Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karolinkaa_j

skorcze co 10 min i co dalej????

Polecane posty

Czesc prosze pomozcie jestem w 38 tyg ciazy i wczoraj milam regolarne skorcze najpierw co 15 a pozniej co 10 min i trwaly ok 30s. Zadzwonilam do szpitala i polozna powiedziala zeby wziasc ciepla kapiel co troche rozciagnie je w czasie i przyjechac do szpitala kiedy beda co 5 min i trwaly ok min. Wzielam kapiel i no-spe na bol bo to noc byla i zasnelam ale dzisiaj mialam ,oze ze 3 razy skorcz i wcale nie byly tak silne jak wczoraj prosze powiedzcie mi co mam robic i czy to noirmalne bo mam wrazenie ze wzoraj zaczynal sie porod a dzisiaj nic i w dodatku to krecenie w glowie dziekuje bardzo za odpowiedz

mysle ze to jeszcze nie \"to\" jezeli skurcze co 10 minut beda utrzymywaly sie caly dzien i mimo kapieli i no-spy beda sie nasilaly tak ze chodzic bedzie ciezko wtedy mozesz jechac do szpitala u mnie potoczylo sie szybko, najpierw z nocy zlapaly mnie skurcze od krzyza, byly b bolesne, pierwszy raz mi sie zdarzyly, brzuch mialam ciagle jak kamien, wzielam 3 no-spy a po pol godzinie poszlam pod prysznic a te skurcze jeszcze mocniejsze tak ze musialam po 2 godzinach kucac, nie moglam juz chodzic wtedy pojechalam do szpitala

dziekuje Ci bardzo dzis znow mi sie to powtorzylo w ciagu dnia przez pare godzin ale znow minelo wiec mysle ze masz racje wolalabym jednak zeby to bylo juz to bo skoro juz boli to niech boli raz a porzadnie i sie skonczy bo jak tak bedzie codziennie to chyba zwariuje pozdrawiam

karolinka - ja miałam ze 2 tygodnie przed porodem skurcze, które wychodziły poza skalę na KTG (byłam na oddziale patologii ciąży), na szczęście były prawie bezbolesne. Przez piersze 2 dni położne łaziły i kazały mi zapsiywać częstotliwość itd., potem się przyzwyczaiły i traktowały jako normę :P Kobiety mają różne fizjologie. Ogólnie jak się zacznie poród, to na pewno tego nie prześpisz ;)

Gość izdebnik
Najprawdopodobniej miała ś tz. bóle przepowiadające to naturalne przed porodem pojawia się śluż jak krochmal i przeźroczysty czasem podbarwiony krwią albo wody odchodzą (jakbyś oddawała mocz bez kontroli) jeśli bóle będą coraz częstsze (tz. później co 5 min.) to pakój się i jedź do szpitala...powodzenia!

dzieki wielkie za odp ale od tamtego czasu jakos spokuj no i nie wiem czy to dobrze czy zle jedynie co to wszystko mnie bardzo boli tam na dole i choidze jak kaczka no i mam wrazenie ze jak chodze do toalety to ze zaraz urodze ale to tez podobno normale :)

ja tak miałam przez trzy dni, skurcze co 10-15 minut potem spokój na kilka godzin...nie były one bolesne, trzeciego dnia zamiast kolejnego skurczu usłyszałam "pyk"-odgłos pękającego balona i odeszły mi wody...wtedy pojechalismy do szpitala:)

Współczuję kobietki, że przez tyle dni Was bierze... koszmar :-( mnie na całe szczęście brało raz a porządnie i to za każdym razem :-) pozdrawiam i życzę szybkie rozwiązania :-)