniu ciazy 28.08.2012 igg 0.10

Przepraszam za takie nieskladne pisanie ale nie chce mi wkoczyc caly tekst:( pierwsze wyniki w 6 tygodniu ciazy 28.08.2012 igg 0.10mniejsze1.6 ujemne igm 0.070 mniejsze o.50ujmne

Przepraszam za takie nieskladne pisanie ale nie chce mi wkoczyc caly tekst:( pierwsze wyniki w 6 tygodniu ciazy 28.08.2012 igg 0.10mniejsze1.6 ujemne igm 0.070 mniejsze o.50ujmne 10 styznia 2013 roku lekarz zlecil mi badanie tylko na IgM badaniawynik IgM 1.11 wieksze 1 reaktywne czyli dodatnie ??? czyli jestem zarazona??? (brak badania Igg) pojchalam do ginekologa przepisal mi antybiotyk i tyle w temacie zadnych dodatkowych badan. Jednak po powrocie do domu zaczelam czytac w internecie i sie przerazilam.. straszna choroba :( pojechalam dzisiaj do laboratorium w szpitalu i oto wyniki Igg 0.13mniejsze0.99 czy ujemny wynik??? IgM positives indeks 1.09 co to oznacza>>>???? pomozcie mi to zinterpretowac bo zwariuje w domu ze strachu o malenstwo:(((( co ja moge jeszcze za badania zrobic..???? 3 raz pisze ta wiadomosc mam nadzieje ze w miare jasno udalo mi sie Wam to przekazac.

Dalo sie wkleic.. ten program nie potrafil preczytac tych znakow wieksze mniejsze musialam zastapic slownie.. prosze przeczytacjcie post powyzej.. za te nieskladne przepraszam al to naprawde nie moja wina

Gość EWA451015
POWINNAŚ ZGŁOSIĆ SIĘ DO LEKARZA ZAKAŻNIKA.GINEKOLODZY NIE SĄ W PEŁNI KOMPETENTNI. KONIECZNIE BADANIE NA AWIDNOŚĆ POWINNAŚ ZROBIĆ. BO ONO WSKAŻE CZY ZAKAŻENIE JEST "ŚWIEŻE". A CO TWÓJ LEKARZ NA TO?

Gość EWA451015
Z TEGO CO PISZESZ TWOJE IGM CIĄGLE ROŚNIE, WIĘC Z TEGO CO MI PANI DOKTOR ZAKAŹNIK MÓWIŁA ZAKAŻENIE JEST ŚWIEŻE JEŚLI IGM ROŚNIE I TRZEBA BRAĆ ANTYBIOTYK PRZEZ CAŁĄ CIĄŻĘ. A BADANIE USG KIEDY ROBIŁAŚ?

no wlasnie tak jakby wogole sie nie przejol:( przepisal mi antybiotyk i nie kazal zadnych badan robi:( pogubilam sie strasznie.. musialam sie zaeaic w okresie o 6 tyg do 28 ..

Gość EWA451015
IGM ROŚNIE WIĘC JEST TO ŚWIEŻE ZAKAŻENIE NIESTETY. TRZEBA BRAĆ ANTYBIOTYK DO KOŃCA CIĄŻY!ALE SPOKOJNIE!

tylko dziwi mnie ten igg na minusie ?? i w sumie nisko IgM ale wiem dodatnie to sie liczy .... zna ktos dobrego zakaznika???

Gość EWA451015
SKAD JESTES?JESLI Z OKOLIC WARSZAWY TO WEŹ SKIEROWANIE OD RODZINNEGO DO PRZYCHODNI PRZYSZPITALNEJ NA WOLSKIEJ W WARSZAWIE. JA SIE TAM LECZE I JESTEM BARDZO ZADOWOLONA.

myslisz ze to nie zagraza mojemu dziecku urodzi sie zdrowe.. jest w 28 tygodniu to juz poczatek 3 trymestru... boze ale gdzie ja sie zarazilam:((((

nie ja jestem ze slaska ale moge pojechac nawet na koniec swiata.. a ty Ewa tz jestes chora??? ijestes w ciazy??/

Gość EWA451015
Z TEGO CO PISAŁAŚ TO W SIERPNIU JUŻ TEŻ IGM NIE WYNOSIŁY ZEROI DLATEGO STWIERDZIŁAM ŻE ROŚNIE. PANI ZAKAŹNIK POWIEDZIAŁA MI ŻE NAJWIĘKSZE RYZYKO ZAKAŻENIA DZIECKA ISTNIEJE W PIERWSZYM TRYMESTRZE, A Z KAŻDYM MALEJE, WIĘC SPOKOJNIE!KONIECZNIE ZGŁOŚ SIĘ DO PORADNI OD CHORÓB ZAKAŹNYCH .

Gość EWA451015
JA NIESTETY TEZ JESTEM ZAKAZONA.DOWIEDZIAŁAM SIĘ O TYM W 7 TYGODNIU CIĄŻY. MÓJ GINEKOLOG SKIEROWAŁ MNIE OD RAZU DO WARSZAWY DO ZAKAŹNIKA.TAM ZROBIONO MI BADANIA NA AWIDNOŚĆ I OKAZAŁO SIĘ ZE ZAKAZIŁAM SIĘ PRZED CIĄŻĄ, A WIEC NIE ZAGRAZA TOKSOPLAZMOZA DZIECKU PONIEWAŻ IGM Z MIESIĄCA NA MIESIĄC SPADAJA.BIORE JEDNAK ANTYBIOTYK DO KONCA DRUGIEGO TRYMESTRU DLA SPOKOJU DUCHA, BO ON NIE WPŁYWA NEGATYWNIE NA BOBASKA.

Ciesze sie ze u Ciebie jest ok. Umnie Igm rosnie (ja na to tak nie patrzylam patrzylam czy dodatni czy ujemny) czyli moze byc tak ze juz na paczatku sie zarazilam a teraz juz te wspolczynniki sa sladowe?? ale gdzie przeczytalam ze Igg po zarazeniu dalej zostaje dosc wysoki.. jaki ty masz wspolczynnik Igg teraz i Igm?

Agata przede wszystkim spokój tak jak pisała Ewa trzeba brać antybiotyk i powtórzyć badanie najlepiej by było przy szpitalu zakaźnym ja tez akurat lecze sie na wolskiej czy oba badania były robione w tym samym laboratorium bo tylko wtedy mozna je porównywać bo są rożne metody robienia badań czy na usg wszystko dobrze jest jeśli tak to najważniejsze udaj sie najlepiej do jakiegoś lekarza chorob zakaźnych i zrób jeszcze raz badania.

problem w tym ze wszystkie badania byly robione gdzie indziej. jutro dopiero ide do laboru gdzie robilam 10 stycznia samo to Igm zeby potem moc porownywac wyniki. Umowilam sie dzisiaj do lekarza od chorob zakaznych ale nie jestem przekonana czy ona sie na tym zna .. ja potrzebuje szpeca w tej dziedzinie przeciez chodzi o zdrowie mojego dziecka.. wiem ze spokoj moze mnie uratowac ale nie potrafie bo 28 lat zylam bez tej choroby nigdy sie z nia nie zetknelam a teraz gdy jestem w ciazy i nosze dziecko kotre uzalenione jest ode mnie zachorowalam..

dzis jak bylam w laboratorium przy szpitalnym powiedzialam kobiecie ze ma mi zrobic awidnosc to spojrzala sie na mnie tak jakbym slowo sobie na poczekaniu wymyslila. i oczywiscie nie zrobilam bo kobiet stwierdzila ze nie ma czegos takiego.. rozumiem ze uwazasz ze jestem zarazona pomimo dzisjeszych wynikow gdzie wg mnie igm jest pozytywne ale igg negatywne (ujemne)

i to troche jest nie do konca jasne czy jeste mchora czy nie??? byla tu na forum taka dziewczyna z Francji ktora miala podoba sytuacje .. i kots jej pow ze jest czasna ze jest zdrowa.. nie potrafie odszukac tego postu

a przypadek tej dziewczyny z Francji??? kilka postow temu.. ktos jej powiedzial ze jest szansa ze jest zdrowa...

Agata widzisz jeśli badania są robione w różnym laboratorium to nie są do porównania rozumiem Twój żal i strach bo ja tez 28 lat żyłam bez tej choroby i tu taki pech nie zastanawiaj sie kiedy i czym sie zarazilas bo to mogło byc od wszystkiego. Ja tez sama jeździłam po lekarzach i szukałam specjalisty bo chciałam byc na 200% pewna ze mojemu synkowi nic nie bedzie. Dlatego oprócz chodzenia do przychodni przy szpitalu zakaźnym jeździłam jeszcze prywatnie do 3 rożnych lekarzy żeby coś sie dowiedzieć. Jak jestes umówiona do lekarza idź zobacz co Ci powie. Trzymam kciuki!!!