Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmnmmmm

cy u was tak jest ze matka wchodzi wam do pokoju kiedy chce

Polecane posty

Justyna - mialam podobnie, do dzis to \"lecze\". Wspolny pokoj z rodzicami do czasu formalnego narzeczenstwa (ale i tak z zastrzezeniami ze \"mysmy nie mieli wlasnych pokoi, spalismy wszyscy razem i wyszlismy na ludzi\"). Mielismy wolno stojacy pokoj tzw goscinny - zamkniety na klucz. Dodam jeszcze ze dopoki nie wyszlam za maz musialam oddawac CALA wyplate matce a ona po autoryzacji moich potrzeb stwierdzala czy mozna mi dac pieniadze na moje potrzeby czy nie. Oczywiscie mialam jedzenie i dach nad glowa a to najwazniejsze, Ktos tu stwierdzil ze dziecko to nie niewolnik a ja sie tak czulam - u nas jestes masz sie podporzadkowac a jak nie to bedziesz musiala zwrocic nam to co wydalismy na twoje wychowanie. To sie ciagnie za czlowiekiem dlugie lata... Na szczescie przerobilam to w trakcie terapii - i na szczescie zanim wogole zorientowalam sie jakie to mialo znaczenie (podswiadomie myslalam ze to normalne i tak mialo byc) nie zrobilam tego samego wlasnym dzieciom. U nas w domu nie zamyka sie drzwi na klucz ale sie puka do kazdego i wchodzi na \"prosze\". To jest przejaw szacunku do drugiego czlowieka jakim jest dziecko - mlodsze czy starsze. Jak nas rodzice nie szanuja - nie mamy wzorca szacunku, nie umiemy szanowac siebie ani szacunku do siebie egzekwowac od innych.

Gość gość
Tak mama wchodzi - pozwalam jej na to nawet jeżeli się przebieram. Lecz gorzej z tatą... Nie pozwalam mu na to! Jak chce się przebrać to wpada bez pukania do pokoju! Jeszcze dzisiaj jak ubierałam stanik to mi wszedł i nawet nie czuł skrępowania! Po prostu wszedł a ja na to: no wyjdź... (gdybym krzyknęła to by mi dał na wszystko co możliwe karę i pewnie by mnie uderzył ) a on zaczął stać i się na mnie patrzeć i potem mama powiedziała : no wyjdź ona się ciebie wstydzi ! Nie masz jej wchodzić! Potem wybuchł krzykiem i że ja nie mam do niego się drzeć (tego nawet nie robiłam) a mama ma się zamknąć. Moja najukochańsza mamusia mnie broniła i zaczęła mówić że to nie ja się dre tylko on i znowu zaczął się patrzeć i poszedł. Zawsze jak on ma wolne (będzie miał cały ten tydzień :(( ) ja z moim bratem próbujemy się ,,wydostać'' z domu i na całe szczęście moja mama jutro zawozi mnie do kuzynki :D aha i nie napisałam jeszcze że ten mój kmhh... ,,tata'' nie pozwala mi się zamykać w łazience i kiedyś mi wszedł i również nie czuł skrępowania!!! ON JEST PO PROSTU OKROPNY!! I ZBOCZONY! Ok chyba już za dużo się rozpisałam...

Gość gość
Ja tez tak miałam.Matka wchodziła do pokoju kiedy chciała,kiedy przyszły koleżanki to tez wchodziła i siedziala z nami bo chciała wiedzieć o czym rozmawiamy ,koleżanki zaraz wychodziły jak ona weszła,nie chciały przychodzić.Czasami złośliwie otwierała drzwi jak ktos zadzwonił i mówiła,ze mnie nie ma a ja byłam w domu.Matka mówiła,ze jest w swoim domu i może robic co jej się podoba.Zamek w wc zlikwidowała i wchodziła do łazienki kiedy jej pasowało.Nawet swiatlo wieczorem musiałam świecić kiedy jej pasowało,potrafiła żarówkę wykręcić i schować,gdybym kupił inna i wkręciła to się żarła,szukała pretekstu do awantury.Wyprowadziłam sie,uciekłam od niej i niech siedzi sama,wcale mi jej nie żal.To jest człowiek nie do zycia.