kasia280591 0 Napisano Kwiecień 19, 2008 Mam 16 lat i jestem dziewicę dostała skierowanie od endokrynologa -ginekologa skierowanie na badanie USG jajników ( czy coś takiego ) lekarz zadał mi kilka pytań no i kazał mi się rozebrać i położyć . Położyłam się i zaczął robić mi te USG . Ja myślała , że te badanie zrobi mi na poprzez brzuch , a on mi te badanie zrobił poprzez pochwę . CZY LEKARZ TAK POWINIE ROBIĆ GDY JESTEM JESZCZE DZIEWICĄ ?? BARDZO CZEKAM NA ODPOWIEDZ OD WAS :*:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
A_B 0 Napisano Kwiecień 19, 2008 Kiedy miałam około 14 lat również miałam skierowanie na USG. Miałam przed wizytą wypić dużo wody i gdy pęcherz moczowy był już pełny położyłam się na leżance i lekarz wykonał mi USG przez powłoki brzucha. Potem miałam wyjść do łazienki , zrobić siusiu i wrócić na ponowne badanie USG również przez powłoki brzucha. i z tego co wiem moje koleżanki też takie miały USG. Wydaję mi sie że dziewicy nie powinno sie robić USG dopochwowo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a powiedziałaś mu że jesteś Napisano Kwiecień 19, 2008 dziewicą? Jeśli nie i nie protestowałaś, to nic dziwnego. W przeciwnym wypadku powinien to zrobić przez fałdy brzuszne. Przecież po takim badaniu dziewicą już nie jesteś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nocna latawica 0 Napisano Kwiecień 19, 2008 oj dyletanci:(. Nic ci się nie stanie po Usg przez pochwę. Pomyślcie- jeśli widać wszystko przez powłoki brzuszne - to dopochwowo też się nie dochodzi do samej macicy tylko jest to włożone przy samym ujściu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a gdzie wg ciebie jest błona Napisano Kwiecień 19, 2008 ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość można robić usg i u dziewic Napisano Kwiecień 19, 2008 to zależy od rodzaju błony dziewiczej w wielu jest na tyle duży otwór, że usg dopochwowe nie uszkodzi błony ja takie usg miałam jako dziewica, a i tak mój facet miał później co robić - i krew się lała przy pierwszym razie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hitachi_ona 0 Napisano Kwiecień 20, 2008 ja tez mysle ze nic sie nie stal i że nadal jesteś dziewicą... Bo nie sądze ze ginekolog nie wiedział co robi i nie sądze że pozbawił cię dziewictwa.. wiec nie masz sie co martwic.. poza tym błona dziewicza ma otwory i na pewno gin nic nie uszkodzil... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach