Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czkema na poradę

kto mi poleci

Polecane posty

Gość nr jeden 1
nic śmiesznego dzień świra symetria swiadek koronny nie kłam kochanie nigdy w życiu CHŁOPAKI NIE PŁACZA te to moje ulubione :)

Gość czkema na poradę
nie kłam kochanie i nigdy w życiu to raczej nie moje klimaty :P a wszysycy jestesmy Chrystusami, owszem fajny ;)

czekający, już chyba wszystkie zostały wymienione :) inne filmy są już poza, można napisać, że plac zbawiciela, piłat i inni, jak to się robi, komornik, nie ma zmiłuj, etc., etc. Ale to już jest pierwszorzędne kino drugiego sortu, tak bym to powiedział, o. kala, ja tam obstaję przy swoim, o taki jestem głupi :]

Gość czkema na poradę
plac zabwiciela tez widzialam :D ale dzięki za wszystki tytuły ;)

Gość polecam kryminał
z lat70.,"Sprawa Gorgonowej" Janusza Majewskiego. Stary film o jeszcze starszej sprawie, ale obsada... Bardini, Wilhelmi, jeszcze młody Jan Englert, Pszoniak, Zaczyk, Fetting, mlody Marek Kondrat, Mariusz Dmochowski, Andrzej Szalawski, Zdzisław Mrożewski i wielu innych, których nie pamiętam. I cytat z filmu: "To był świetny sztych, popsuł pan szyki temu kabotynowi". A, jeśli dobrze pamiętam, scenografią czy czymś takim, zajmował się chyba Starski, ten od Oscara.

Teraz wypada przywołać jeszcze Teatr Telewizji A filmy Majewskiego (i książki) w ogóle są godne polecenia

" sztuczki " dla mnie świetny film " rezerwat " dobry ale pod koniec trochę banalny " pod powierzchnią " ciekawy " jancio wodnik " świetny " jasminum " ciekawy i fajnie się ogląda