Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuradomowa32

pytanie do posiadaczek zmywarek...

Polecane posty

Gość kuradomowa32

hej! mam pytanko. wczoraj kupilismy zmywarke Bosha. Juz jest zainstalowana, zrobilam pierwsze zmywanie,ale niepokoi mnie jedna rzecz: czy wam tez wyskakuje tabletka zmywajaca z tego pojemnika? niby jest on zasuwany na zatrzask,a jednak po jakims czasie po wlaczenie slysze glosne \'łupnięcie\', otwieram zmywarke a tabletka lezy na dole, pod szuflada z naczyniami... nie wiem czy to normalne czy trzeba zareklamowac zmywarke???

Gość misheeela110
obawiam sie ze cos jest nie tak... tabletka owszem czasem wyskakuje ale nie za kazdym razem ;)

w większości przypadków wyskakuje bo musi być zużyta :>Nie należy wyłączać zmywarki i się martwić, nie otwiera się tylko pojemnik do soli i do płynu

Gość mmtt
pewnie, że to jest normalne, a czym mają sie naczynia umyć, samą wodą? ;)

U mnie w domu jest zmywarka Simensa. Używamy do niej proszku, a nie tabletek, bo brat uważa, że to oszustwo :P No, i pewnie jakoś też musi się ta klapka otworzyć, chociaż nic nie łupie.

no przeciez po to ta tabletka wypada aby mogla sie zuzyc podczas mycia:)u mnie tez najpierw nabiera wode a pozniej tabletka wypada

Gość kuradomowa32
no ale po co ta zamykana klapka. mozna by ta tabletke wrzucic na dno zmywarki i by si obeszlo bez pojemniczka...

Gość to normalne
tak musi byc, tabletka wypada i rozpuszcza sie, wtedy myja sie naczynia, wszystko jest Ok.

no po to ta klapka po co w pralce pojemnik na proszek:) przeciez tez mozna by go wsypac do bebna,jest i juz:)

Jeśli w zmywarkach jest zamykany pojemniczek na kostki, to w trakcie zmywania otwiera się klapka, by uwolnić ją.Przecież rozpuszcza się ona w wodzie i zmywa.I nie jest to żadna nieprawidłowość.Poczytaj instrukcję i porównaj z jej działaniem.Osobiście nie widzę nic dziwnego.

Gość gość
U mnie mam ten sam problem, wyskakuje tabletka, zmywa się 2h a tu nici, naczynia tak samo brudne jak były a tabletka leży na spodzie

Gość gość
Dlatego Ja używam proszku anie tabletek naczynia umyte

Gość gość
tabletka ma wyskakiwać ALE SIE ROZPUŚCIĆ PODCZAS MYCIA a nie jak autorka pisze,że leży na spodzie

Gość gość
Ale autorka otwiera zmywarkę gdy usłyszy to łupnięcie...Przecież to prawie na samym początku więc może tabletka jeszcze się nie zdążyła rozpuścić? Proponuję nie zaglądać po łupnięciu i pozwolić zmywarce dokończyć pracę a potem ocenić czystość naczyń...

Gość gość
Wiele zmywarek łupie i wypada wtedy tabletka na dno zmywarki. Nie powinno otwierać się zmywarki podczas pracy, tabletka po prostu się rozpuści.

Gość gość
Przecież to normalne, że wyskakuje :-)

Gość gość

a u mnie pojemniczek się nie otwiera...to co to oznacza?