Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pyssia

można zmienić imię swojemu dziecku ????

Polecane posty

Gość nie prawda
kro-bo asia nie ma już -ka i ładnie brzmi :p

no trudno, skoro mówicie, że nie ma po co iść do USC to trudno. Serio mówicie, że nie ma wtym nic złego, żeby mówić na dziecko inaczej niż jest w papierach?

fakt, ale tu "ka" pełni rolę zdrobnienia ;) Julka też brzmi ładnie. Ale w części imion ta końcówka robi z normalnego imienia, imię dla "wulgarnej ziomalki z osiedla" :)

pyssia, do mojej znajomej cała rodzina mówi dwojako - jedni używają pierwszego imienia, inni drugiego... ale jeśli "Zuzia" nie ma żadnego związku z Twoją córką, lepiej nie rób zamieszania, bo potem sama nie będzie wiedziała jak się nazywa. A Oleńka Ci się nie podoba? Olusia, Oluś... Zawsze to jakaś odmiana JEJ imienia. Chciałabyś, żeby Ciebie ktoś nazywał np "Kazia", bo tak mu się podoba, albo uważa, że do Ciebie bardziej pasuje?

moim zdaniem to niepowazne :O masz taki uraz do imienia Ola jakby conajmniej twoj facet cie zdradzal z jakas Aleksandra :P to nienormalne teraz ci sie wydaje ze imie Zuzia jest fajne dla twojego dziecka a jak dorosnie , bedzie miec te 17 lat to co uznasz ze Zuzia jej nie pasuje bo jest za stara? czy jak? :O

no może faktycznie jedyna rada w tej sytuacji to nastawić się psychicznie, że Ola jest ładnie, mówić do niej zdrobniale i pieszczotliwie, chyba sama muszę siebie przekonac, że Ola jest ładnie:) bo jak sama nie zmienię własnego nastawienia to i inni będą ją źle odbierać ale jak ktoś zawoła Olka to nakrzyczę!!!

Gość laleczka z porcelany
moim skromnym zdaniem Zuzia nie jest ladnym imieniem Aleksandra jest duzo ladniejsze :D Zuzia kojarzy mi sie z rozpieszczona, egoistka :P zreszta znalam jedna Zuzie i dokladnie taka byla :P a na swoja corke zawsze mozesz mowic Aleks np skoro Ola ci sie nie podoba :P albo Sandra w koncu to czesc tego imienia, a napewno jest bardziej zblizona do Zuzi .

To jest prowo?A jak za parę lat uznasz,że cechy osobowości,które posiadają osoby noszące imię Zuzia Ci nie odpowiadają,to też zmienisz jej imię?To jakoś bez sensu...Zresztą cechy osobowości nie zależą od imienia....

Gość vin80
Jeszcze raz - jak się nazywa w klasyfikacji ICD 10 jednostka chorobowa na którą cierpisz??

Gość kalewalaa
Moja wnuczka - Oleńka też jest bardzo ciepła i do niej to imię pasuje jak najbardziej.

Gość marcelka 22
imi e mona ymieni dziecku do 6 miesi ca zycia, klawiatura mi sywankuje

Gość A ja sie nazywam Kaśka i co?
Moja siostra ma na imię Aleksandra :) Wołamy na nią Olcia, albo Ola. Za to dziadek woła na nią Oluchna, ale on to zawsze ma dziwne jazdy :D Moja mama- Bogna, nazywana jest przez tego dziadka Boguchną :D Ja nie wiem co on ma z tymi dziwnymi końcówkami :D:D:D

Gość na mnie wszyscy mowia zuzka
wszyscy bez wyjtku, mylalam o zmianie imienia wlasnie na zuzanna i w zwiazku z tym ze tego uzywam i utozsamiam sie z nim nie byloby problemu, ale po co koru i tak jego uzywam aleksandra, ola to piekne imie i tak naze corke , albo ewa :)

Gość Kesiak
To trzeba jej było dać dwa imiona, Aleksandra Zuzanna i po kłopocie O.o

Gość terefere kuku
Mozesz zmienic w kazdej chwili. Ja zmienialam swojej jak miala 14 lat bo sie uparla, zmienila na zdrobnienie. Zmiana w urzedzie miasta, maja specjalne druczki, piszesz na jakie chcesz zmienic i uzasadniasz. My napisalismy, ze wszyscy na moja mowia zdrobniale a nie calym imieniem (zdrobnienie jest tez osobnym imieniem) i ze sie utozsamia z tym drugim a na pierwsze nie reaguje. zmieniono bez problemu. Jak chcesz to zmien i tyle, mala jest nie bedzie problemu. a jak jej sie potem nie spodoba, to sobie znow zmieni :) powodzenia!

Gość gość
A ja dalam swojemu dziecku Dominika i tez mi sie teraz nie podoba a maz wolal Wiktorie i teraz stwierdzam ze to drugie o wiele lepuej by do mojej malej pasowalo

Gość gość
Bardzo jestem ciekawa co wyniklo z tej sytuacji .autorko jestes ?