Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilka7667

liceum czy technikum budolwane ? pomozcie

Polecane posty

Gość lilka7667

co mam wybrac technikum budowlane czy liceum jesli chce zostac architektem?

Gość kulturalny kulturysta
ja bym obstawaił technikum , rok dłuzej co prawda trwa ale po ukonczeniu masz juz jakiś dyplom, i chyba na architekture również lepiej niz. po zwykłym LO

Gość lilka7667
a jakies poparcie swojej decyzji?

to zalezy- w liceum masz nieco wyzszy poziom matmy i fizyki (ktora musisz zdawac na polibude) w technikum obeznasz sie z podstawami praktycznymi... mozesz isc do technikum i uzupelniac wiadomosci z matmy i fizyki na biezaco bo na architekture ciezkos ie dostac.

Gość lilka7667
tez wlasnie tak myslalam ale czy po technikum dobrze zdam mature i dostane sie na studia?

zdecydowanie liceum ... w tamtym roku maturę zdała lepiej mlodzież z liceów i większa liczba osob z LO dostala się na architekturę ... przynajmniej u mnie na Uniwersytecie w mieście

Gość lilka7667
a wy co byscie wybrali ?

o ile mi wiadomo to architektura jest kierunkiem na politechnikach ale widocznie si emylilam... wiec, gdybym ja miala mozliwosc to chyba poszlabym do technikum (elektronicznego bo studiuje na elektrycznym) niz do liceum ktore w sumie do niczego mi sie nie przydalo. a matura jest dosc latwa wiec mozesz is cdo tehcnikum tylko kiniecznie wziac lekcje z matmy i z fizy no i matura na poziomie rozszerzonym.

Gość lilka7667
a obeszlo by sie bez poziomu rozszerzonego , z matmy nawet nawet ale za fizyka jakos nie przepadam widocznie musze ja bardziej polubic niedlugo musze podjac ta decyzje i wlasnie od paru miesiecy dreczy mnie pytanie LO czy technikum ?? w technikum sie czegos naucze ale znowu boje sie ze po technikum nie zdam matury i nie dostane sie na studia :(

no bez fizyki (ewentualnie chemii) to niewielkie szanse na architekture. musi byc rozszerzona. technikum ale tylko wtedy gdy dodatkowo bedziesz sie douczac mat i fiz. no i w technikum troszke ciezej jest bo jest wiecej przedmiotow.

Gość lilka7667
a jak jest na studiach o kierunku architektura ? Trzeba byc bardzo utalentowanym z rysunku? Jest strasznie ciezko ? Jakie sa przedmioty ?

technikum - zawod w reku jakby cos nie poszlo, a po LO jesli nie dostaniesz sie na studia nie masz nic, a co do matury, to jest to indywidualna sprawa i zalezy tylko od tego jak sie Ty przygotujesz. Moj maz po technikum zdal mature tak dobrze, ze na studia dostal sie bez egzaminow.

Gość lilka7667
chyba jednak pojde do szkoły zawodowej w koncu nic mi nie zastapi praktyki przy kotle na hucie "Sędzimir" :classic_cool:

nie, nie trzeba :o biorac pod uwage ze jest egzaminzn rysunku to chyba raczej trzeba umiec rysowac :o

Gość lilka7667
ktos mnie podrabia :/ do Carolima twoj maz jest architektem ?

Gość lilka7667
mam szkorbut bo jadlam konserwy rybne z Paszczowa:o

Gość broń Cię boże technikum
absolutnie nie pomoże Ci w dostaniu się na architekturę ! (twoje pomysły i tak będą problemem konstruktoró, a technikum może Cię ograniczać !) Prędzej, jeśli jest, liceum "plastyczne" ! Nawet nie myśl o technikum :(

Gość agatkaa1234
ja poszlam do technikum hotelarskiego...okropnie duzo nauki w pierwszym roku....ale najgorsze to ze wogole mnie do tego nie ciagnie! a tu jeszcze 3 lata trzeba wytrzymac :/ a pozniej sobie marze o dziennych ale niewiem jak to bedzie :/ i to nie prawda ze w liceum jest wiecej nauki...i tu i tu sie trzeba uczyc...bo w technikum jest jeszcze cos takiego jak przedmioty zawodowe...a w liceum masz tylko to co w gim...a jesli do liceum to tylko na bio-chem albo na mat-geo bo na humanistyczne kompletynie sie nie oplaca "Dla mnie technikum dla dziewczyny to porażka, niestety" Delicious niewiem czemu tak uwazasz? :/ u mie w klasie same dziewczyny a gdyby u mnie byla jakas budowlanka na wyzszym poziomie to sama bym tam poszla:P choc dominuja tam faceci...ale tam tez nie jest lekko....

Gość zochaaaaaaaa
ja jestem w technikum weterynaryjnym. skoncze ta szkole i na pewno latwiej mi pozniej na studiach zwiazanych zchowem zwierzat. a jak mi sie cos ie uda to zawsze bede miec ten zawód i zarabiac te marne 5 tys w ubojni,

Gość Nova CE Wrocław
UWAGA! Wraca ośmioletnia podstawówka i czteroletnie liceum! Jeśli nie masz ukończonego gimnazjum lub liceum, to ostatni dzwonek, aby ukończyć szkołę aktualnie obowiązującym trybem. Wypełnij formularz na stronie, oddzwonimy! Link - http://www.nova.edu.pl/application/register/index/