Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

puuchatek

mętny mocz czy to ciąża?

Polecane posty

ostatnią @ miałam 9 marca (początek), staramy się o dziecko, @ dalej nie mam, dzisiaj jest 43 dc, zwylke cylke miałam 31-32 dni, była mu gina i stwierdził, że ciąży jeszcze nie widać, ale mam powiększone endometrium i to może świadczyć o początku ciąży, ale kazał czekać. ostatnio zauważyłam jeszcze, że mój mocz jest bardzo mętny i słyszałam, że kobiety w ciąży tak mają, czy to prawda, czy mogę się zacząć cieszyć? proszę o odpowiedź. testu nie robiłam

wiesz, w sumie tak, ale tak baRDZO CHCĘ BYĆ W CIĄŻY, ŻE AŻ BOJĘ SIĘ TEN TEST ROBIĆ, BO NAROBIŁAM SOBIE NADZIEI, MOŻE NIEPOTRZEBNIE I BOJĘ SIĘ, ŻE NIC Z TEGO NIE WYJDZIE :-(((

mówił, że jeśli nie dostanę @ to 24.04, a o tym moczu to od koleżanki słyszałam, ona to na sobie sprawdziła, w pierwszych tygodzinach ciąży jej mocz wyglądał, jakby to niego dolała kroplę mleka. i okoazało się, że jest w ciąży . o tym sposobie też od kogoś się dwoiedziała, dlatego piszę na forum, bo nie wiem co o tym sądzić.

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.......
ale nie rozumiem dlaczego sie boisz robic ten test??? przeciez tego czy jestes w ciazy czy nie on nie zmieni? nie uwazasz ze wieksze nadzieje robisz sobie wlasnie czekajac i doszukujac sie objawow typu metny mocz??? co do kwestii wiarygodnosci testow to jest to ponad 99%, a jaka jest wiarygodnosc przygladania sie sikom??? mnie test nigdy nie oklamal, a ciaze pokazal mi juz jeden dzien po terminie miesiaczki. ja tez chcialam byc w ciazy, nawet bardzo. ale chcialam tez to jak najszybciej wiedziec, zeby w razie czego niepotrzebnie sie nie nakrecac (tez widzialam u siebie objawy, ale wiadomo ze zaden objaw "na oko" nie moze byc pewny). pomysl ze im dluzej czekasz, tym wieksze moze byc twoje rozczarowanie, niestety... :( a z drugiej strony jezeli jestes w ciazy, to czy nie lepiej to wiedziec i moc sie cieszyc??? ps. jezeli chcesz dzidziusia to zycze ci go z calego serca:)

ja z testem też się czaiłam nie chciałam sobie odbierać nadziei ;) no to kawalek czasu do tej wizyty ... ja jak spóźniała mi sie @ poszłam do gin diagnoza taka jak u ciebie kazała mi czekaćdo terminu nastepnej @ chyba ze zrobie test i ten potwierdzi ciażę a może badanie krwi ? ono jest wiarygodne

dzisiaj robię test! jeszcze od rana nie siusiałam, o 8.30 otwierają aptekę i pierwsza tam będę, napiszę co wyszło

Z tym moczem to taka prawda, jak z okiem :-) Jak ci pęknie żyłka w lewym oku to jesteś w ciąży, bo ja tak miałam :-)Czysta zbieżność.Mętny mocz często oznacza obecność bakterii, tu raczej bym skierowała do laboratorium -> badanie ogólne moczu.

Gość zielone
smarki to tez objaw ciazowy:p

a ja myślałam , ze to objaw kataru o podłozu bakteryjnym :p GRATULUJĘ Autorko :)

Gość megan_23
Kochana mętny mocz wcale nie oznacza ciąży u mnie w wynikach 4 dni temu wyszedł mocz mętny a zapewniam cię że wcale nie jestem w ciąży. U mnie oznacza to infekcje w układzie moczowym. A szkoda bo bardzo chciałabym zostać już mamą. Staramy się z mężem od jakeigoś czasu ale narazie bez efektu. Pozdrawiam.

Gość olafsola
testy są wiarygodne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość senia9
testy ciążowe są jak najbardziej wiarygodne. co do mętnego moczu, to raczej nie jest on objawem ciąży, a może być objawem jakiejś infekcji - radzę zrobić badanie moczu i udać się z wynikami do urologa lub do internisty chociaż. a na własną rękę warto dbać o pęcherz i np. łykać jakieś suplementy z żurawiną (typu prouro) lub pić herbatkę i sok żurawinowy - to pomaga oczyścić pęcherz z bakterii.