Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jvvvjhbkn

Można pic alkohol w ciąży???

Polecane posty

Gość jvvvjhbkn

nie jakies ogromne ilości oczywiście!

W OGOLE NIE MOZNA PIC ALKOHOLU W CIAZY !!!! chcesz ryzykowac ze Twoje dziecko urodzi sie z jakas wada ?

Gość jhkjhkkiukiu
mi lekarz nawet zalecil, ze czasami (CZASAMI a nie czesto) pic czerwone wino w niewielkiej ilosci

czerwone wino jest zdrowe :) choc np czasem piwko tez jest rewelacyjne, zwlaszcza jak sie ma problemy z pęcherzem :) ja tam pilam piwo raz w tyg i nic sie dziecku nie stalo, raczej nie popieram nalogowego picia w ciązy bo to moze byc nie bezpieczne dla dziecka, ale raz na jakis czas nie zaszkodzi :)

Gość skrzypovita
weź jakąś rozgrzaną patelnie i za przeproszeniem się w głowę pierdolnij :o trąbią na około że alkohol szkodzi każdemu a tym bardziej kobietom w ciąży a Ty próbujesz wcisnąć że Ci lekarz zalecił :o a jak to prawda to daj namiary na lekarza a przysięgam że więcej swoich rad nikomu nie udzieli.. :o

Gość to musial byc jakis wybitny sp
ecjalista :/ XXI wiek a wy zadajecie takie debilne pytania że aż włos sie na głowie jeży. Albo to prowokacja - dość żałosna. Poczytajcie sobie o FAS, głupie siksy.

raz w tygodniu ??? i co cieszysz sie ze nic sie twojemu dziecku nie stalo i teraz sie tym szczycisz ze pilas w czasie ciazy? Mialas duze szczescia ze nie jest kaleka bo tylko twoja glupota bylaby tego przyczyna. Moze i czerwone wino jest zdrowe w malych ilosciach ale nie jak jestes w ciazy!!! A moze jeszcze mi powiesz ze palic kilka dziennie tez mozna?

Gość rocco stifierdi
pff zal jak cytam, jebnijcie sie w beret nie macie telewizora w domu. NIE MOZNA PIC W CIAZY. a swoja droga to gadanie starych lekarzy ze lampka wina pomaga, bo na bank młody dr. ci tego nie poweidziął tylko jakis stary pryk.

Gość rocco stifierdi
ja słyszałem (nie wiem czy prawda) ze jak panna jest w ciazy i w nieodpowiednim momencie napije sie lakocholu ( jak np wytwarza sie u dziecka rdzen łączacy 2 półkule- nie wiem czy to rdzen sie nazywa ale wieci ocb) to włąsnie dziecko moze urodzic sie chore badz z adhd.

nie wolno pić w ciąży i tu nie ma znaczenia lampka wina czy flaszka wódki skutki w obu przypadkach mogą być opłakane

onfim 🖐️ w ciązy nawet cudzysłowiowa kropelka alkoholu wpływa toksycznie na dziecko, na jego układ nerwowy, ostatnio był o tym program, na tvp 2, francuskiej produkcji, z najswieższymi badaniami dot. rozwoju płodu. Takze współczuje lekarza i głupoty jesli piłas. Jeśli nie, to spoko.

rocco tak jest coś takiego i to dotyczy zwłaszcza 1 i 2 trymestru gdzie wykształcają się najważniejsze rzeczy , kształtują się zalążki narządów a potem narządy zresztą co tu dużo mówić wystarczy poczytać sobie rozwój płodu przez całą ciąże

Gość rocco stifierdi
mowie to jakis dr. emeryt ktory nie czyta aktualnej prasy medycznej. taki mocherowy wracz.

przeciez nie pisze ze nalogowo trzeba walic wóde itd... ja mam problem z pecherzem i nerkami, nie moge brac lekow bo mi wątrobą nawala, moze sobie powinnam w ciąży zrobic napar z rumianku i usiaść na misce zeby od razu polecialo, piwo jest zdrowe w takich przypadkach i tez nie pisze ze trzeba 3 butle dziennie wypic!!!!!!!!

jak masz problem z pęcherzem to idź do lekarza niech ci ziółka przepisze a nie od razu piwo pij

Gość rocco stifierdi
dziwna sprawa bo dal mojej zony kazał pic UROSEPT, lek moczopedny ziołowy z herbapolu. a tobie zobacz kazał browary napierdalac.

Gość rocco stifierdi
moze doktorek pracuje na boku jako handlowiec w np. Tyskim

Rocco dokładnie, ja miałam też urosept tylko ze w tabletkach. No ale widac ze niektóre panie bez amperów obyc sie nawet w ciązy nie moga. I nie uwieże za cholere ze jest to wskazane w niektórych przypadkach. Czy to raz na tydzien czy raz na miesiac, każda ilośc alkoholu jest toksyczna. Ja sobie nie wyobrazam. Zaraz sie okaże że krechy fety czy czegos tam wciagac mozna bo to pobudza rozwój płodu heheheh, nie no nie moge. Ciemnoto ludzka, obys kiedys była oswiecona!!!!!!!!!!

tak w ogole to w ciązy nic nie wolno, alkocholu, lekow a ziól tym bardziej, skonczylam z tym tematem bo jak byscie mogli to byscie mnie rozszarpali, zapytajcie najl;epiej swoich babć co robily w ciązy i popatrzcie na swoich rodzicow, moze mają ADHD???? albo jeszcze cos gorszego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie wmawiam tu nikomu ze trzeba pic alkochol w ciązy, ale pisze ze raz na jakissssss!!!!!!!! powtarzam jakis czas czerwone wino czy nawet szklanka piwa nie zaszkodzi

rocco zdecydowanie urosept jest lepszym rozwiązaniem Szczególnie niebezpieczne jest picie alkoholu przez kobiety ciężarne, co może spowodować uszkodzenia płodu. Może także doprowadzić do przedwczesnego porodu, a nawet poronienia. Najpoważniejszym powikłaniem wywołanym przez picie alkoholu przez kobiety będące w ciąży, jest alkoholowy zespół płodowy (Fetal Alcohol Syndrome - FAS), który po raz pierwszy został opisany w 1968 roku. Objawami tego zespołu jest niewielka masa urodzeniowa, częste wady serca i zdeformowanie stawów, obniżenie sprawności intelektualnej, zaburzenie zachowania oraz inne wady rozwojowe. Objawy alkoholowego zespołu płodowego wynikają z wywołanego alkoholem niedotlenienia płodu, niedoborów hormonalnych oraz zahamowanego rozmnażania i różnicowania się komórek płodu. Najniebezpieczniejsze jest spożywanie alkoholu podczas pierwszych sześciu tygodni ciąży. Ze względu na to, że nie jest znany bezpieczny próg spożywania alkoholu przez kobiety w ciąży, zalecana jest całkowita abstynencja w tym okresie.

Gość rocco stifierdi
hehe ampery. no tak, ja jestem zdania ze jesli to powiedzial jej gin to jakis stary niereformowany pryk.

Wredna synowa, tak sie składa że adhd nbie ma nic wspólnego z rozwojem w okresie prenatalnym. Jesto jak sama nazwa wskazuje nadpobudliwośc psychoruchowa, i nie ma ona podłoza takiego, predzej genetyczne.Poczytaj o adhd a potem pisz!!!

Rocco co do gina, to wiesz, róznie moze byc, albo stary pryk. Albo poprostu Pan niedouk, karierowicz, co zrobił fakultet za pieniązki rodziców i jechał całe studia na protekcji. Pozdro :)

Gość mamuska 16 latek
a najgorsze jest to ze nie wiedziałam ze jestem w ciazy, bo okres zawsze miałam nieregularny i jak byłam w 3 tyg ciazy napilam sie prawie do nieprzytomnosci, ale to wszystko z niewiedzy naszczescie z dzidzia jest ok, rodze za jakies 2 tyg tzn pierwszy termin

Gość rocco stifierdi
z adhd pisałem ja ale zaznaczyłem ze nie wiem czy na pewno to prawda bo to był ozasłyszane od kogostam.

Gość czarny kapeć
to znaczy że między owulacją a miesiączką nie można golnąć sobie browarka bo potencjalnie w tym czasie mogę być w ciąży.