Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

po prostu Julka

pytanie o magnez

Polecane posty

ginekolog kazal mi brac magnez jest on w witaminach 100mg magne-b6 2 tabl dziennie i pije magnez rozpuszczalny 2 tabl dziennie ( znalazlam juz bez wit b6) wczoraj jak poszlam do apteki kupic tabletki rozpuszczalne to farmaceutka puknela sie w glowe ile ja tego biore... nie moge znalezc zadnych informacji w internecie na temat dawkowania tego magnezu dla ciezarnych, ufam mojemu lekarzowi ale ta kobieta, a raczej jej reakcja mnie zastanawia. mam wizyte u gina w srode wiec sie dopytam uwazacie ze za duzo tego biore?

aha lekarz mowil, ze mam brac tyle tego magnezu bo jest u mnie mozliwosc ze dostane przedwczesne skurcze macicy, a te leki rozkurczowe chce mi dac po 30 tc teraz magnezem mam sie leczyc

Julka, jak lekarz mówił, tak bierz a farmaceutka niech się puka aż sobie wpuka do głowy, że ona sprzedaje a lekarz zarządza i basta.

Ja od 32 tyg. dostałam zalecenie by brać 4 x 500 mg i brałam Magnezin czy jakoś tak w połączeniu z no-spą. Teraz już mam na karku 38 tc i już nic nie biorę :) czasem no-spę na twardniejący brzuszek. I czekam końca !

nie ma zadnych danych o przedawkowaniu magnezu, jak pytalam o to kobiete z apteki to ona sama nie wiedziala :o ok pogadam z lekarzem ngLka a w ogole to gratuluje corki :) ja przeczuc nie mialam ale jak mi sie snilo dziecko to zawsze chlopczyk :)

mi się też śnił zawsze chłopczyk ale czułam, że będzie córa. Dzięki ;)Co do dawkowania - musisz mieć na uwadze, że Farmaceutki znają ogólne zalecenia i niekoniecznie muszą mieć rację w tym, co mówią. Na ten przykład babka w aptece ledwo co nie sprzedała mi luteiny, bo "coś za dużo". A mnie zatkało.Bywa i tak :)

Gość zatroskana
A mnie sie wydaje ze jak farmaceuta zwraca uwage na to, co lekarz napisze to tylko na zdrowie wyjsc moze... Bo lekarz po szkolach, ale tez czlowiek i pomylic sie moze... A madry farmaceuta wbrew pozorom tez glupi nie jest i wiedze ma dosc rozlegla jesli chodzi o leki. :)