Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość imiona wybieram ...

IDA - imię

Polecane posty

Gość imiona wybieram ...

podobaja mi sie krotkie imiona. poza tym poki co mieszkam za granica, za jakis czas zamierzam wrocic. imie ma byc wiec latwe dla tutejszych, oraz nie zbyt wymyslne po powrocie do Polski. wybralam Ida, wydaje mi sie ladne. poki bedziemy tu bedzie "Ajdą" - gdyz tak beda to wymawiac anglicy. obie wersje wydaja mi sie ładen, aczkolwiek wciaz mam watpliwosci... dziekuje z gory za opinie i pozdrawiam.

Gość szilllaa
bardzo ładne imię znam osobę, bardzo sympatyczną, o tym imieniu

Idy marcowe (łac. Idus Martiae) - w kalendarzu rzymskim piętnasty dzień marca. Idy marcowe to święto poświęcone rzymskiemu bogu wojny - Marsowi. Podczas święta odbywał się przegląd wojsk. z takim imieniem to będzie dzielna dziewczyna!:)

Gość gieniu nałogowiec

Fajne imię:) znam dwie Idy:) równe babki i duże indywidualności;)

Gość Fenena
Zawsze marzyło mi się takie imię dla córki :)... I zgadzam się z Haris- też mi się kojarzy z Musierowicz i jej "Idą sierpniową" :)...

Gość sophidion
Chciałam dać tak córeczce na imię, bo bardzo mi się podoba, kojarzy mi się też z małą Idą z "Emila ze Smalandii" oraz z Idą z filmu Czarny kot biały kot, ale rodzina mnie zakrzyczała a to że się brzydko rymuje i inne dzieciaki będą dokuczać, a że mężowi się też nie podobało to uległam:(

Moim zdaniem bardzo ładne imię :-)) Moja córcia ma na imię Iga:-))) Podobnie:-))

a mnie sie nei podoba podobnie jak IWA czy IGA znalam i Idę i Igę i Iwę-fajne dziwczyny ale imiona srednie:) a jak lubisz krotkie to moze po prostu Ewa, ladnie i po ang i po polsku :)

Gość jeszcze raz ja
ale z nasza pisownia anglik EWE przeczyta jako IŁA, musialaby byc pisownia Eva zeby bylo tak czytane. po drugie Ida jest o wiele bardziej oryginalne niz "stara i oklepana" Ewa.

Gość sdcvbn
mi się zawsze podobało ale ostatnio ktoś mi obrzydził to imie totalnie mówiąc-Ida-gnida Strasznie sie zasugerowałam i wybiąłm sobie to imie z głowy

Gość idu.
tak tak. IDA- bardzo dziwnę imię. xD trzeba się przyzwyczaic. :D mnie się podoba, lecz ang. odpowiednik no nie bardzo. :}

a moja córka, już teraz 16-letnia, ma tak na imię, oczywiście zainspirowałam się Musierowicz. Jest rozpoznawalna, choć czasami mylona z Igą, zdrabniamy różnie, Idunia, Idusia, Idulek, Iduś, Idka, Dusia, Dunia, Idula. Raz jeden otrzymała jeszcze w przedszkolu świadectwo ukończenia kursu j.angielskiego dla małolatów i było napisane dla Idlalii, ale to tylko pomyłka nauczyciela. Imię polecam, jest niepospolite, oryginalne, zapadające w pamięć.