Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ON_25

Oczyszczanie organizmu / DETOX - help

Polecane posty

Gość ON_25

Witam szukam po necie ale nie moge trafić na żadno forum z wypowiedziami tylko same strony jakichś produktów na odtruwanie organizmu więc pisze tutaj. Objawy: fatalne samopoczucie od samego rana, budze się i już jestem zły bez powodu, zero koncentracji czytam coś i po chwili nie wiem co było linijke wyżej, rozdrażnienie, zdołowanie, brak chęci do czego kolwiek, problemy z cerą na buzi, rano biały nalot na języku, wypadające włosy i ogólnie brak motywacji i checi do wszytskeigo. Mam już tego dość za długo to trwa zaczałem szukać w internecie na stronach o oczyszczaniu organizmu i objawy jak w morde strzelił zgadzają się w 100%. Chce zrobić jeden dzień całkowitej diety a potem jednak jakieś jedzenie właczyć szkoda mięśni na głodówce. Planuje w pierwszym dniu gdzie nic nie będe jadł zastosować takie coś: - 2 kefiry w tym jeden przed snem - citrosept (mimo że kosztuje 35zł kupie to) - wypić sok z 2 świeżych grejfrutów - w ciągu dnia popijać sok z wyciśniętych cytryn - 2 łyżki miodu - warzywa szczególnie kapuste kiszoną (nie wiem jaka ilość, ile dam rade) - 4 litry wody niegazowanej - zielona herbata - jakieś zioła jeszcze? to by było w jeden dzień dalej planuje to samo tylko że jakieś jedzenie dodać szynnke z chlebem chociaż? Jako że ćwicze na siłowni to mówie nie moge sobie pozwolić na długotrwałe stosowanie tego więc myśle ze 3 dni starczą? Czy się myle? Tak czy siak musze coś ze sobą zrobic bo czuje się fatalnie. Prosiłbym o jakieś porady bo nigdy nie robiłem czegoś takiego aha mam 25 lat. pozdrawiam.

Gość takie
Myślę że jak dwa dni w tygodniu zrobisz takie odtrucie to będzie ok, tylko powtarzaj co tydzień

Gość cbadefg
Polecam dietę warzywno-owocową 3-7 dni w miesiącu tu topik: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3170829&start=0 "W czasie kuracji oczyszczającej zaleca się spożywać warzywa ubogie w substancje odżywcze, takie jak: • korzeniowe (marchew, burak, seler, rzodkiew, pietruszka, chrzan) • kapustne (kapusta biała, włoska, kalafior) • cebulowe (cebula, czosnek, por) • dyniowate (ogórki, zwłaszcza kiszone, kabaczek, dynia) • psiankowate (pomidory, papryka) • liściaste (sałata, seler naciowy, zioła przyprawowe) • owoce (jabłka, grapefruity, cytryny). Nie należy spożywać wtedy zbóż, orzechów, ziemniaków, strączkowych, chleba, mięsa, mleka, oleju ani słodkich owoców - są zbyt odżywcze i hamują spalanie wewnętrzne. Dodanie ich do diety przestawia odżywianie na tor spalania zewnętrznego, co może spowodować szereg niedoborów pokarmowych wynikających z niewystarczającego dowozu składników pokarmowych w proponowanej diecie warzywno-owocowej. Nie należy pić mocnej herbaty, kawy, alkoholu ani palić papierosów. Warzywa zaleca się spożywać w postaci soków, surówek, warzyw duszonych i zup gotowanych na wodzie bez tłuszczu. Ilość pokarmu jest dowolna. Kolejność jego spożywania - nie. Najpierw (20 minut przed posiłkiem) pijemy świeży sok (roślinne enzymy trawienne w nim zawarte ułatwiają trawienie), potem owoce, surówki i warzywa gotowane lub duszone. Po kilku dniach uczucie głodu znika, co sprzyja ograniczeniu ilości pokarmów. Szczególnie zaleca się spożywać pokarmy zawierające bakterie kwasu mlekowego np. kiszone ogórki, kapustę, sok z kiszonych buraków oraz czosnek i chrzan (zabójczy w stosunku do bakterii gnilnych), co sprzyja rozwojowi prawidłowej flory bakteryjnej w jelicie grubym. Rośliny zielone (pietruszka, sałata, koper, pokrzywa, kapusta) są źródłem m.in. dobrze przyswajalnego wapnia, co zapobiega odwapnieniu organizmu, a także zawierają cenny magnez i żelazo. Zaleca się również picie wysokozmineralizowanej wody (np. Muszynianka).Wolno używać soli z mikroelementami."