Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerażona poważnie

Moja mała ma znowu anginę!

Polecane posty

Gość przerażona poważnie

Co robić, żeby to się nie powtarzało? Gdzieś znalazłam wpis, że trzeba przestrzegać higieny. No myję ręce, nie pozwalam brać jej do buzi brudów z ziemi, wiadomo czasem coś złapie i wepchnie, ale co tu robić???????? Jakie macie doświadczenia??

Domyślam się, że Twoja Mała jeszcze nie jest w stanie płukać gradła solą jodowaną - chyba malutka hm?:) Polecam Ci natomiast wizyty w grotach solnych (w wielu miejscach w Polsce są takowe), jeśli mieszkasz gdzieś w okolicach Krakowa - w Wieliczce można skorzystać z takich wizyt w kopalni. Ponadto na ból gardełka doskonale działa tantum verde - w sprayu. Nie wiem skąd jesteś, ale jeśli mieszkasz nie nad morzem również rewelacyjne skutki przynosi wyjazd nad morze najlepiej wiosną lub jesienią, gdy powietrze jest tam najbardziej nasycone jodem. Tylko taka kuracja nad morzem powinna trwać minimum 3 tygodnie by przyniosła skutki, no i warto jeździć co roku. Ja mam Dzieci z dysplazją oskrzelowo-płucną, są One właśnie bardzo predysponowane do wszelakich świństw atakujących górne i dolne drogi oddechowe. Chodzę z Nimi dwa razy w tygodniu na 1,5 h do groty solnej u mnie w mieście, zakupiłam lampkę solną do pokoiku, oraz jeżdżę nad morze - byłam w zeszłym roku miesiąc w tym jesienią zamierzam jechać również. Moje Dzieciaczki (TFU odpukać!!!!) pomimo skłonności chorują niewiele......mają 17 m-cy, od czasu gdy wykonuję zalecenia lekarza raz miały zapalenie oskrzeli (przechodziły bardzo łagodnie), raz krtani (również nie było źle) i ze 2 razy katarek......także ta kuracja naprawdę poskutkowała:) polecam!

Gość aaaaaaaaaaaaabbbbbbbbbbbbbbb
A robiłaś małej wymaz z gardła?.może ma gronkowca.Polecam badania.